proximo Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Trafił sie taki oto rodzynek (hyundaia na forum jeszcze nie było z tego co sprawdziłem ) Hyundai Tucson rocznik 2008 chyba. Stan lakieru fatalny a na dodatek bardzo wrażliwy na zarysowania , co chyba da sie zauważyć Zapraszam do relacji. Prace wykonywałem sam, zdjecia również (choć nie ukrywam, przydałby sie pomocnik) Użyte środki: Z zewnątrz: Tenzi truck clean Duragloss #901 Apc Poorboy's Glinka Bilt Hamber soft FK 1000P FK Trim Restorer Korekta: Silverstorm + 3m BP Scholl S03, S17+ 3m Fast Cut+ Poorboy's SSR2 Pady 3m żółty oraz niebieski Biały monster shine Pomarańczowy ABW Wewnątrz: Apc Poorboy's Poorboy's Natural Look Autoglym Car glass polish Szyby: Autoglym Car glass polish Ipa Rain-x Przyjechał w takim stanie: Bedzie z czym się bawić... Robactwo, ptasie odchody i inne takie rarytasy W środku fatalnie nie było ale ... Zaczynamy - Prewash z tenzi trucka + mycie na 2 wiadra DG #901 Pedzlowania co nie miara Na felgi poszedł Bilberry Wheel Cleaner Po dokładnym spłukaniu auto zostało wstawione do garażu i wyglinkowane z użyciem glinki Bilt Hamber Czas zobaczyć co sie na aucie kryje w świele halogenu jest jeszczze gorzej: auto bylo zapewne modelem pokazowym ale po zdjeciu naklejek nie usunieto pozostalosci po nich Maska: Na pierwszy ogień poszly lampy tył: Troche 50/50 z prac: Zabezpieczenie powłoki lakieru oraz szyb i plastików zewnętrznych Na szyby powędrował Rain-x po uprzednim wyczyszczeniu szyb srodkiem Autoglym CGP oraz przetarciem IPA Wisienka na torcie czyli położenie wosku Wnętrze: Po korekcie Otarcie na lusterku niestety było zbyt głebokie Niestety zdjęć całokształtu po pracy nie mam. Miała być dziś rano sesja ale ulewa w Gdańsku nie pozwoliła... Powiem tylko że świetnie kropelkowal
DaV Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Pomimo, że zdjęc nie było dużo fajnie oglądało się relacje . Auto odzyskało dawny blask, dobra robota
ulik87 Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 świetnie. ale jak można tak zabić stosunkowo młody lakier? pewnie owner wyszczerzył michę
stepien Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Super robota Małe pytanie czy oznaczenia marki i modelu na tylnej klapie ściągałeś, a jeśli tak to w jaki sposób?
proximo Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Dziękuje za komentarze! ulik Sam nie wiem, nie pytałem, ale mysle ze udzial w tym mialy myjnie reczne. Ten lakier jest bardzo podatny na rysowanie a w polaczeniu z szybkim myciem recznym - widac na zalaczonym obrazku stepien - oznaczen nie sciagalem (niestety) mase roboty przy nich mialem a i tak daleko do ideału... Ściagac latwo po podgrzaniu (bez przesady) lub zyłką ucinając taśme. Potem uzywasz srodka do usuwania kleju.
wasyl156 Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 A później weź to wklej na swoje miejsce
gruby_RS Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Dobra robota i super zdjęcia musze przyhamowac ze nowym stuffem i kupić aparat...bo moje foty to...
dzinkins Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Ładna relacja - lakier był zajechany aż strach A FK 1000 naprawdę ładnie daję radę na tym kolorze chodź było przekonanie na forum że bardziej przeznaczony jest do jasnych lakierów
Fedur Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Swietna robota. Przekozackie sa zdjecia tylnych lamp. Jak ci sie pracowalo SSR2?
proximo Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 gruby_RS super fotki to sa w Twoich relacjach nie mówiąc już o robocie... dzinkins wosk mial byc trwaly a taki mam akurat pod reka fedur dzięki SSR2 tutaj mi sie nie sprawdzil miejscowo sprawdzalem go tylko. Nie ma tendencji do szybkiego schniecia wiec mi sie podoba, ale zbiera srednio yukon, marcell
sinrock Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Bardzo ładnie wyszło Pochwal się ile godzin/dni nad nim siedziałeś?
proximo Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 ciężko policzyć bo miałem go na dłuzej do dyspozycji i robiłem go na raty. Okolo 40 h bedzie
proximo Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Mału update Dziś myłem Tucsona, pytałem właściciela jak często mył auto i gdzie ale jak sie okazało ni był on myty od tamtego czasu Odziwo nie wyglądał źle.. pomimo paru bardziej wrośniętych ptasich kupek ale deszcz zrobił swoje Najważniejsze - wosk 1000p trzyma sie cało i zdrowo jedynie na masce troche słabo... ale jak na auto, które cały czas jeździ i nocuje pod chmurką myślę że jest nieźle.
dzinkins Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 FK1000 jest tytanem jeżeli chodzi o wytrzymałość, nawet program mycia z proszkiem na bezdotykówkach nie robi na nim większego wrażenia. W takich przypadkach jak opisujesz najlepszy wybór
KaczorRK Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Też miałem FK1000 i też byłem z niego zadowolony, jeżeli chodzi o wytrzymałość. Efekt pracy
Rekomendowane odpowiedzi