Maru 123 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 za delikatną namową grubego rs postanowiłem uchylić rąbka tajemnicy i pokazać Wam moje kochane autko, autko którego szukałem 1,5 roku i o którym marzyłem od dawna pozwólcie że będę kopiował opisy z fotum land cruiser owners club- nie chcę mi się ponownie robić opisów MODEL: Toyota Land Cruiser J9 2002r. SILNIK: 3.0 D4D common rail 163 KM 343 Nm ZAKUP AUTA Marzenia się spełniają... Po ponad rocznym poszukiwaniu Landa wreszcie udało się znaleźć egzemplarz wart zakupu. Przez rok widziałem mnóstwo aut, większość całych lakierowanych, powypadkowych, popowodziowych, z bardzo barwnymi historiami, po szkodach całkowitych lub z licznikami cofniętymi o 200 000km. Jednak udało się trafić na fajny egzemplarz- auto z PL salonu, od nowości 1 właściciel, zadbany, w pełni serwisowany, wszystkie nawet najdrobniejsze naprawy przeprowadzane w ASO. Co prawda z przodu była lakierowana maska i błotnik ale wszystko jest udokumentowane i zrobione w ASO Toyota Katowice. Jak na razie auto mam raptem parę dni ale już teraz wiem że się mocno zakumulujemy . Auto jest ogromne a jednocześnie łatwo się je prowadzi, ciężkie ale silnik jednak sprawnie sobie z nim radzi. Ogólnie jestem super zadowolony z auta i mam nadzieję że tak już zostanie. Na początek będą oczywiście delikatne budżetowe mody i priorytetem jest zrobienie auta mechanicznie na igłę, potem przyjdzie czas na dalsze modzenie :szeroki_usmiech FOTKI Z OGŁOSZENIA : FOTKI Z DNIA OGLĘDZIN AUTA W TOYOTA KATOWICE: a tu już autko u mnie pod domem: zacząłem od wrzucenia do auta kilku pierdół które zakupiłem już zanim miałem auto: wkrótce kolejne fotki i dalsze prace nad autem. wszystko kwestia czasu :wink: edit :wink: 27.06.11 trochę powalczyłem przy aucie :wink: udało mi się już skompletować „pakiet startowy” - w nast. tyg. będą nowe felgi i opony :wink: mycie auta na zewnątrz wraz ze wszystkimi zakamarkami, glinkowanie i delikatna polerka. czyszczenie auta w środku, mycie szyb i plastików mycie silnika polerowanie wydechu wyklejanie schowków zamszem- mniej hałasują przedmioty wewnątrz :wink: kilka zdjęć w trakcie prac (niestety czas nie pozwolił na więcej ) i efekt.... edit. 28.06.11 dziś było spontaniczne spotkanie :wink: i doszedł nowy klamot osłona koła: Wczoraj udało mi się wyrwać do Liwa nad rzeką Liwiec na spacerek :wink: hej! w aucie zaszło trochę zmian w ostatnich dniach. prace postępują powoli ale sukcesywnie... poniżej fotki z prac-co prawda wszystko jest podzielone na kilka dni ale jest plan którego się trzymam :wink: w pierwszej kolejności zająłem się kosmetyką lakieru i kilkoma detalami na zewnątrz auta : wyszło mniej więcej tak: a w tak zwanym międzyczasie :wink: 225/40/18 vs 265/70/16 i nowa wlepka: odświeżenia wymagała także stalowa osłona baku-została zdemontowana i pomalowana na nowo, aczkolwiek jeszcze zajrzę pod auto bo kilka dupereli chcę poprawić następnie zamontowałem dodatkową rączkę nad głową pasażera-przydaje się w dłuższych trasach-w octavii miałem więc i tu musi być :wink: przyszedł czas na koła. po 9 latach były już dosyć mocno zmęczone życiem na polskich drogach więc trafiły do lakierowania proszkowego i jest git, a ja zająłem się czyszczeniem nakrętek do kół i powtórnym lakierowaniem starych kapsli. w międzyczasie przyszły nowe opony. BF goodrich all terrain 265/75/16 (standardowo 265/70/16) dzięki czemu auto o kilka mm poszło w górę: następną nowością jest ogólny mod oświetlenia auta. wnętrze oświetlone modułami led, a na tył auta powędrowały nowe lampy led :wink: uff... na razie tyle wkrótce nowe mody-czekam