Dee Jay Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Witam Orientuje się ktoś jak pozbyć się wosku koloryzującego z czarnych elementów samochodu. Niestety jakiś czas temu zanim się jeszcze zapoznałem z lekturą forum użyłem na aucie Turtle Wax koloryzującego na czerwono i niestety nie zauważyłem że zabrudziłem nim mocowanie wycieraczki i uszczelkę szyby. Wosk dość szybko zniknął z lakieru czego nie można powiedzieć o wspomnianych wcześniej elementach bo nie mogę go zmyć środkami do mycia auta. Zanim zastosuje coś mocniejszego wolę zasięgnąć rady w tej sprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MM.MM Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Użyj APC i będzie OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted October 20, 2011 Administrator Report Share Posted October 20, 2011 Ja proponuje zmywacz silikonowy lub IPA. Ten pierwszy dostępny w każdym sklepie dla lakiernik lub mieszalniach lakierów, drugi wiadomo gdzie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor EXCEDE Posted October 20, 2011 Dystrybutor Report Share Posted October 20, 2011 A jak to nie pomoże to użyj magiczną gąbkę - na pewno sobie poradzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weglus Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts