Gość Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Poirot, Widzę że wiesz co dziś przeszedłem Na kolanach
SzaKal Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 minetoo, Czym czyściłeś felgi ? Jestem ciekaw finału
Gość Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 SzaKal, Felgi jak zwykle Forlega. Jeszcze raz do nich siądę bo troszkę taru jest.
Poirot Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 minetoo, jeszcze gorzej jest przy tylnych lampach. Fałda błotnika ma rozmiar chyba na 50 mm gąbkę.
toka Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 minetoo, tak ładnie wyciągnąłeś głębie tylko żółtym korkiem??
Gość Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 toka, Właśnie...i robiąc nie mogłem przestać porównywać do pewnego lakieru z seata...
Gość Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Wnętrze Korzystając z pięknej niedzieli (tak pójdę do piekła gdzie są same myjnie automatyczne) minetoo dokonał penetracji Pomijając fatalny dywan reszta prócz fotela kierowcy nie była najgorsza. Całe wnętrze oczyszczone APC,wymontowana kanapa i wykładzina bagażnika. Materiały wyprane a półskóra oczyszczona. Jutro wykończenie wnętrza... Jak widać trochę brudu popłynęło. Na wyniki musicie poczekać jak jutro wykończę wnętrze CDN
gruby_RS Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 I love fast Ford`s, tak jak J.C. - więc czekam niecierpliwie na "final rezult"....
Gość Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 gruby_RS, Mam nadzieję że Cię nie rozczaruję
DaV Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Noo popłyneło troche , fotel powinien być nie do poznania . Pranie ekstrakcją czy ręcznie?.
Gość Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 DaV, Oczywiście że ekstrakcja. Nic innego nie akceptuje
gruby_RS Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Mam nadzieję że Cię nie rozczaruję minetoo, pamięaj też, że Steve McQueen Patrzy "z góry" na Twoje poczynania.... Nie daj plamy.... http://www.youtube.com/watch?v=kajj49PI2lw
Gość Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 gruby_RS, Plamy usuwam a Wielki Steve w ostatnich sekundach dotknął lakieru...niedopuszczalne
SzaKal Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 minetoo, Już nie możemy się doczekać finischu, idź teraz do garażu i skończ to
Gość Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 SzaKal, hehe poczekaj [ Dodano: 18 Wrzesień 2011, 22:31 ] Na jutro przewidziałem jeszcze to [ Dodano: 19 Wrzesień 2011, 20:26 ] Wykończenie Dzisiaj zająłem się wykończeniem wnętrza,komory silnika i lakieru wraz z wnękami i felgami. Wpierw starałem się tlenkiem ceru usunąć takie kwiatki Niezły bajzel się zrobił więc ponowne mycie,już sam nie wiem które... Pora na poprawienie wyglądu wewnątrz. Wstawki skórzane zakonserwowane naturalnym woskiem z którym nie mogę się rozstać mimo że nie firmuje go żaden hiper wypas producent. Podłoga w bagażniku Komora silnika Uszczelki na zewnątrz w suchym macie odstawały od moich oczekiwań więc... Czas na jakieś masełko Ice nadaje się tylko do tego i tu spisuje się dobrze Felgi też a co tam.Rano jeszcze raz je czyściłem z naciskiem na tar Wszystkie szyby też muszą kropelkować Noc już ale takie coś cieszy Jutro wyciągnę pumcię z klatki i zrobię ostateczne zdjęcia wyników prac. Pewnie coś jeszcze wyszukam i poprawię... Finish nadchodzi (w końcu) [ Dodano: 19 Wrzesień 2011, 20:31 ] Nie wiem dla czego nie które zdjęcia się jakoś poobracaly sorki
DaV Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Noo, teraz jest wszystko na tip top A jak poszła polerka z tlenkiem ceru?, dużo czasu zeszło ci na korekte przedniej szyby?. Mógłbys w skrócie opisac proces?, bardzo mnie ciekawi ten temat.
Gość Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 DaV, Jestem bardzo nie zadowolony.Na to trzeba poświęcić cały dzień by było jak należy.Ból pleców nie pozwolił mi dłużej jak godzinkę nad szybą pracować. [ Dodano: 19 Wrzesień 2011, 21:16 ] DaV, A cały proces jest w wątku na ten temat. W skrócie,to jak z lakierem z tym że należy baaardzo często moczyć z atomizera.
luk skywalker Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 minetoo, dobra robota, odżył ten kocur troche mam tylko pytanie, czy jeśli polerowałeś przednią szybe to jest to bepieczne? gdzieś słyszałem że moze wtedy zrobić sie na niej soczewka, która po prostu bedzie przekłamywać odległości...
delphin Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 minetoo,masz może foty po polerowaniu szyby ? Czy dało to coś, jak długo trzeba polerować? Zamierzam zrobić u siebie to samo i chciałem wiedzieć czy taki zestaw Tlenek ceru i filc daja rade.
111mishi111 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 minetoo,masz może foty po polerowaniu szyby ?Czy dało to coś, jak długo trzeba polerować? Zamierzam zrobić u siebie to samo i chciałem wiedzieć czy taki zestaw Tlenek ceru i filc daja rade. tlenek ceru raczej wnika w strukture szyby uzupelniając ją a nie scierając wiec nie jest t aż tak "wymagająca" czynność jak wstawanie lakieru. Chyab że się myle to mnie poprawcie.
Gość Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 luk skywalker, nie wyobrażam sobie jak można coś zepsuć. delphin, Baaardzo długo.Fotki postaram się zrobić jak się uda komórką 111mishi111, BYZYDURA...zero wypełnainia
miHoo79 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 tlenek ceru raczej wnika w strukture szyby uzupelniając ją a nie scierając wiec nie jest t aż tak "wymagająca" czynność jak wstawanie lakieru. Chyab że się myle to mnie poprawcie. no to dowcip dnia gotowy....
Camel- Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Ja polerowałem u siebie w Sporcie z 2-3 lata temu przednią szybę tlenkiem ceru i rezultaty były dopiero przy polerowaniu filcem. Ślad po wycieraczce zniknął prawie całkiem, a swirlsów prawie nie ma. Po zakupie auta ciężko było jeździć w nocy, a od czasu polerki jest pełna kultura. Oczywiście pewna ilośc rys została ale jest to w 100% akceptowalne
Gość Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Grande finale! Dziś kończę Was zanudzać epopeją pumci. Nadszedł czas rozstania lecz pumcia obiecała że będzie przyjeżdżać na kompanko... Autko po wyjęciu z norki przeszło kolejną inspekcję lecz jak czujni zauważą na zdjęciach tu i ówdzie przemknął się garażowy pyłek lub dwa... Poniżej ostateczne wyniki moich prac. Komra silnika.Tu nie ma mowy o detailingu jest po prostu umyta więcej nie jestem w stanie zrobić. Wnęki jako tako doszły do siebie Za cel powziąłem doczyścić te fatalne wiecznie brudne uszczelki. Wykładzina bagażnika za nic nie pozwoliła się bardziej doprać ale myślę że nie jest źle Wnętrze już tak nie straszy ale zdaję sobie sprawę że są znaaaacznie lepsi.... Felgi w końcu czyste.... Ogółem... Na deser zostawiłem miłą pasażerkę Kilka sweet foci na potrzeby PSB Pamiętacie? KONIEC
Rekomendowane odpowiedzi