Moderator Eryczek Opublikowano 28 Marca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Beumont, weź Megsowego - taki sam a tańszy i łądniej pachnie http://showcarshine.pl/216-meguiars-zes ... fibra.html no i jest DEDYKOWANY do Megsowej glinki
SJake Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 DEDYKOWANY do Megsowej glinki Eryczek, chyba jeszcze mało widziałeś. A później: "Ojojeojoj... glinka zła, sama się rozpadła", "Glinka porysowała lakier", "glinka nie działa" etc.
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Marca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 SJake, to "dedykowane" napisałem dużymi literami w formie żartu ale akurat mnie się kiedyś tym zestawem dobrze pracowało - glinka ładnie zbierała, nie rozpadała się (wogle była bardzo mięciutka), lakieru nie zniszczyła
Beumont Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 No to już mam komplet Dzięki za pomoc, w przyszłym tygodniu będę miał takiego pacjenta, czarne E39, więc zrobię fotorelacje z pierwszej mojej korekty Tak btw. to polecam kanał http://www.youtube.com/user/Junkman2000 Koleś jest mega śmieszny i całkiem fajne wskazówki detailingu.
SJake Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 kiedyś tym zestawem dobrze pracowało Może właśnie dzięki DEDYKACJI Tak btw. to polecam kanał http://www.youtube.com/user/Junkman2000 Tu już go wszyscy znają Powodzenia z BEEEMKĄ.
Beumont Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 A wiec nudy w święta więc ćwiczę na tej czarnej E39 Mam do was szybkie pytanie. Nakładam trzy krople (tak jak Junkman) na zieloną gąbkę i poleruje (mam maszynę DA). Po chwili dodaje trochę QD z Megsa na gąbkę i poleruje dalej. Teraz mam problem bo mi się QD, czym mogę jeszcze nawilżyć gąbkę?
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Beumont, woda - pare kropel powinno wystarczyc
Beumont Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Ok spróbowałem i jest git Teraz próbuje zwykła polerką i mam problem z hologramami. Jak robię DA to nie występują Jednak zwykłą polerką idzie dużo szybciej
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Beumont, Tak to już jest - rotacja jest dla "zaawanasowanych" a DA dla "początkujących". A jak początkujący się weźmie za rotację to się robią hologramy Myślę, że praktyka uczyni Cię mistrzem a na razie możesz po zakończonej pracy na rotacji, przejechać auto jakąś pastą finiszującą na DA i będzie git
Beumont Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 No zajęło mi to narazie dwa dni i za sobą dopiero zielony korek ale efekt jest ekstra będzie mała relacja. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi