yesfan Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Glinka Sonax Xtreme Spray&Clay Test sponsorowany przez AutoHity24.pl Dzięki uprzejmości autohity24.pl mogłem przetestować glinkę sonaxa wraz z dedykowanym lubryfikantem. Całość jest estetycznie i praktycznie zapakowana, a sama glinka w dużym plastikowym pudełku. Podkreślić należy fakt, że dostałem pełnowartościowy produkt, a nie tylko próbkę. Testowana glinka pochodzi z linii Xtreme, Sonax ma również w swojej ofercie inną glinkę, z serii Premium, która uchodzi za wyjątkowo twardą. Tym razem o zbytniej twardości nie ma mowy, glinka jest miękka, przyjemnie się ją ugniata, trochę lepi się do rąk, ale to normalne, najważniejsze że nigdy nie miałem żadnych problemów z lepkością w czasie dekontaminacji lakieru. Dedykowany lubryfikant ma niewiele wspólnego z quick-detailerem, bliżej mu raczej do APC. Działa z glinką świetnie, poślizg i skuteczność są bardzo dobre, zapach przypomina zieloną herbatę, a atomizer jest wysokiej jakości, szkoda tylko że skończy się szybciej niż glinka. Opisywane combo to chyba najlepszy zestaw jaki używałem dotychczas (a stosowałem glinki: Bilthamber regular i soft, Meguiars), szkoda tylko, że wśród detailingowej braci raczej nie zdobędzie popularności ze względu na nazwę. Podsumowanie: bardzo dobra, miękka glinka, nie dostrzegam żadnych wad, oprócz jednej: lubryfikant skończy się prędzej niż glinka.
Justyna Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 też używałam tej glinki i jest , fakt płyn kończy się szybciej niż glinka, więc potem stosowałam ją z wodą i odrobiną szamponu
micha-ł Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opakowanie jak od Bilthamber, czy tylko tak na zdjęciach wygląda...
mihnova Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 a ile gram jest tej glinki 100? bo nie mogę znaleźć wagi w opisie
micha-ł Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 a ile gram jest tej glinki 100? bo nie mogę znaleźć wagi w opisie Na zdjęciach yesfan'a wygląda na 100g.
yesfan Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opakowanie jest inne niż w bilthamber, a glinki, wg producenta, jest 60 gram.
yacek _b Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 kiedyś używałem tej glinki , jednak teraz wyłącznie stosuję ja do szyb , jednak cena całego zestawu zachęca do kupna
cz@rek Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Mam pytanie czy polecili byście tą glinkę dla początkującego na pierwszy raz żeby bałaganu na lakierze nie zrobić
yacek _b Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 cz@rek , proponuję na pierwszy raz kupić ( tania opcja ) http://www.excede.pl/valetpro-yellow-po ... -p255.html lub jeszcze tańsza http://www.mrcleaner.pl/bilt-hamber-aut ... p1535.html
AutoHity24 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Dzięki za przetestowanie, dla mnie prywatnie jedna lepszych glinek jakie używałem dlatego zdecydowałem się dać dwa zestawy gratisowo z nadzieją, że ktoś podzieli moje zdanie;)
yesfan Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 cz@rek, moim zdaniem sonax to idealny wybór dla początkującego, po pierwsze glinka miękka, a po drugie dostajemy dedykowany lubryfikant i nie musimy martwić sie czy woda z szamponem bedzie dobra ani czy ten, a nie inny, quick detailer nadaje się.
cz@rek Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Dzięki za przetestowanie, dla mnie prywatnie jedna lepszych glinek jakie używałem dlatego zdecydowałem się dać dwa zestawy gratisowo z nadzieją, że ktoś podzieli moje zdanie;) A co trza zrobić żeby takiego gratiska dostać
Puch Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Ja też używam tej glinki, właściwie używałem, bo się skończyła. A wystarczyła na baaardzo długo. Generalnie polecam, nie miałem z nią problemów. Potem radzę uważać z ilością wody i szamponu, bo niestety "rozmaka".
Camel- Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zółty kolor od razu mi się z ValetPro skojarzył. Ktoś porównywał te glinki bezpośrednio?
jacek_1 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Podzielam opinie kolegow glinka ta jest bardzo fajna do pracy, niestety trzeba uwazac przy stosownaiu czegos innego niz oryginlany lubryfikant, jak dacie za duzo szamponu rozpadnie wam sie w rekach
Puch Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 jak dacie za duzo szamponu rozpadnie wam sie w rekach Dokładnie, jak pisałem. Niestety jest problem jak się skończy ory lubryfikant, bo reszta produktów rozpuszcza glinkę, a jak dawałem mniej to pojawiały się lekkie hologramy.
DetalCar Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Potwierdzam wszystkie słowa z testu - cena wg mnie konkurencyjna i jakość bardzo ok szkoda że płyn kończy się szybciej niż glinka.
Michał126 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 Odgrzeję kotleta: czy ten sam zestaw jest teraz sprzedawany jako Sonax Xtreme Spray&Clay? Cena jest super, 58 złotych z groszami w Sonax Katowice, a mnie by się takie coś bardzo przydało. http://www.sonax.katowice.pl/strona.173673.html
Rekomendowane odpowiedzi