Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie kupiłem sobie wosk dodo lakier był super ślizgi potem zakupiłem race 55 i luso oro do ściągania starego wosku. Lecz po lusso zrobił się bardzo bardzo szorstki lakier i bez błysku. Czym teraz zrobić czy powrócić do dawnego błysku? Lakier Octavii czyli twardy.

Posted

jak rozumiem kupiłeś cleaner ? więc bardzo dobrze, że lakier stał się "tępy" - to znaczy, że został dobrze wyczyszczony i przygotowany pod wosk. Teraz po użyciu Cleaner'a możesz położyć nowy wosk.

Posted
więc bardzo dobrze, że lakier stał się "tępy" - to znaczy, że został dobrze wyczyszczony i przygotowany pod wosk.

:?:?:?

cos nie tak, po cleanerach lakier nie jest tępy...

cos poszlo nie tak....

Posted

Dziwne, może odstęp pomiędzy jednym a drugim woskiem był duży albo zrobiłeś dużo km i lakier wymaga ponownego wyglinkowania bo nałapal już dużo syfu bo innego wytłumaczenie nie ma. Chyba, że nie wypracowałeś cleanera i to by tłumaczyło brak błysku bo po cleanerze Lusso lakier wygląda niewiele gorzej niż po HD Cleanse Zymola ale napracować się z nim trochę trzeba :(:o

Posted

lukwawa, a możliwe ze masz racje. Nałożyłem lusso na gąbeczkę i wycierałem aż nie zeszło z lakieru. Zabrałem teraz glinkę i przeleciałem element moim oczom na glince pozostało trochę lakieru :o jest lakier trochę bardziej ślizgi ale nadal nie to a glinka to BH

Posted
Zabrałem teraz glinkę i przeleciałem element moim oczom na glince pozostało trochę lakieru

Jeżeli glinka ma kreski w kolorze lakieru to pewnie miałeś jakieś zaprawki robione i trochę z nich zabrało lakieru albo miałeś robioną korektę i masz przebicia przez klar, może bawiłeś się papierem wodnym? :/ Lusso nakładalem rotacją takze nie powiem Ci jak będzie to wyglądalo ręcznie ale wcale na rotacji tak łatwo się go nie wypracowywalo...ale efekt był bajkowy. Tak sobie myślę, że może stoisz pod jakimiś drzewami puszczającymi soki i to wszystko masz na karoserii...w każdym razie powalczyłbym z glinką jeżeli chodzi o śliskość lakieru a co do matowego wyglądu to albo wypracowanie clwanera ale piszesz, że go wypracowałeś albo....właśnie te soki z drzew są najbardziej prawdopodobne bo one dają efekt szorstkości i braku błysku :)

• Administrator
Posted

Dla mnie jest to najzwyklejsze zapylenie lakieru (zabarwiona glinka). Spróbuj agresywną glinką.

Posted

lukwawa, nie był malowany tam gdzie robiłem dziś glinką. Będę próbował jutro. Arekkaz, jaką polecisz agresywną?

Posted

Przeleciałem samochód glinką niby lepiej położyłem race 55 i jest o niebo lepiej choć to jeszcze nie to :)

Posted

Dziwna sprawa. A może taka głupia rada, bo nie wiem z czym używasz glinki. Może weź dolej do wody szamponu i to użyj jako lubrykat do glinki.