KR54321 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Co byście poradzili, najlepiej z doświadczenia, w celu zabezpieczenia elementów mechanicznych samochodu. Sprawa dotyczy wszystkiego co w komorze ale i pod podłogą, a więc silnika i jego osprzętu, zawieszenia, napędów, ale też śrub i innych elementów świeżo ocynkowanych, spinek, wtyczek, wiązek elektrycznych w oplotach, węży silikonowych itd. Póki co wszystko jest wymontowane, więc każdego zakamarka da się dotknąć Nie muszę chyba dodawać, że jak każdy z Was chciałbym, żeby wszystko jak najdłużej wyglądało lepiej jak nowe Niczego nie trzeba czyścić, wszystko jest polakierowane na nowo, lub nowe. Pomijam oczywiście elementy które się nagrzewają, chociaż trzeba dodać, że w komorze i tak będzie czasem panować wysoka temperatura. Co do koloru elementów „metalowych” to występuje ogromna przewaga czarnego, matowego proszku, ale też jest sporo lakieru srebrnego, czarnego, matowego i półmatowego. Niektóre posiadają strukturę odlewu (są nie do końca gładkie), powierzchnia pozostałych jest idealna. Jeśli chodzi o plastiki, gumę, wykładziny, to mam sporo pomysłów, za to jak myślę o ww. rzeczach, to już gorzej. Ale może ktoś z Was przecierał już ten szlak
Administrator Evo Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 SV Motorshine
KR54321 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Kojarzę, ale trochę mnie przerażają opinie na DW, że Motorshine po jakimś czasie wygląda nie najlepiej i wtedy bardzo trudno go usunąć. Chyba, że ktoś temu zaprzeczy. Do tego ponoć stanowi słabe zabezpieczenie przed wodą, ale to dla mnie akurat nie przeszkoda.
adr_ad Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Może spróbuj silikon w spray'u, ale markowy. Jest bezbarwny, spray, także wszędzie dojdziesz i przed montażem elementów da radę. Fabrycznie auta są tak zabezpieczane, z zewnątrz również.
snap Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 odgrzeje kotleta szukam czegos do nadkoli, na DW chwala CG Bare Bones, jednak nie zauwazylem zeby ktos w PSB tego uzywal jakies doswiadczenia ?
lukwawa Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 na DW chwala CG Bare Bones Też jestem ciekaw tego środka, do tej pory nadkola zabezpieczałem Perl'em/303 ale chciałbym miec też coś czym mógłbym zabezpieczyć części metalowe zawieszenia: wahacz, amortyzator, etc a niechce mi się pieścić przy tym z woskiem. Może ktoś korzystał, ew. ma jakieś inne podpowiedzi? Ma być easy on, easy off
Administrator Evo Opublikowano 5 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Hm, no ta fotka dywaniku w Range'u niespecjalnie by mnie nastrajała do kupna
SJake Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 snap, lukwawa, ja używam Bare Bone reguralnie. Ma ładny winogronowy zapach. Nie można przesadzać z psikaniem bo lubi się ulać na nadkolu. Scieranie nie stanowi problemu. Zywotność - hmmm taka na 100-150km w deszczu. Taki to bardziej QD do podwozia, niżeli konserwer
snap Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 ja potrzebuje czegos Tylko do nadkoli, mysle ze sie nada SJake, skad na necie tyle roznych kolorow BB ?
SJake Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 SJake, skad na necie tyle roznych kolorow BB ? Ja miałem doczynienia wyłącznie z BareBone koloru jak powyżej.
Administrator Evo Opublikowano 5 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Czerwony jest nowszy, różnią się tylko kolorem.
kanar Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Poza tym CG tak ma, że serie tego samego produktu mogą różnić się odcieniem i nie należy się tym w sumie przejmować.
Marco Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Taki to bardziej QD do podwoziaI czy to czasem nie takie naciąganie na sztucznie "wymarketowane" produkty. Bo to może zwykły detailer ale z doklejoną etykietą o innym przeznaczeniu.
SJake Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Marco, no co Ty... Ten jest taki pół-tłusty i na QD do nadwozia nijak się nadaje. BareBone to taki bardzo płynny dressing.
snap Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 SJake, cos w ten desen znasz lepszego ? tylko nie 303
Marco Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 czyli to po prostu dressing taki jak na tworzywa. To tym bardziej marketingowe naciaganie. To produkt podobny do specjalnych past polerskich do plastikow. A dobrze wiemy ze plastiki rownie dobrze robi sie tradycyjnymi pastami polerskimi.
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Chciałem kupić BB ale ponoć już nie produkowany tak twierdzi dystrybutor... Szkoda bo chciałem właśnie takiego powiedzmy QD do tego co na spodzie. Nie znam żadnej alternatywy dla Plaka Macie jakieś typy? Nie zawsze da się zdjąć koła żeby odpowiednio przygotować nadkole pod aplikację np 303 i taki psi psik byłby fajny.
Rubio Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Ja kupiłem Chemical Guys Bare Bones UnderCarriage ale jeszcze nie testowałem
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Rubio, Gdzie? Ponoć już go nie ma
Rubio Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 minetoo, no właśnie widzę, że już nie ma a kupiłem u MX Nowicki
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Rubio, No to masz białego kruka Ktoś coś jeszcze zna?
maq Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 minetoo, http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... 473ml.html
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 maq, Dzięki znalazłem w paru miejscach wykopaliska. Jednak biorąc pod uwagę że go już nie robią pytam mimo wszystko o jakąś alternatywę dostępną cały czas
Rekomendowane odpowiedzi