Gość Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 przed chwilą mialem właśnie wjazd Straży Miejskiej i Ochrony Środowiska. Strażnik jak to określił "ludzie lisy piszą"... To h.j a nie sąsiad. Ale kij mu w oko nic nie myłem a woskować mi wolno
uri90 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Franek, za woskowanie jeszcze niktr mandatu nie zaplacil..... hahaha minetoo, wykonujesz "usługi regularnie" czy sasiad cie podal ze myjesz swoje auto na posesji??
Gość Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Franek, nic bo akurat nie myłem Ale trzeba się pilnować Nic nowego nie usłyszałem. Jak macie utwardzoną nawierzchnie i ścieki trafiają do urządzenia bezodpływowego (szambo) mogą Was cmoknąć [ Dodano: 24 Listopad 2011, 12:37 ] uri90, częściej niż okazjonalnie
Borek Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Jak macie utwardzoną nawierzchnie i ścieki trafiają do urządzenia bezodpływowego (szambo) mogą Was cmoknąć u mnie podwórko jest w polbruku i nachylone w stronę bramy a 2m od niej jest kratka ściekowa(sieć miejska) tak że przy myciu wszystko samo do niej trafia - czy to jest jakaś okoliczność łagodząca w razie czego?
Stanley08 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Borek, tylko jeśli masz w tej kratce separator zanieczyszczeń czy jakoś tak to się nazywa, a nie ma go napewno bo to trzeba we własnym zakresie montować, u mnie jest bardzo podobnie - wszystko z podwórka leci do sieci miejskiej, narazie obyło się bez manadatu...sporo zależy od tego jakich masz sąsiadów
cz@rek Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 czy to jest jakaś okoliczność łagodząca w razie czego? Nie bardzo ponieważ w założeniu mają tam trafiać wody opadowe tak jak pisał minetoo jedyna możliwością jest posiadanie własnego szamba bo wtedy ty się zajmujesz utylizacja tych nieczystości a nie gmina, miasto itp
Borek Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Lokalny dzielnicowy jest luźny w tych sprawach, a przyłapał mnie kiedyś na myciu silnika centralnie nad kratką na ulicy, podjechał, wysiadł i zaczął słowami "jak sie panu sprawuje to auto, bo własnie sie za takim rozglądam" nie wspomniał ani słowem o moim procederze, cała gadka dotyczyła auta . Z drugiej strony jest w okolicy kilka bezinteresownie nieżyczyliwych sąsiadów więc kto wie, przyjedzie straż i może byc mniej sympatycznie
proximo Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 A co w sytuacji jeżeli woda nie wsiąka w grunt (beton) ani nie spływa na ulice czy do sieci kanalizacyjnej? jednym slowem -wyparowuje Czy mają prawo mandat wlepić i na jakiej podstawie.
spons Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Pewnie maja, bo woda odparuje a syf zostanie, nastepny deszcz i wkoncu przedostanie sie do gruntu. Beton rowniez szczelny nie jest.
maestro00 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 U mnie podobnie, nie ma żadnych problemów, robię co chce, gdzie chce i kiedy chce. To tylko woda. Niewielka ilość biodegradowalnej chemii w wodzie jest niczym w porównaniu choćby do środków sypanych tonami w czasie zimy.
Gość Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 ustawa mówi wyraźnie że ścieki albo do np szamba a w przypadku kanalizacji są dwa wyjścia. Albo separatory oleju albo umowa z ZGK o odbiór ścieków o podwyższonym zanieczyszczeniu ale to ostatnie to wirtualne jest nie mal nie możliwe do załatwienia z powodu nie wiedzy urzędasów.
Sucre Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Panowie powiedzcie sąsiadom że raz na rok odpicujecie im furkę i myślę że będzie po problemie..
Gość Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Sucre, W moim przypadku to nie możliwe. Sasiad donosiciel to ciapaty cygan więc jedyne co mogę zrobić to spalić mu dom
Checio Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 minetoo, a jakoś usystematyzowali określenie ścieki ? Czy wodę po spłukaniu kurzu z auta traktują tak samo jak wodę po myciu silnika ? Bo zawsze można mówić, że auto było płukane bez żadnych detergentów.
Gość Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Checio, nie przejdzie. To akurat kierunek mojej szkoły więc niczym mnie nie zaskoczą ale prawo choć chore jest prawem... Wyżej napisalem kiedy wolno i tego należy się trzymać. Niestety polska właśnie brak logiki
Elf Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Z tego co tu przeczytałem wnioskuję: Mam garaż w którym są kratki odpływowe poprowadzone do szamba. Na podwórku mam kratkę ściekową, która również jest podłączona pod to samo szambo. Czy w tym przypadku SM może mnie cmoknąć?? Sąsiadów mam spoko
maestro00 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Sąsiadów mam spoko Nawet gdyby nie byli spoko to łatwiej "poprawić" ich niż posesję. W praktyce SM i tak może Cie cmoknąć.
Elf Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 to spoko Ostatnio u mnie SM jest trochę zbyt ambitna a po przeczytaniu tego wątku zacząłem się obawiać czy aby nie mogliby się przyczepić. Dzięki na info
gruby_RS Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 u mnie SM jest trochę zbyt ambitna eee tam, dasz rade
Rekomendowane odpowiedzi