Checio Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Zawsze denerwowało mnie że pędzle z drewna przyjmują brud, lakierować za bardzo nie ma sensu ze względu na małą żywotność pędzli. Dziś w elektrycznym wpadła mi w ręce rurka termokurczliwa ( koszt 1zł - dł. 1 m) i po podgrzaniu świetnie leży na pędzlu. Małym kosztem można uzyskać fajne zabezpieczeni. Może komuś się przyda, chyba że tylko mnie to denerwuje Jak dorwę aparat wrzucę fotkę jak to wygląda
MM.MM Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 I można sobie zrobić zestaw w różnych kolorach.
LUKAS103 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Poka foty bo jakoś nie mogę ruszyć wyobraźni
Arturoo Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 haha też mnie to zawsze denerwowało. Ostatnio sobie nawet papierkiem ściernym przeleciałem wszystkie dla poprawy wygladu ale na długo to pewnie nie starczy. Teraz chociaż wiem co na to poradzić;d Myślałem że tylko ze mną coś nie tak
clhseba Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 no to jak nikt fotek nie daje to skocze do garażu i pstryknę
antonio3 Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 no ładnu tuning hehe ale przynajmniej fajnie wygląda i jest pożyteczne
crystaldetail Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 hahaha , dobry patent koszulki termokurczliwe jak na kable elektryczne? sa tez pedzle plastikowe jak cos
Checio Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 clhseba, dzięki za fotki - dokładnie o coś takiego mi chodziło a sam jakoś nie mogę się zorganizować i pstryknąć . crystaldetail, są są ale patrząc na relacje użytkowników to większość używa jednak drewnianych które się brudzą. A tu w prosty i tani sposób możemy zabezpieczyć pędzle.
Administrator AreK Opublikowano 6 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Ja tam wolę polakierować lakierem bezbarwnym jachtowym V33-trwałość znakomita a i efekt niczego sobie.
Checio Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Na pewno lepszy efekt wizualny ale takiego lakieru nie kupisz w sklepie za rogiem i za taką cenę. W dodatku lakierowanie jest bardziej czasochłonne, śmierdzi itp. Ale każdy robi tak jak lubi
Administrator AreK Opublikowano 6 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Na pewno lepszy efekt wizualny ale takiego lakieru nie kupisz w sklepie za rogiem i za taką cenę. W dodatku lakierowanie jest bardziej czasochłonne, śmierdzi itp. Ale każdy robi tak jak lubi Dla prawdziwego detailera nie powinno stanowić to nawet najmniejszego problemu. Ja nie uznaję kompromisów i robienia czegoś na pół gwizdka.
Checio Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Twierdzisz, że wszyscy użytkownicy którzy nie lakierują sobie pędzelków lakierem jachtowym nie są "prawdziwymi" detailerami ? To chyba chodzi o serce do tego co robimy, a ja jakoś wolę podziałać coś przy samochodzie niż bawić się w lakierowanie pędzli.
clhseba Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 koszulki termokurczliwe jak na kable elektryczne? Dokładnie
ariello01 Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Twierdzisz, że wszyscy użytkownicy którzy nie lakierują sobie pędzelków lakierem jachtowym nie są "prawdziwymi" detailerami ? Pozwole odpowiedzieć sobie za Arekkaz, gdyż jak jego intencje odebrałem inaczej. Obstawiam że chodziło koledze o to, że PRAWDZIWY detailer jest detailerem w każdej dziedzinie związanej z samochodowem czyli: narzędzia, kosmetyki, garaż itp. A widaomo u Nas sporo rzeczy robi sie przerost ( tak samo sie kupuje nie raz, tzn kupimy i nawet nie zastosujemy a juz kupujemy next) i dopracowanie takich detali jak rączki od pędzla również o czymś tam świadczy A w skrócie mówiąc JAK SIE CHCE, TO SIE MA
Administrator AreK Opublikowano 7 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 ariello01, lepiej bym tego nie napisał
ANB Karol Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 [quote="Arekkaz" oczywiście zgodzę sie z kolegą tylko po co od razu jachtowy ja pomalowałem zwykłym lakierem w sensie do drewna i też jest spoko a jeden machłem lakierem bezbarwnym z utwardzaczem jak malowałem felgi i też jest bardzo dobrze a koledze za pomysł z koszulkami gratuluje pomysłu orginalnie
Rekomendowane odpowiedzi