kamilgt Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 geno, a co powiesz o rywalu ?
Mat's Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Sorry ale jak jest różnica przy 2 dniach od aplikacji to chyba nie jest wszystko tak jak powinno. Concours ładnie odpychał wodę. Spływała ona pojedynczo nie taflami jak w przypadki RG. Ewidentnie było widać różnicę na masce po kropelkach, po jednej stronie kształtne a po drugiej parę ładnych i sporo mało kształtnych.
Moderator krd Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Po 3 dniach od aplikacji nie zachwycal kropelkami. Woda splywa dosc szybko, jednak duzymi taflami. Na woskach ze stajni Z nie ma nawet szans sie skupic w taka duza powierzchnie. Od razu jest rozbijana na kropelki. Zdjec z bezdotyku teraz nie wrzuce bo jestem na mobilnym. Ale kropelki na dachu byly roznych rozmiarow i ksztaltow... Poki co jest ok. Ale nie mozna powiedziec by wosk byl "ach i och". Za te pieniadze moznaby spodziewac sie lepszych efektow. Czas pokaze na jak dlugo taki efekt sie utrzyma.
carrera Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Kolega już broni BL Ja nic nie bronie Mariuszu Jest mi obojetne czy sprzedaz wosku czy autorytet evo jako testera ucierpia, widze jednak ze juz na starcie tworzona jest atmosfera anty - BL co srednio sprzyja obiektywizmowi. Nic do was nie mam chlopaki, ale tak zupelnie szczerze - jakie macie doswiadczenie w woskowaniu ? Bo moim zdaniem, czysto obiektywnie i bezstronnie to ciekawe zjawisko, ze opinia osoby z ogromnym doswiadczeniem jest na plus , podczas gdy wzgledni nowicjusze w temacie (mam nadzieje ze sie za to nie obrazicie ) wydały jednoglosna negatywna opnie o wosku juz pare dni po jego nalozeniu.
dzinkins Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ja nic nie bronie Mariuszu Jest mi obojetne czy sprzedaz wosku czy autorytet evo jako testera ucierpia, widze jednak ze juz na starcie tworzona jest atmosfera anty - BL co srednio sprzyja obiektywizmowi. Ok (masz rację) może i tak to wygląda - ale tak nie jest Nic do was nie mam chlopaki, ale tak zupelnie szczerze - jakie macie doswiadczenie w woskowaniu ? Bo moim zdaniem, czysto obiektywnie i bezstronnie to ciekawe zjawisko, ze opinia osoby z ogromnym doswiadczeniem jest na plus , podczas gdy wzgledni nowicjusze w temacie (mam nadzieje ze sie za to nie obrazicie ) wydały jednoglosna negatywna opnie o wosku juz pare dni po jego nalozeniu. Tu też masz rację - wiem o tym testy obecnych użytkowników są tylko do ukazania użytkowników którzy dopiero raczkują (ja też) ale niech mają pole do popisu bo każdy z nich jest potencjalnym kupcem RG BL - pomyślmy zbierali by np. rok czasu na ten woski i po zakupie wcale nie okazał by się taki Och i ach i co wtedy do kogo będą mieli pretensje Kolejni użytkownicy 5-6 osób to już Panowie "niebiescy" oraz bardziej doświadczeni użytkownicy niż ja ps. Ja nie walczę z EVO ale z opinią wosku na którego najbardziej się nastawiałem/liczyłem w tym sezonie i odżałowałem na niego parę złotych a zawiódł mnie na całej linii
kamilgt Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Jako laik kompletny, nie potrafiacy dobrze nalozyc wosku, zeby dzialal, widze roznice w sliskosci lakieru i ingach miedzy roznymi woskami to moja opinia sie nie liczy? tak tylko ogolnie pytam, ja szczegolnie czekam na wynik testu na niebieskim rocco
carrera Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 zbierali by np. rok czasu na ten woski i po zakupie wcale nie okazał by się taki Och i ach i co wtedy do kogo będą mieli pretensje Tylko idac tym tropem, w ogole nie powinnismy wrzucac testow drogich produkow, bo jak ktos zyje o chlebie i wodzie przez rok zeby kupic wymarzony wosk, kupi cos co jest w jego opini slabe, targnie sie z rozpaczy na swoje zycie, to kto bedzie winny ? Evo,wiadomo oczywiscie koloryzuje, ale uwazam ze kazdy jest odpowiedzialny za swoje decyzje. Mowisz o pretensjach, gdybysmy wszyscy mieli pretensje do innych userow za to ze polecili nam produkty ktore okazaly sie slabe, to zastanowcie sie jakby to forum wygladalo. Co innego sklep, gdyby po nachalnej reklamie danego sklepu kupujemy produkt-mine , to mamy prawo czuc sie oszukani,wtedy taka reakcje moge zrozumiec.
