Jump to content

Odkurz lakierniczy na szybie - usuwanie glinką?

Recommended Posts

Posted

Cześć,

mam w jednym z aut do czynienia z odkurzem lakierniczym na szybach. Pod palcem i pod słońce widoczny jest odkurz lakierniczy. Pytanie - atakować to glinką? Polerką?

Posted

Glinka może nie dać rady. Ale skrobak da radę wyśmienicie. Chodzi mi o taki nożyk z ostrzem czołowym.

Posted

Karol auto jest świeżo "po lakierniku". Wnętrze już "odgruzowałem", zbieram się na korektę i na szybach w słoneczny dzien zauważyłem. Najwidoczniej gdzieś auto bylo niedokładnie obklejone do malowania.

Posted
Karol auto jest świeżo "po lakierniku". Wnętrze już "odgruzowałem", zbieram się na korektę i na szybach w słoneczny dzien zauważyłem. Najwidoczniej gdzieś auto bylo niedokładnie obklejone do malowania.

to jedz do tego medyka co Ci tak zapaskudzil i niech robi. Ja tak robie, dzwonilem i jutro jade.

Posted

Można to potraktować nitro + fibra/ręcznik papierowy/co kolwiek, powinno łatwo i szybko zejść.

Albo wcześniej wspomniana glinka

Posted

nitro mozesz uzyc na calym aucie ale nie w pelnym sloncu. nic sie nie stanie, nie ma problemu, bez obaw..

Posted

nie ma problemu, jesli nie bedzie tego robil zbyt dlugo i na pelnym sloncu. wszystko trzeba robic z wyczuciem i no problemo. robie tak od ponac trzech lat i nic sie nie dzialo, co prawda na lakierze lepiej zrobic to lekko scierna pasta (ja robie G3), a pozniej mleczkiej i nakladam wosk..