Jump to content

Volvo S80 '03 (czarny uni - a raczej szary)

Recommended Posts

Posted

Witam

Przyjachało do mnie takie o to Volvo S80. O stanie lakieru wole się nie wypowiadać bo żadne słowa nie są w stanie wyrazić tego jak ten lakier był dojechany, choć nie miał żadnych rys do podkładu. Jednym słowem - "istny mat"

Użyte środki jak zawsze: Pasty 3M, mycie ValetPro, pady 3M, IPA, na koniec wosk colli 476

Fotki:

01.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

Posted

50/50 jest masakryczne :good:

Chyba takie zabiegi robią największe wow ;)

Tak z ciekawości, reakcja klienta była zapewne ciekawa, co ? :-]

• Moderator
Posted

Jestem ciekaw jak doprowadza się lakier do stanu jaki widzimy na zdjęciach "przed".

Polerując piaskiem?

Świetna praca :)

Posted

Pytasz-Jestem ciekaw jak doprowadza się lakier do stanu jaki widzimy na zdjęciach "przed".

Polerując piaskiem? niee

jest na to prosta recepta.....

Cyklicznie korzystaj z usług myjni automatycznych znanej sieci z kropelką. :|

po takiej kuracji pozostanie Ci tylko :ad: bo inaczej pozostaje cieszyć się pięknym matem

ps:mat jest teraz modny ,jedni oklejają folią a inni myją na automatach :good:

mam na to dowody widząc lakiery-służbowych rocznych samochodów.Nie jeden z nas miałby na czym ćwiczyć :ad:

Posted
Stefan-16 napisał/a:

czemu Dr. Stefan nie wiedział o projekcie??

Może dlatego, że po tylu latach studiów nie nauczył się jeszcze, że po "r" nie pisze się kropki

Panie MASTER proszę nie robić OT w temacie :D

inni myją na automatach
To jest auto zza oceanu, więc tam się autem tylko jeździ, a nie dba o lakier. Podejrzewam, że to auto było myte poprostu szczotami do mycia kół, które są na każdej samoobsługowej myjni.
Posted

Fernando, jeżeli chodzi o to kto ile studiuje to chyba nie powinieneś się wypowiadać :lol: A to czy się tam stawia kropkę czy nie to mam na to wyjebane :D

Posted

Fernando, jeżeli chodzi o to kto ile studiuje to chyba nie powinieneś się wypowiadać

Pogadamy za rok, bo nie myśl, że zasoby Twojego farta nigdy się nie wyczerpią :lol:

Posted
Świetna robota, ale ten lakier to zmora detailera

Dlaczego zmora, skoro miękki i elegancko współpracuje?

Posted

No chłopaki jak zwykle super. Chyba nie taki miękki, ja ostatnio robiłem S60 i wcale tak łatwo nie szło, twardszy był niż u ŻbiQa na rekinie, a jak u Was z tym Volvo było?

Posted

Bo później trzeba coś na niego nałożyć, umyć, wysuszyć. Będziesz się obchodził jak z jajkiem a i tak ślady będą...

Posted
Dlaczego zmora, skoro miękki i elegancko współpracuje?
Jak dla mnie to lakier nie był zbytnio twardy, z drugiej strony żeby wyciągnąć lakier do tego stanu nie wystarczały w większości nawet 2 podejścia FC+ na cuttingu.

Co do śladów, to trzeba było uważać, ale bez przesady.

ja ostatnio robiłem S60 i wcale tak łatwo nie szło,
Napewno nie są to BMki ani Hondy, coś pomiędzy nimi.