Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Kolejnym pacjentem tym razem jest Citroen C2 mojej mamy. Początkowo były plany wykonania najpierw środka następnie zewnątrz ale brak czasu i potrzebne auto, uniemożliwiły puki co korektę lakieru, myślę że już na wiosnę zostaną wykonane dalsze prace.

Pranie ekstrakcyjne Numatic george:

Środki:

Tersus pr 101

Tersus ex 850

APC megsa różne stężenia od 1/10 do nawe 1/2 na zapuszczonych plastikach :/

Megs natural look przy pomocy bawełnianego pada

pędzelki razeglaze

Na uszczelki nałożony sylikon spray + aplikator gąbkowy

Pacjent: C2 1.4 HDi 2006r dość mocno zaniedbany :/

C2_interior_54.jpg

C2_interior_53.jpg

C2_interior_52.jpg

C2_interior_51.jpg

C2_interior_54.jpgC2_interior_47.jpg

C2_interior_44.jpg

C2_interior_37.jpg

C2_interior_36.jpg

C2_interior_35.jpg

C2_interior_34.jpg

C2_interior_54.jpg

C2_interior_54.jpg

Po wymontowaniu kanapy tylnej i siedzień przód

C2_interior_42.jpg

C2_interior_40.jpg

C2_interior_32.jpg

C2_interior_31.jpg

C2_interior_25.jpg

C2_interior_22.jpg

Miejscami tak zabrudzone plastiki tutaj apc rozcieńczone 1/2 :shock:

C2_interior_20.jpg

A tutaj zebrane wszystkie przedmioty z auta niekoniecznie potrrzebne przed segregacją i utylizacją :mrgreen:

C2_interior_19.jpg

Auto po odkurzeniu i wypraniu tapicerki

C2_interior_16.jpg

C2_interior_15.jpg

C2_interior_13.jpg

Po umyciu plastiku:

C2_interior_12.jpg

C2_interior_9.jpg

C2_interior_7.jpg

C2_interior_5.jpg

Efekty końcowe

C2_interior_4.jpg

C2_interior_.jpg

Głębokie rysy niestety zostały :(

C2_interior_3.jpg

A tak wygląd lakier etap dalszych prac niestety już na wiosnę, mocno matowy ale bez super głębokich rys FC+ lub Fg500 spokojnie sobie poradzi, bez integracji papieru. Dalsze prace wkrótce :ad::mrgreen:

C2_interior_0.jpg

Posted

Faktycznie, potrzebne mu było gruntowne czyszczenie :) , o różnicy nie trzeba pisać :P, ostatnie zdjęcie masakra :D, no ale byle do wiosny :). Nawiasem mówiąc sympatyczne autko.

Posted

Tak szczerze podziwiam Twoją mamę, moja by do takiego brudnego nie wsiadła. Boczki popraw j/w!!!

[ Dodano: 24 Październik 2011, 08:03 ]

Jaki czas pracy? Jaki stuff użyty, bo chyba nie tylko to, co na wstępie napisałeś?

Ja pracuje na podobnym i daje rade, także nie rozumiem twojego pytania??

Posted

Boczki były myte APC, z niektórymi plamami naprawdę był spory problem, szczególnie z tymi po wylaniu zapachu samochodowego, mieszek zmiany biegów ma małe dziury od tego :cry: Gałaka wydaje mi się że seryjna.

Czas dokładnie nie jestem wstanie powiedzieć ale zdarzyłem ogarnąć wszystko jednego dnia zaczynając od około 9 ;)

Co do środków nic specjalnego nie używałem więcej. Brakowało mi jedynie środka do bonnetowania (podsufitki).

Auto jak najbardziej przyjemne szczególnie jeśli mówimy o spalaniu. Przy kapeluszniku spalanie na poziomie 3.5-4l :)

Posted

Ogólnie wyszło ładnie i za to pochwała. Dziwi tylko że kobieta doprowadziła auto do takiego stanu (a w ogłoszeniach zawsze auto jeżdżone tylko przez kobietę, stan idealny) Pozdro

Posted
Dziwi tylko że kobieta doprowadziła auto do takiego stanu

Mnie to wcale nie dziwi. Kobiety często gorzej dbają o auta niż mężczyźni bo dla nich to tylko środek transportu (nie wliczając do tej grupy Justyny ;) ).

Posted

jacek_gti napisał/a:

Dziwi tylko że kobieta doprowadziła auto do takiego stanu

Mnie to wcale nie dziwi. Kobiety często gorzej dbają o auta niż mężczyźni bo dla nich to tylko środek transportu (nie wliczając do tej grupy Justyny ).

Mnie też :D Moja matka wozi podobną ilość gratów - w tym 5 par butów :kox:

Posted

wnętrze bardzo ładnie odświerzone :good: lakier faktycznie aż się prosi o korektę, więc czekam na dalszą relację z prac wiosną ;)

Mnie to wcale nie dziwi. Kobiety często gorzej dbają o auta niż mężczyźni bo dla nich to tylko środek transportu (nie wliczając do tej grupy Justyny ).

dzięki :) zgadzam się, że kobiety faktycznie mniej dbają o auta i jest to dla nich tylko środek transportu :/

Posted

No niestety też musze się z tym zgodzić, statystycznie o wiele wiecej facetów interesuje się motoryzacją dlatego chociaż od czasu przetrą wnętrze z kurzu, odkurza itp, a dla kobiety auto to najmniej interesująca ją rzecz, wsiada i jedzie nic wiecej ją nie obchodzi :/. Ale naszczęscie mamy wyjątki :P.

Posted

Teraz to naprawdę świeża cytrynka :) Nie wiem czy zapomniałeś czy po prostu na kolejnych zdjęciach tego nie widać, ale gumy na pedałach tak sobie wyglądają przy tak czystym wnętrzu.

Posted

Fajna robota, auto odżyło :good: , jedynie poprawił bym uszczelkę na progu :P

Do podsufitki możesz używać APC

Posted

Jak że było to pierwsze pranie najpierw odkurzyłem auto, pranie a następnie mycie plastików, następnym razem na pewno najpierw mycie, odkurzanie i dopiero pranie. Z tąd brudne pedały po praniu, później zostały wyczyszczone ;) Wolałem nie ryzykować żeby nie odkleić podsufitki. Zakupie dedykowany środek :)

Jako że nie jestem, fanem detailingu środka, nie sprawia mi on przyjemności jak to ma miejsce przy lakierze, cieszę się że wykonana praca się podoba. :ad:

Posted

Robota jak najbardziej :good:

tylko skoro auto mamy to po co jej tyle klamotów w bagażniku? :lol:

pzdr