Moderator krd Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Dzis obiektywnie moge powiedziec, ze podobal mi sie kolor auta z RGBL. Jak stal w srodku i swiatlo padalo na tyl to cos w sobie mial. Dodatkowo lustro przy patrzeniu na wprost jakby lepsze... byc moze kluczem tu jest nawoskowanie, spolerowanie, schowanie w garazu na 24h i ponowne spolerowanie spoconego wosku...
SJake Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 a zawiódł mnie na całej lini a tam... Woskujesz auto, wstawiasz do garażu jest ślisko i świeci To, że wosk okazuje się być projektem na Kalifornie to już inna para kaloszy. Ma być łatwo, gładko i przyjemnie...
Geno Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Nic do was nie mam chlopaki, ale tak zupelnie szczerze - jakie macie doswiadczenie w woskowaniu ? Bo moim zdaniem, czysto obiektywnie i bezstronnie to ciekawe zjawisko, ze opinia osoby z ogromnym doswiadczeniem jest na plus , podczas gdy wzgledni nowicjusze w temacie (mam nadzieje ze sie za to nie obrazicie ) wydały jednoglosna negatywna opnie o wosku juz pare dni po jego nalozeniu. Trochę poleciałeś. Nie było Cię przy aplikacji, nie byłeś na bezdotykach i wysnuwasz takie wnioski ? Co do mojej aplikacji i osoby można mieć jakieś zastrzeżenia, ale Mariuszowi swoje trzeba oddać. Miejsce, warunki, cleaner, woski, wygrzewanie, wszystko przebiegało zgodnie ze sztuką, więc ja tutaj błędów nie widzę. A co do ceny ? 1,5 tysia to concours i glasur. Wolałbym mieć takie zestawienie niż BL, tyle w temacie
MM.MM Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Wydaje mi się że oczekujecie ot tego BL aby siedział lepiej niż Colli, jestem w stanie się założyć że 50% ceny tego wosku pochłania jego opakowanie. IMHO Jeśli kogoś stać na wydanie 1300zł na wosk to nie widzię problemu, dziś smaruje tym jutro tamtym i jest FUN. Jeśli mnie nie stać to kupuje np. Colli i smaruje nim cały rok.
Geno Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Mnie stać na zakup tego wosku, ale jednak wolałbym, żeby pieniądze nie były utopione, a żebym miał przyjemność z woskowania i oglądania efektów. Akurat na moim aucie obok niego leży wosk za 400 zł, trwałość będzie decydującym elementem
MM.MM Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 geno, Ale efekty będą, przyjemność będzie, braknie pewnie trwałości ale czy aż tak o nią chodzi w tej naszej zabawie Nie bronię BL, miałem kontakt z woskiem RG i wiedziałem czego się można spodziewać po BL.
Geno Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Sama aplikacja fakt, super. Wosk ładnie "płynie" w rękach, daje się dobrze rozprowadzać . Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać ?
MM.MM Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Kładziesz ona na maski, nie widzisz żadnych różnic i co wtedy Wtedy podniecam się opakowaniem, zapachem. Temat głośników przypadkowo poruszyłem, wiem różnice usłyszysz z woskami jest jednak trochę inaczej, podstawa wyglądu to korekta. Kto chce i go stać to kupi, kogo nie stać to nigdy się nie dowie jak to naprawdę jest.
Geno Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Dokładnie. Nawet położenie BL czy CR na słabo przygotowany i zjechany lakier to lipa. Korekta jest podstawą, a dobry wosk wisienką na torcie
Mat's Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 wydały jednoglosna negatywna opnie o wosku juz pare dni po jego nalozeniu. Sorry Ale jak po 2 dniach widzisz różnicę w kropelkowaniu i odprowadzaniu wody na niekorzyść RG BL to nie wróży dobrze. A z wyglądem nie wypada lepiej niż woski za 500zł. To po takich wynikach nie możesz już wyciągnąć wniosków. ?
carrera Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Sorry Ale jak po 2 dniach widzisz różnicę w kropelkowaniu i odprowadzaniu wody na niekorzyść RG BL to nie wróży dobrze. A z wyglądem nie wypada lepiej niż woski za 500zł. Masz racje, tym eksperckim postem pozamiatales temat, kim jestem zeby polemizowac z tak doswiadczona osoba
dzinkins Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Dobra zakończę ten głupi test Już żadnych update nie będzie w tym temacie Za dużo niepotzrebnego zamieszania się zrobiło, temat trafi może do lużnych jako ciekawostkę albo i nie
Geno Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 To skoro nie widać różnicy, RG BL wygrywa, tadam koniec testu, przynajmniej z mojej strony. Idę zmyć całą maskę i położyć świeżego Colli, żeby mieć spokój na dłuższy czas.
Rekomendowane odpowiedzi