na przesyłki :wink: dziś jeszcze trochę się pobawiłem z małymi detalami, wymieniłem wszystkie emblematy na nowe :wink: :wink: wasyl, co prawda lamp nie rozbierałem ale wczoraj trochę sobie podłubałem pod maską. pomalowałem skorodowane elementy i wyczyściłem niedostępne zakamarki :wink: w ostatnich dniach auto wyposażone zostało w mały pakiet skórzany i halogeny dalekosiężne hella. pyzatym czekam jeszcze na 2 bardzo fajne paczki :diabelski_usmiech dziś wybrałem się też do lasu aby trochę się terenowo rozpoznać w aucie. celem było poznanie tak na szybko wad i zalet auta, poznać wykżyże, przechyły itd. Nad niektórymi rzeczami jak się okazało trzeba będzie popracować, np. trzeba naprawić tylną blokadę- w wielu sytuacjach znacznie ułatwiłaby wjechanie w różne miejsca Na plus są opony ATeki- w porównaniu do zwykłych szosówek są boskie na szosowych oponach nie mogłem normalnie jeździć na mokrej łące przepraszam że rozczaruję niektórych tym że nie utopiłem auta po klamki w błocie ( i to mu raczej u mnie nie grozi ) ale pojechałem sam tzn na jedno auto i w razie co to samemu trudno jest wypchnąć 2400kg z głębokiego piachu w każdym razie auto daje sobie radę całkiem dobrze i jak na razie "nie wjedzie" gdzieś tam bo nie pozwala mu na to... moja psychika stara kierownica: kolejna część rewitalizacji auta :wink: nowe logo na grilu, naprawiona gumka przy TMIC oraz wymienione tylne chlapacze na nowe :wink: doszły także firmowe gadżety 8) dobra dobra już pisze... auto było w T. Radość na nabicie i odgrzybienie klimy (370zł) a następnie przyciemniłem szyby. robiłem tutaj : http://www.przyciemnianieszyb.com.pl/strona.html śmiało mogę polecić- robota trwałą 2,5h, koszt 650zł z jakąś tam niby lepszą folią. następnie odebrałęm 2 komplet felg od piaskowania i zamontowałem od razu zimówki: wypolerowałem wydech: i umyłem autko: obkleiłem tylny próg załadunkowy- dupy nie urywa ale jest lepiej niż było: zamontowałem nowego grajka do auta: obecnie już siedzi coś innego zakupiłem i zamontowałem firmowe osłony pod silnik skrzynię i reduktor: potem zrobiłem wypad na poligon: kolejny mod to podwyzszony podłokietnik, zakupiony ori z toyoty za chore pieniądze a dziś udało się skompletować graty zawieszenia jutro montaż... zadowoleni? proszę więc nie marudzić że nic się nie dzieje więcej modów czeka na realizację, pomysłów mam jeszcze dużo więc :bigok Skfarek, kosmetyka 6cm... ile razy dziennie myjesz auto?? Z tym to bywa różnie ale srednio wychodzi 4-5 razy w tygodniu- teraz będę mył przez najbliższe 2 dni no dobra na razie tyle
pLaYmAn Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Pierwszy ! Zaraz zabieram się za przeglądanie, bo z góry wiem, że to będzie dobry stuff edit: jestem pełen podziwu To zdanie bardzo mi się podoba: ile razy dziennie myjesz auto?? Z tym to bywa różnie ale srednio wychodzi 4-5 razy w tygodniu
gruby_RS Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Maru, pozamiatane w dziale PSB na czas nieokreślony.....
michal_gg Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Już myślałem, ze nie pochwalisz się nowym wozidłem Wariat jesteś jakich mało PS: Jaki przebieg miała Toyotka zanim ją kupiłeś? Bo lakier w stanie bdb
Pavlik Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Maru 123, zapraszam do Wizny na rybki: http://img842.imageshack.us/img842/7129 ... 111432.jpg i szybko zapomnisz o detailingu Do rzeczy: gratulacje za wytrwałość w poszukiwaniu autka, bo tej trzeba mieć sporo aby czekać na to coś aż 1,5 roku, gratulacje też za wytrwałość przy jego dopieszczaniu, bo do ogarnięcia takiego kolosa trzeba się nieźle nalatać.
