Jump to content

Recommended Posts

• Dystrybutor
Posted

Chciałem was zapytać czy jest gdzieś wiarygodny test tego produktu:

Protective Glaze Sealant?

Teoretycznie sealant powinien się dłużej trzymać niż woski #16 czy Colli. Czytałem o plastikowym połysku, ale suma summarum jeżeli klient chciałby przede wszystkim dobrej ochrony na dłużej to czy warto zakupić ten produkt i go mieć w ofercie? W stosunku ceny/pojemności/wydajności z tego co podaje producent wydaje znacznie tańszy od wosków! No i do tego bądź co bądź to produkt Diamondbrite.

Posted
Teoretycznie sealant powinien się dłużej trzymać niż woski #16 czy Colli.

wszystko zależy od odpowiedniej konserwacji .....

z tego co podaje producent wydaje znacznie tańszy od wosków!

chcesz się zajmować kosmetyką i mówisz o cenie :shock:

a czy w ogóle wiesz na ile taki wosk wystarczy ..chyba nie skoro takie rzeczy piszesz ....

No i do tego bądź co bądź to produkt Diamondbrite.

no to akurat mnie odpycha ....

• Dystrybutor
Posted

Jedno drugiemu nie przeczy. To chyba normalne, że jeżeli produkty A i B nie różnią się jakością, a tylko ceną, to wtedy cena zaczyna odgrywać rolę?

a czy w ogóle wiesz na ile taki wosk wystarczy

Gdybym wiedział, to bym nie pisał w formie pytania o tym na forum :) Dlatego szukam testów, bądź opinii kogoś z forum, kto miał z tym styczność.

To akurat chyba średnio dobra informacja.

Właściwe to przy tej okazji chciałem też zapytać o tego producenta. Bo wszystko wygląda obiecująco, marketingowo biją po oczach, ale jak jest w rzeczywistości?

Posted
Thomas napisał/a:

Jedno drugiemu nie przeczy. To chyba normalne, że jeżeli produkty A i B nie różnią się jakością, a tylko ceną, to wtedy cena zaczyna odgrywać rolę?

jeżeli nie różni się jakością to co innego ...

Thomas napisał/a:

a czy w ogóle wiesz na ile taki wosk wystarczy

Gdybym wiedział, to bym nie pisał w formie pytania o tym na forum :) Dlatego szukam testów, bądź opinii kogoś z forum, kto miał z tym styczność.

wosk wystarczy na bardzo długo, stosuje się bardzo małe ilości :)

jeżeli woskujesz samochód wystarcz kilka ml wosku co w przypadku opakowania 200ml wystarcza na kilkadziesiąt woskowań :)

Łukasz napisał/a:

m.k. napisał/a:

To akurat chyba średnio dobra informacja.

Właściwe to przy tej okazji chciałem też zapytać o tego producenta. Bo wszystko wygląda obiecująco, marketingowo biją po oczach, ale jak jest w rzeczywistości?

niestety,ale to w większości sam marketing ... pamiętaj,że nie ma idealnych środków,które starczą na całe życie ... lepiej omijać je szerokim łukiem ... to już wtedy ma mało z detailingiem ... bo jeżeli będziesz myślał ,że to wystarczy na kilka lat to nie będziesz nic robił,a jak nie będziesz nic robił to niestety ale zapuścisz wszystko :)

• Dystrybutor
Posted
niestety,ale to w większości sam marketing

Z drugiej strony jestem ciekaw jak w takim razie jest z gwarancją wieloletnią?

Wiem, że wosku się dużo nie używa 8-) po prostu domyślam się, że ten PGS jest produktem czysto syntetycznym, a więc tańszym w produkcji. Pytanie czy ktoś go używał i wie jak się sprawdza :)

Posted

Wiem, że wosku się dużo nie używa 8-) po prostu domyślam się, że ten PGS jest produktem czysto syntetycznym, a więc tańszym w produkcji. Pytanie czy ktoś go używał i wie jak się sprawdza :)

Była już dyskusja na ten temat na forum także poszukaj i przeczytaj, a sam się przekonasz ;)

Posted

Była już dyskusja na ten temat na forum także poszukaj i przeczytaj, a sam się przekonasz ;)

to może delikatnie ukierunkuje :D --> http://forum.kosmetykaaut.info/viewtopic.php?t=479

m.k., tutaj sobie poczytaj ,a sam zobaczysz :)