Jump to content

NXT czy GOLD ? Który set wybrać ? Reload na CQUartz ?

Recommended Posts

Posted

Witajcie.

Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi ;P

Czytałem 20stron o cquartz , wydaje mi się że większość potwierdza że na -

1-cquartz najlepszy będzie Reload. Czy potwierdzacie ?

2-lepsze -

NXT Tech Wax 2.0 + NXT Wash

czy

Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner +Gold Class Carnauba Plus Premium Liquid Wax

a może ?

Szampon Ultimate Wash & Wax + wosk Ultimate Wax ?

wszystkie oczywiście są spod Meguiar's .

Posted

Lepszy będzie Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner +Gold Class Carnauba Plus Premium Liquid Wax

[ Dodano: 28 Sierpień 2011, 10:38 ]

A nie lepiej będzie kupić np Coli ? zamiast tego wosku megsa.

Posted
Lepszy będzie Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner +Gold Class Carnauba Plus Premium Liquid Wax

[ Dodano: 28 Sierpień 2011, 10:38 ]

A nie lepiej będzie kupić np Coli ? zamiast tego wosku megsa.

Czyli nowy lakierek na to Cquartz, reload i gold class Carnauba i mycie Gold shampoo ? :)

Czy z carnauby zrezygnować na rzecz Reload ?

Posted

Aaaaaa no właśnie ! Ale cholera ja się nie znam ,czytam i czytam na forum ale każdy mówi co innego i jest 200'000 nazw których nie ogarniam.

Padłem tu ofiarą marketingu i ładnej nalepki i reklam produktu na Youtube :)

Dlatego prosze o rade ... Cquartz jakby kosztowal 400zl to i tak bym go wzial bo wszystkie testy i filmiki tylko potwierdzaja jak jest rewelacyjny.

Mam nowy lakier i potrzebuje go w tym stanie zachowac jak najdluzej.

Wiec cquartz na lakierek nowiutki ale co potem ... Reload ? Woski ? Jakie woski ? czy same politury na Cquartz ? Który szampon delikatny dla wosków ?

Posted
Co się na tego Megsa uparłeś ? Są lepsze kosmetyki w podobnej cenie.

Potwierdzam , mam to samo zdanie.

Zresztą ta seria megsa to już trochę przeżytek a jak na ironię wcale tania nie jest.

• Partner forum
Posted

zamo111, Moim zdaniem na CQuartz-a nie ma sensu nakładać żadnych wosków, nie uzyskasz poprawy WET Look ani ochrony. Dla wypełnienia procesu kup bardzo dobry QD na bazie polimerów itp i brnij w kierunku poprawy szklistości, a ją będzie łatwiej poprawić niż WET Look ;)