karcheRPolska Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witam, na parkingu widzialem ostatnio mercedesa w kolorze czarnym mat i zastanawiam sie czy korekta lakieru i woskowanie bedzie sie zasadniczo roznilo od tradycyjnego lakieru z polyskiem? Jak ma ktos doswiadczenie to prosze sie podzielic wiedza. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Lakier mat czy folia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karcheRPolska Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Nie dotykalem powierzchni ale wygladalo na lakier (jednolity kolor bez faktury jak wspomniana folia). [ Dodano: 9 Sierpień 2011, 21:29 ] spotkalem elementy z nalozona folia karbon, to nie bylo to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Osobiście nie widziałem nigdy stricte matowego lakieru. Są to zazwyczaj matowe klary, które po polerowaniu dostają połysku. Ale podobno jest taki lakier, jakiś amerykański na hot-rod'y. I nie mam na myśli żadnych patenów z talkiem. Na tym Mercu to pewnie folia była. Też widziałem nową eskę w macie. Bez gleby i na seryjnej feldze wyglądała słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karcheRPolska Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Auto jezdzi za granica, a wspomniany lakier matowy np jesli chodzi o woskowanie czy stosuje sie tych samych woskow jak do polysku? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 jest specjalny wosk do powierzchni matowych, który wydobywa z nich głębie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Głębia na macie ? Interesujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 źle sie wyraziłem, nie potrafię tego określić : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 sorki ale...precz z matem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karcheRPolska Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Moze sie nie podobac ale interesuje mnie jak podejsc do tematu z czystej ciekawosci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Coś mi się przypomniało.... wczoraj woskowałem swój rower. Posiada on sporo czarnych matowych lakierownych proszkowo części. Nic się bardziej nie świeciło. Żadnej głębi nie dostrzegłem. Moim zdaniem jeśli jest to faktycznie matowy lakier (nie klar lub folia) można atakować zwykłym woskiem. Coś tam znalazłem na forum branżowym: http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=171808 sorki ale...precz z matem! jest specjalny wosk do powierzchni matowych, który wydobywa z nich głębie Pewnie chodziło ci że po prostu odżywia powierzchnię i wizualnie przyciemnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karcheRPolska Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Dzieki micha-l, o taki kolor mi chodzilo jak ten Lotus. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Swissvax Opaque jest do folii i lakierów matowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 jest i u scholla http://www.schollconcepts.com/endconsum ... 69〈=en interesowalem sie tym bo mialo mi sie trafic matowe auto ale niestety wlasciciel zrezygnowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Dla mnie mat to BAJKA - przykład a proszę A to mój wymarzony kolor Czarny mat - istny diabeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 dzinkins, teraz to przegiąłeś! M5 jest przepiękna!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 ja sie jaram białym matem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Dla mnie mat to BAJKA - przykład a proszę A to mój wymarzony kolor Obrazek Czarny mat - istny diabeł Obrazek przyjrzyj sie dokladnie te dwa zdjecia to fotoshop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 przyjrzyj sie dokladnie te dwa zdjecia to fotoshop TZN ?????????????? Przecież pierwsze zdjęci to Ori lakier BMW dostępny za dopłatą , a drugie zdjątko to albo folia albo lakier Wiec co tam było zrobione w "fotoshop-ie" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carrera Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 przyjrzyj sie dokladnie te dwa zdjecia to fotoshop normalnie ręcy opadywują jak się czyta takie pościki a poza tym nie "fotoshop" tylko photoshop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 I teraz przez następne 5 stron będą wklejane zdjęcia aut w matowym lakierze i zachwytom nie będzie końca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_E30 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Odgrzewam kotleta Znajomy w motocyklu posiada elementy w macie. Gdy kupił motocykl, był on oklejony różnymi naklejkami, a po ich zdjęciu widać odbarwienia. I teraz pytanie: w jaki sposób się tego pozbyć ? Wydaje mi się, że cięcie lakieru średnio się tutaj sprawdzi ? Prosiłbym o jakieś sugestie. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi