Jump to content

Recommended Posts

Posted

eh sensu kupna tego to jak kupic wode demineralizowana znanego producenta kosmetykow w cenie 100zl za 5l i twierdzic ze jest lepsza od tej za 5zl z tesco ew. od tej z hurtowni odczynnikow chemicznych, ktora bedzie max 10zl kosztowala.

Kupuje sie za grosze tlenek ceru i ma sie to samo albo i lepsze (bo nikt nie wie ile tlenku ceru jest w tym siuwaksie a ile smieci nic nie znaczacych dla polerowania szkla)

Posted

"CeriGlass is a special glass polishing technique developed with the innovative special ceramic, Cerium Oxide"

sadzac po powyzszym skutecznosc tego srodka bedzie zalezna od tego czy zawarty bedzie w nim faktycznie tlenek ceru czy roz polerski ktory rowniez potocznie zwie sie tlenkiem ceru oraz czy bedzie to poprostu tlenek wymieszany z woda czy z dodatkami malo potrzebnych substancji. Nie oszukujmy sie cudow sie tutaj nie wymysli. Moze byc tak samo skuteczny jak tlenek ceru ew. mniej skuteczny jezeli ma dodatki smieci...

• 2 months later...
Posted

Ten produkt nadaje się bardziej do czyszczenia szkła niżeli "polerowania" -KOREKTY SZYBY, jeśli w ogóle takie coś istnieje :D .

Tlenek ceru jest znacznie bardziej agresywny. Przy pracy filcem i można uzyskać całkiem niezłe efekty, ale za cene mnóstwa pracy=czasu. Miałem tego próbkę - zużyłem, więcej nie kupię - do takich zadań mam co innego :)

Posted

Kupiłem niedawno ten zestaw do swojej foczki, jako że nie mam zbytnio dobitych szyb i z tych opini jakie widze to potraktuje to jako lepsze czyscidlo ale.... brat w swoim seacie ma dosc mocno potraktowane szyby maleńkimi ryskami. Podejrzewam od zdrapywania lodu itp.

Jakie wówczas środki SJake polecasz?, Czy są dostępne u jakiegoś z naszych forumowych partnerów?

Nie chce osiągnąć 100% rezultatów ale tak 3/4 żeby udało się zdjąć. Jak da sie więcej bedzie lepiej

Posted
akie wówczas środki SJake polecasz?, Czy są dostępne u jakiegoś z naszych forumowych partnerów?

Jeśli szyba podatna jest na minizarysowania to najlepszym sposobem na ich zniwelowanie jest tlenek ceru+filc.

Swego czasu ShowCarShine miał w ofercie zestaw do polerowania szyb i tam chyba było wszystko w komplecie.

Tlenek ceru lub pastę najbardziej opłaca się kupować na alle...drogo :)