Maru 123 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 przebieg aktualny 270 000km- i jest pewny
michal_gg Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 przebieg aktualny 270 000km- i jest pewny Czyli perełka, z dobrych rąk trafił w jeszcze lepsze Piękna fura
SzaKal Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Co tu pisać, fajne ,,opowiadanie`` robota kozak !
damian Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Coś dzisiaj poszaleliście z tymi relacjami jedna lepsza od drugiej, a wszystkie na wysokim poziomie Widać, że ten model to Twoja prawdziwa miłość
dzinkins Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 No widać że właściciel wkłada całe serce w te autko Wygląda rewelacyjnie pozdrawiam - oby tak dalej
Camel- Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ja bym nie wytrzymal: myć, czyścić polerować, żeby w takie błoto wjechać...
emes Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 No widzę że nareszcie masz nową zabawkę - znowu jest "coś do porobienia" ...ale to okropne szare wnętrze jak z daewoo Tico...brrr
Marco Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Obszycie kierownicy fatalne. W tylne lampy proponuje żarówki Osram Diadem do kierunków -ładnie się będą komponowały. Poza tym ,aż szkoda tym wjeżdżać w teren.
Maru 123 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Panowie wiadomo auto pierwszej świeżości nie jest nie ma xenonów, pompowanych foteli i nie robi kanapek za to daje dużo frajdy z jazdy i nawet przez chwilę nie żałuję że sprzedałem 5 latnią octavię z przebiegiem 2x mniejszym- po prostu zakochany jestem w tej toyotce co do obszycia kierownicy-pozostawię to bez komentarza, krew mnie zalała jak tylko to zobaczyłem... muszę podjechać do Radomia na profi obszycie tylko na razie nie mam wogóle na to czasu
emes Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 No jeśli masz słabość to tego modelu to wszystko wyjaśnia... np. Ja mam tak z Bmw E46 i E39...
Camel- Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Maru 123, sprzedałeś Octavię?
danielek. Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 ŁOOOO Panie podziwiam cie za to ze kupiles juz klamoty nie majac auta!! Widac ze jestes zafascynowany tym modelem,ja bym sie nie odwazyl na cos takiego. Pieknie dopieszczone autko w kazdym detalu,az chce sie ogladac. Niesamowicie duzo serca wkladasz w swoja Toyke Bylem w tym samym miejscu na kajakach co ty,splyw fajny ale w zamku nie ma zbyt co ogladac
yukon Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 kolejny trzepnięty forumowicz podziwiam za wytrwałość i życzę kolejnych udanych modów tak z ciekawości w garażu to duże metalowe to....waga...kanał?
zieluch Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Bardzo fajne auto. Mój tata miał podobne tyle że 95 prado. Auto super spisuje się w terenie, bezawaryjne naprawdę godne polecenia. W tej chwili przesiadł się na 100 i mam wrażenie że jest z niej duzo mniej zadowolony, moze jedynie przestrzeń ładunkowa jest znacznie większa Życze udanej ekspolatacji i samozaparcia w detailingu
yukon Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 dobra myślałem po cichu, że to coś a'la dwupoziomowego no ale sory w domu?
Prezes Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Brawo Maru!! Super podejście! Chwali się
Moderator rychu Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Wow, niezłe perpetum mobile sobie zafundowałeś: myć->brudzić->myć->brudzić Podziwiam zapał do odnawiania każdego zakamarku i wymiany połowy elementów w aucie. Planujesz coś z tą szarą deską rozdzielczą zrobić? Jakąś skórą obszyć
karcheRPolska Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 W zasadzie nic nowego nie da sie dodac, jestem pelen podziwu za wytrwalosc i zaangazowanie nie wspomne o srodkach zainwestowanych w przedsiewziecie... Super praca czlowieniu, powodzenia, aaa milo patrzec ile ci to sprawia przyjemnosci, a o to w tym chodzi... Milego uzytkowania i dzieki za super reportaz, takie prace milo sie oglada. Pozdrawiam.
luksus Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Powiem tylko dwa słowa - piękna bestia
Rekomendowane odpowiedzi