Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam chcialbym przeprowdzic kompletna korekte lakieru w moim srebrnym(LB7Z) vw bora.Mam mozliwosc skorzystania z takim kosmetykow:

-Meg. #105

-UC

-AG SRP

-AG PR

-Scratch 2.0

-DC2

-glinka BH

-Meg. speed detailer nxt

-IPA

-Meg DC carnauba wax

-Meg nxt2 wax

-colli 476

-Szampon nxt 2.0

-szampon AG cond.

DAS6 pady: cutting- polishing- finishing

niezliczona ilosc microfibr:) rekawica meg.

Czytalem forum lecz duzo jest roznych opini....A wiec czy moglby mi ktos powiedziec ktore srodki wybrac ewentualnie jakich bym potrzebowal a ktorych nie ma wypisanych.Oraz w jakiej kolejnosci je stosowac..Z gory DZIEKUJE.

Posted
Witam chcialbym przeprowdzic kompletna korekte lakieru w moim srebrnym(LB7Z) vw bora.Mam mozliwosc skorzystania z takim kosmetykow:

-Meg. #105

-UC

-AG SRP

-AG PR

-Scratch 2.0

-DC2

-Glinka BH

-Meg. speed detailer nxt

-IPA

-Meg DC carnauba wax

-Meg nxt2 wax

-Colli 476

-Szampon nxt 2.0

-szampon AG cond.

DAS6 pady: cutting- polishing- finishing

niezliczona ilosc microfibr:) rekawica Meg.

Czytalem forum lecz duzo jest roznych opini....A wiec czy moglby mi ktos powiedziec ktore srodki wybrac ewentualnie jakich bym potrzebowal a ktorych nie ma wypisanych.Oraz w jakiej kolejnosci je stosowac..Z gory DZIEKUJE.

nie wiem czy to będzie idealna korekta bo od środków użytych nie zależy 100% efektu końcowego a umiejętności.

DAS6 - to będzie najsłabsze ogniwo, chociaz jesli jestes początkujący to może i lepiej ;)

btw wiesz w ogole do czego śa ww produkty ?

Posted

To meg #105 + uc sie nie nada??

[ Dodano: 23 Lipiec 2011, 21:45 ]

o kazdym cos tam czytalem.

Ja sobie to wyobrazam tak;

1.mycie AG

2.glinka

3.#105+UC

4.IPA

5.DC2(nie wiem czy stosowac)

6.Colli 476

Cos z tego bedzie????

Posted
:good: Chociaz 105 i UC to właściwe pasty o podobnej gradacji... Zastosowałbym bardziej 205 lub Swirl"x do wykończenia. A jeszcze lepiej jakbyś nabył pasty Manzerny. FG500 i FF3000 ;)
Posted

a wiec jesli moze byc to czekam na das6 i bede dzialal:) Z racji tego ze jestem poczatkujacy kupilem das6 jak dojde do wprawy napewno bedzie rotacja:)

Dziekuje za pomoc :)

[ Dodano: 23 Lipiec 2011, 22:12 ]

:good: Chociaz 105 i UC to właściwe pasty o podobnej gradacji... Zastosowałbym bardziej 205 lub Swirl"x do wykończenia. A jeszcze lepiej jakbyś nabył pasty Manzerny. FG500 i FF3000 ;)

No niestety bede juz uzywal to co mam...i tak juz majatek wydalem na ten arsenal;-P

Posted

Prawda jest taka że każdemu się z czymś innym pracuje dobrze, dla jednego to będzie 3M dla drugiego Manzerna itd itd. Trzeba próbować i tyle a profukty profuktami wprawy i doświadczeni nic nie zastąpi:)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...