CMQ Opublikowano 20 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Dzięki za dobre słowo. z jednej strony takie auto się przeklina, z drugiej to na takim najlepiej wyrabia się technikę i charakter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Rozumiem, że tylko lakier i lekko z zewnątrz reszta więc do wnęk mam się nie przyczepiać? Dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Przy takim kolorze warto by było zdjąć emblematy i napisy na czas korekty Potem robota żmudna, ale dla detailera wykonalna . Ale podkładek pod ramki tablicy to już nie daruję - przecież nie są przykręcane od wewnątrz zderzaka Reszta to jak zawsze solidna praca. Bardzo lubię Twoje relacje CMQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KinceK Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Wyszło super, widać jak się namordowałeś nawet ze zdjęć. Ale efekt wyszedł jak trzeba Niezła zmora detailera te rysy pod lakierem - zazwyczaj są skutkiem źle przygotowanej powierzchni do lakierowania(za gruby papier lub nieusunięte rysy z poprzedniej warstwy lakieru). + jest taki, że takie projekty trochę motywują, bo jak czujesz, że udało Ci się takie coś wyprowadzić, to reszta to będzie pikuś przy tym - w sensie do następnego razu aż się trafi takie coś Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roburrr Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 wyszło super! no i Honda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 20 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Rozumiem, że tylko lakier i lekko z zewnątrz reszta więc do wnęk mam się nie przyczepiać? Wiem co masz na myśli, są teraz czyste, po prostu nie udokumentowane. Ale podkładek pod ramki tablicy to już nie daruję - przecież nie są przykręcane od wewnątrz zderzaka Honda słynie tu z pewnego dupnego rozwiązania, które dodatkowo "poprawiono" zapewne przy składaniu auta po lakierce. Szkoda gadać... No i ponownie dzięki wszystkim! [ Dodano: 20 Październik 2011, 21:30 ] P.S. uzupełniłem brakująca fotkę z korekty przed akcją z wełniakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baniek Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Łojacię, końcówki dla miłośników tabletek.... Bueheheheh Dobre! Grzegorzu mi się wydaję, że jeśli Ci czegoś brakuje do studia to najwyżej tyle miejsca żeby w garażu kilka fur stało i czekało na swoją kolei... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Myślę że są nadal braki w technice i wyposażeniu Ale naprawdę, to jest mega fajne uczucie słyszeć coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capricorn Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 No HALO niebieski pasek do czegoś zobowiązuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 A do czego zobowiązuje umiejętność czytania? Bo wyżej jest to wyjaśnione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capricorn Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 NO właśnie, a co nie tak z twoimi umiejętnościami czytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Dlaczego się mnie czepiasz skoro parę linijek wyżej ktoś już o to zapytał, a ja mu odpowiedziałem? Zadaj sobie proszę minimum trudu by przejrzeć posty pod relacją zanim coś napiszesz, może się okazać, że piszesz to zupełnie niepotrzebnie. Nie grajmy więc w ping-ponga, bo to bezcelowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 CMQ, a nie zapomniałeś przypadkiem czegoś wyczyścić? nie no dobra, żartowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 aaaaarghhhhh, Camel, Ty łobuziaku Albo jak kto woli "Ty przeklęty draniu" - polecam wyszperać ten hicior w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capricorn Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Zwróć szanowny kolego na "emotke" na końcu mojego zdania pod podpisem zdjęcia. Pozdrawiam, mniej nerwów EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Nie ma nerwów, bo i o co? To tylko forum dyskusyjne, rodziny mi nie obraziłeś Emotka nie ma dla mnie nic do rzeczy. Skoro masz wyjasnienie które rzekomo przeczytałeś, to serio czy na żarty - niepotrzebnie coś piszesz, to wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 CMQ fajny projekt oraz same auto Lakier jest w takim złym stanie że są jakieś "placki" na nim czy to coś innego ? pozostałośći pasty/ipa/mf ? Mam na myśli zdjecia po maski jak i klapy. Ale dokładki i lampy na klapie to chyba nie ruszałeś ? Bo na zdjęciach klapy po widać masę rys na nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Placki to po prostu pozostałości po wstępnym czyszczeniu, czarny lakier to uwydatnia. Biorąc pod uwage że zawsze potem przygotowuję lakier za pomoca IPA i cleanera pod wosk, to nie przejmuję się jak jakiś placek złapie się w zdjęcie, nie skupiam się na idealnym przetarciu do fotek po korekcie bo trochę szkoda mi na to czasu. Myślałem żeby wrzucać fotki po LSP i dotarciu jako fotki po korekcie ale jak real foto, to real foto, w końcu chodzi o ocenę stopnia korekty na zdjęciach "po". Lampa na klapie nie ruszana w ogóle, natomiast nie wiem o co chodzi z dokładką? Na klapie nie ma żadnej dokładki, zderzaki to też twory jednoczęściowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Placki to po prostu pozostałości po wstępnym czyszczeniu, czarny lakier to uwydatnia. Biorąc pod uwage że zawsze potem przygotowuję lakier za pomoca IPA i cleanera pod wosk, to nie przejmuję się jak jakiś placek złapie się w zdjęcie, nie skupiam się na idealnym przetarciu do fotek po korekcie bo trochę szkoda mi na to czasu. Myślałem żeby wrzucać fotki po LSP i dotarciu jako fotki po korekcie ale jak real foto, to real foto, w końcu chodzi o ocenę stopnia korekty na zdjęciach "po". Ok, wszystko jasne. Lampa na klapie nie ruszana w ogóle, natomiast nie wiem o co chodzi z dokładką? Na klapie nie ma żadnej dokładki, zderzaki to też twory jednoczęściowe. Chodzi mi o lampę Szkoda że nie ruszałeś, bo psuje efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Zgadzam się, szkoda. Niestety wręcz nie mogłem jej ruszać, jest na niej ten sam pył, który był na calym aucie, a że nie dało się go usunąć bezpieczną dla plastiku kombinacją pasty i obrotów (kształt dodatkowo utrudnia sprawę) to po prostu odpuściłem. Na szczęście efekt jest widoczny najbardziej w ostrym haluxie. Live nie rzuca się w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Oto kolejny przykład, że do fajnej relacji nie musi być mega ilości zdjęć w stylu gry Doom z pędzlami w łapie :D Uni uczy pokory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Zdjęcia w stylu Doom - dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi