darek87dz Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Nakładając na auto AIO VP achilles dostało się go dosyć sporo na czarne listwy zewnętrzne. Nie potrafię tego doczyścić żadnym środkiem:( czego użyć?
maestro00 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Zacząłbym od ciepłej wody, poprzez IPA a skończył na tar removerze. Ale to tylko moje strzały.
Administrator AreK Opublikowano 2 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 zmywacz silikonowy
Pavlik Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Flexipads magiczna gąbka Potwierdzam działanie magicznej gąbeczki. Z białego nalotu, tak sobie teraz myślę, że pozostawił go cleaner Sonax'a , nie pozostało ani śladu [ Dodano: 2 Wrzesień 2011, 08:59 ] IPA, APC nie działa
darek87dz Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 czyli ta gąbka Flexipads działa?zawsze uważałem ją za wielką ściemę
Tworek Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Gdzie taka gabke mozna dostać? Pierwszy z brzegu sklep : http://www.excede.pl/flexipads-magiczna ... n-p65.html
Administrator Evo Opublikowano 2 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Ostrożnie z magicznymi gąbkami, nie każdy plastik, nawet nielakierowany się nadaje do tego. Przykładowo plastik z którego zrobione są listwy na zderzakach/drzwiach w Seatach średnio się lubi z magicznymi gąbkami, na skutek tarcia traci połysk.
darek87dz Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 pierwszy z brzegu i chyba jeden z niewielu bo np na ShowCarShine i shiningcar nie ma:P Druga sprawa ile takich gąbek kupić? szybko się zużywają?
paull Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Możecie spróbować także masłem orzechowym.
darek87dz Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Przykładowo plastik z którego zrobione są listwy na zderzakach/drzwiach w Seatach średnio się lubi z magicznymi gąbkami, na skutek tarcia traci połysk. ja właśnie mam seata, czyli nie używać tej magicznej gąbki. Czym ty byś to usunął jako doświadczona osoba?
ultratouch Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Duragloss ma specjalny preparat wax eraser. Magiczna gąbka jest do kupienia w każdym sklepie z drobnym AGD za o ile mnie pamięć nie myli 5zł/2szt (Jan niezbędny)
Administrator Evo Opublikowano 3 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Wax eraser nie poraża skutecznością. Proponuje mocne APC i dość twardą szczoteczke, można też spróbować masla orzechowego tak jak mówili poprzednicy, ale to też nie na każdym rodzaju plastiku przynosi rezultaty.
darek87dz Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 właśnie na dniach będę zamawiał m.in. APC, Evo jaki polecasz? http://www.excede.pl/valetpro-interior- ... l-p28.html ---> tej jest w przystępnej cenie ale jak ze skutecznością?
proximo Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 masło orzechowe - takie naturalne
bucki Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Masło orzechowe super się sprawdza . Moja koleżanka (blondynka) chciała poprawić wygląd swoich zderzaków i listw w corsie B i przeleciała po wszystkim pastą tempo Wyglądało to strasznie ,kiedy jej powiedziałem ,żeby to wyczyściła masłem orzechowym zaczęła się smiać i inni znajomi też ,ale chwile później pojechała do marketu kupiła szmatkę,masło i zaczęła działać. Po pierwszym przetarciu powiedziała -ku... magia
darek87dz Opublikowano 4 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 masło orzechowe? jak to wygląda:P ? zawsze kojarzyłem to z nutellą
mielony22 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 dobra z tym maslem, to mam zrobic tak jak np. z APC znaczy sie wypracowac. wetrzec i zmyc, czy zostawic. juz raz wtarlem maslo w plastiki i zostawilem na kilka dni.zmylem APC i na to AG Bumper Care. po 3-4 tygodniach zajechalem na myjnie i zpodalem 1program z szamponem, zlazlo wszystko BC i znowu mam bialo-czarne plastiki po nalozeniu masla zrobily sie elegancko czarne i natluszczone. fajny efekt, tylko zeby utrzymal sie dluuuugo. dodam tylko ze myje auto 2-3 razy w tygodniu na bezdotykowej, moze nie myje a plucze je sama woda. na aucie wosk wiec brud odlazi latwo. przy mocniejszym syfie uzywam tego 1programu z "szamponem" czy czymkolwiek co tam wrzucaja.
Pavlik Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 mielony22, Gruby napisał Ci czego użyć.
kamilgt Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 rajt, Gruby_RS ostatnio pokazał mi działanie magicznej gąbki, bo miałem usyfione plastiki od nakłądania AIO, pyk pyk magiczną gąbeczką i plastik czysty
Rekomendowane odpowiedzi