Skocz do zawartości

Mycie auta na prywatnej posesji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przed chwilą mialem właśnie wjazd Straży Miejskiej i Ochrony Środowiska.

Strażnik jak to określił "ludzie lisy piszą"...

To h.j a nie sąsiad.

Ale kij mu w oko nic nie myłem a woskować mi wolno :P

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Franek, za woskowanie jeszcze niktr mandatu nie zaplacil..... hahaha minetoo, wykonujesz "usługi regularnie" czy sasiad cie podal ze myjesz swoje auto na posesji??

Opublikowano

Franek, nic bo akurat nie myłem :P

Ale trzeba się pilnować :)

Nic nowego nie usłyszałem.

Jak macie utwardzoną nawierzchnie i ścieki trafiają do urządzenia bezodpływowego (szambo) mogą Was cmoknąć

[ Dodano: 24 Listopad 2011, 12:37 ]

uri90, częściej niż okazjonalnie ;)

Opublikowano
Jak macie utwardzoną nawierzchnie i ścieki trafiają do urządzenia bezodpływowego (szambo) mogą Was cmoknąć

u mnie podwórko jest w polbruku i nachylone w stronę bramy a 2m od niej jest kratka ściekowa(sieć miejska) tak że przy myciu wszystko samo do niej trafia - czy to jest jakaś okoliczność łagodząca w razie czego?

Opublikowano

Borek, tylko jeśli masz w tej kratce separator zanieczyszczeń czy jakoś tak to się nazywa, a nie ma go napewno bo to trzeba we własnym zakresie montować, u mnie jest bardzo podobnie - wszystko z podwórka leci do sieci miejskiej, narazie obyło się bez manadatu...sporo zależy od tego jakich masz sąsiadów ;)

Opublikowano
czy to jest jakaś okoliczność łagodząca w razie czego?

Nie bardzo ponieważ w założeniu mają tam trafiać wody opadowe tak jak pisał minetoo jedyna możliwością jest posiadanie własnego szamba bo wtedy ty się zajmujesz utylizacja tych nieczystości a nie gmina, miasto itp

Opublikowano

Lokalny dzielnicowy jest luźny w tych sprawach, a przyłapał mnie kiedyś na myciu silnika centralnie nad kratką na ulicy, podjechał, wysiadł i zaczął słowami "jak sie panu sprawuje to auto, bo własnie sie za takim rozglądam" :lol: nie wspomniał ani słowem o moim procederze, cała gadka dotyczyła auta :). Z drugiej strony jest w okolicy kilka bezinteresownie nieżyczyliwych sąsiadów więc kto wie, przyjedzie straż i może byc mniej sympatycznie

Opublikowano

A co w sytuacji jeżeli woda nie wsiąka w grunt (beton) ani nie spływa na ulice czy do sieci kanalizacyjnej? jednym slowem -wyparowuje Czy mają prawo mandat wlepić i na jakiej podstawie.

Opublikowano

U mnie podobnie, nie ma żadnych problemów, robię co chce, gdzie chce i kiedy chce.

To tylko woda.

Niewielka ilość biodegradowalnej chemii w wodzie jest niczym w porównaniu choćby do środków sypanych tonami w czasie zimy.

Opublikowano

ustawa mówi wyraźnie że ścieki albo do np szamba a w przypadku kanalizacji są dwa wyjścia.

Albo separatory oleju albo umowa z ZGK o odbiór ścieków o podwyższonym zanieczyszczeniu ale to ostatnie to wirtualne jest nie mal nie możliwe do załatwienia z powodu nie wiedzy urzędasów.

Opublikowano

Sucre, W moim przypadku to nie możliwe.

Sasiad donosiciel to ciapaty cygan więc jedyne co mogę zrobić to spalić mu dom :D

Opublikowano

minetoo, a jakoś usystematyzowali określenie ścieki ?

Czy wodę po spłukaniu kurzu z auta traktują tak samo jak wodę po myciu silnika ?

Bo zawsze można mówić, że auto było płukane bez żadnych detergentów.

Opublikowano

Checio, nie przejdzie.

To akurat kierunek mojej szkoły więc niczym mnie nie zaskoczą ale prawo choć chore jest prawem...

Wyżej napisalem kiedy wolno i tego należy się trzymać.

Niestety polska właśnie :( brak logiki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co tu przeczytałem wnioskuję:

Mam garaż w którym są kratki odpływowe poprowadzone do szamba.

Na podwórku mam kratkę ściekową, która również jest podłączona pod to samo szambo.

Czy w tym przypadku SM może mnie cmoknąć??

Sąsiadów mam spoko 8-)

Opublikowano

to spoko :)

Ostatnio u mnie SM jest trochę zbyt ambitna a po przeczytaniu tego wątku zacząłem się obawiać czy aby nie mogliby się przyczepić.

Dzięki na info :)