Jump to content

Ford Focus S - detailing wnętrza

Recommended Posts

Witajcie

Tym razem "pod młotek" poszło wnętrze forda. Ogólnie pracy nie było za wiele, w sumie 8h podzielone na dwa dni.

Stan plastików oceniam na b.dobry. Na drzwiach kierowcy widać było tłuste plamy, chyba od "zimnego łokcia" :). Troche plam z wody na siedzeniach. Podsufitka z lekkimi kropkami bliżej nieznanego pochodzenia umyta APC.

Ogólne zakurzenie i zapiaszczenie wykładzin. Bagażnik - wnęka koła sucha, bez wilgoci, lekko przybrudzona piachem, umyta APC Valetpro 1:10.

Plastiki umyte APC 1:20 Valetpro i zabezpieczone Zymol Vinyl Conditioner. Tapicerka została wyprana na sucho Fabric Cleanse'm od RaceGlaze oraz zabezpieczone 303 Fabric Guard.

Gumy drzwi i klapy bagażnika, pedały oraz gumy na wykładzine umyte APC 1:10 i zabezpieczone Zymol Tyre.

A poniżej krótka fotorelacja:

przed:

img2020g.jpg

img2022uc.jpg

img2024rg.jpg

po

img2041y.jpg

img2040rt.jpg

img2039po.jpg

przed

img2025lc.jpg

po

img2027v.jpg

img2028a.jpg

przed

img2018sc.jpg

img2017s.jpg

po

img2034jn.jpg

img2037v.jpg

img2049t.jpg

przed

img2015d.jpg

po

img2043s.jpg

przed

img2013tw.jpg

po

img2053ip.jpg

50/50 Zymol Vinyl Conditioner

img2031eu.jpg

img2033t.jpg

ogólnie

img2056n.jpg

img2052k.jpg

Odrazu fajniej :). Mam do ciebie pytanie, jak czysciłes wnęki w bagażniku?, Apc + pędzelek i wycieranie MF?, czy moze jakims QD?.

Edit:

Nie doczytałem :oops: napisałes przeciez, że APC, sorry :P.

:good:

Na przyszłość pamiętaj o zdjęciach "pędzel in action" :D .

Wykładzina podłogowa wygląda znajomo :-], wiec pomyśl nad "skombinowaniem" odkurzacza piorącego, zobaczysz co tam się "dzieje" :) .

Całokształt OK, plus za dobre zdjęcia ;)

:good:

Na przyszłość pamiętaj o zdjęciach "pędzel in action" :D .

Wykładzina podłogowa wygląda znajomo :-], wiec pomyśl nad "skombinowaniem" odkurzacza piorącego, zobaczysz co tam się "dzieje" :) .

Całokształt OK, plus za dobre zdjęcia ;)

pędzelek to specjalnie sie nie przydał, jedynie do zakamarków. Większość poszła tradycyjnie; psik psik i gąbeczka z kuchni, taka ala zmywak :D

odkurzacz mowisz hmmmmmm narazie marzenie, ale chetnie, moze na przyszly sezon od kogos odkupie :)

[ Dodano: 17 Październik 2011, 18:11 ]

Odrazu fajniej :). Mam do ciebie pytanie, jak czysciłes wnęki w bagażniku?, Apc + pędzelek i wycieranie MF?, czy moze jakims QD?.

Edit:

Nie doczytałem :oops: napisałes przeciez, że APC, sorry :P.

Poszło jak piszesz. Z tym że więkoszść gąbeczką. Pędzel do detali zostawiłem.

z odkurzaniem, mniej wiecej połowa tego czasu. Odkurzacz niestety nie należy do mocno ssacych :(

Aaa dodam jeszcze, że w drugim dniu miałem drugą parę rąk. Żona w ciąży dużo lepiej operuje płatkami kosmetycznymi, stąd pewnie ten czas.

Poza tym pośpiech chyba jest niewskazany w tej dziedzinie sportu co nie?