Administrator AreK Opublikowano 28 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam serdecznie! Dziś chciałbym Wam opisać wosk VICTORIA No.110 który otrzymałem do testów od firmy MX NOWICKI. Po krótkiej konwersacji z przedstawicielką firmy postanowiłem porównać go z woskiem z mojej najwyższej półki jakim jest Zymol Carbon. Obydwa woski zawierają uwielbianą przez nas CARNAUBĘ . Opis Victorii ze strony MX NOWICKI: "To wosk, który powinien znaleźć się w rękach każdego maniaka samochodów. Połączenie naturalnego wosku Carnauba i wysokiej jakości wosków syntetycznych daje niesamowite rezultaty. Wydobywa głębie lakieru jednocześnie go chroniąc. Powoduje efekt skraplania się wody, co zapobiega powstawaniu plam. Paint Protecion jest pracochłonnym środkiem, ale efekty są powalające. " O Carbonie nie będę się rozpisywał ponieważ to postać drugoplanowa naszego testu Test przeprowadziłem na znanej już przez Was Mikrze. Kolor czarny metalic. Auto było czyściutkie lekko zakurzone. Lakier oczyściłem za pomocą QD Pro Detailer. Następnie na maskę i dwa przednie błotniki nałożyłem cleaner ze stajni ZYMOLA - HDC. Nałożony za pomocą EP801 + miękka gąbka. Maska oczywiście podzielona na pół i na każdej połówce rywalizujące woski. Przystępujemy do testu. Pierwszy nakładałem wosk który uwielbiam ze względu na łatwość aplikacji, łatwość polerowania itd... CARBON Oczywiście po chwili bez najmniejszego problemu spolerowany Następnie Victoria No.110 Wosk o płynnej konsystencji. Zapach ? Zapytałem żonę podtykając butelkę pod nos i pytając co to za specyfik? Powiedziała : "jakiś fajny balsam do ciała wreszcie dostałeś do testów?" Fakt zapach fajny "kobiecy" OK. Nakładamy. Po wymieszaniu butelki postanowiłem nanieść kroplę wosku na nowy aplikator ZYMOL. Myślałem ,że wystarczy na pół maski i błotnik ale nic z tego. Wosk jak dystrybutor ostrzega jest trudny w aplikacji. Po zetknięciu aplikatora z panelem obawiałem się czy czasami nie poryszę lakieru. Czuć tępość jakbyś szlifował papierem wodnym ale bez wody. Bardzo ciężko było mi nałożyć jak najcieńszą warstwę. Może to brak doświadczenia bo zawsze miałem z tym problem. Tu było naprawdę kiepsko. W końcu się udało... Teraz pytanie kiedy polerować? Zymol "odparował" w kilka chwil a Victoria nie chce. Może za grubą warstwę nałożyłem? Nie mam pojęcia! Może ten typ tak ma. Test palca i w końcu jest gotowy do polerki. Polerka wosku idzie o wiele ciężej niż u konkurencji ale dałem radę Test podsumuję Wam zdjęciami i filmem. VICTORIA LEWA I CARBON PRAWA STRONA. CARBON. VICTORIA No.110 Wojownicy razem !!! FILM Efekt wizualny wg mnie podobny. Orgomna różniac jeśli chodzi o aplikację. Po nałożeniu wosków próbowałem przejechać panele QD i Victoria tępo a Carbon jak po maśle wyraźnie czuć różnicę. Trwałość - zobaczymy! Choć nie wiem czy wytrwam bo w kolejce następne woski..............
cash Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Dobry teścik. Tyle, że drugoplanowy wosk starł "gwiazdora" z estrady Świetny filmik pięknie widać różnice jeszcze fajniejszy efekt mógłby być bez tej taśmy. I tak wyszło super.
mihnova Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 super test - dużo zdjęć, efekty rewelacja - chyba złapałem bakcyla na Carbon
Arturoo Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Super test:) pewnie miał służyć victori ale ja jestem za carbonem;p
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 29 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Na wstępie dziękujemy za test. Postanowiliśmy wybrać konkurenta dość odważnie, bo przecież to zupełnie inna półka (zarówno pod względem ceny jak i pozycji samej marki na rynku). Od razu napiszę, że test "nie miał służyć VICTORII"- poprosiliśmy o obiektywną opinią osoby testującej Na pewno przekażemy producentowi uwagi dotyczące aplikacji wosku, bo w sumie to ogromny minus tego wosku (na razie chyba jedyny wymieniony przez osoby, które miały styczność z tym produktem). Producent postawił na dużą zawartość Carnauby (ale czy dobrze? hmm chyba nie do końca chociaż po pierwszych informacjach dotyczących VICTORII reakcja była "wosk w płynie może mieć góra 10% carnauby). Szkoda, że nie udało się nałożyć maszynowo, bo chyba wtedy VICTORIA daje mniej "w kość" Pozdrawiamy MX NOWICKI
yacek _b Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Arekkaz świetny film , tak powinny wyglądać prezentacje , aparat na statywie !! A nie obraz się telepie że można dostać choroby morskiej , brawo za filmik i test . dla mnie carbon bez dwóch zdań !!!
Kubz Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Super test! Czy tylko ja widzę różnicę w wyglądzie maski? Odbicie nieba, po stronie Carbona dla mnie jest minimalnie ciemniejsze.
staszek20vt Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Rewelacyjny filmik, coraz bardziej Zymol mnie ciągnie - może zapodam jakieś testery Choć w swojej półce cenowej Victoria też daje ładny wynik. Niestety na minus jest aplikacja
ariello01 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 coraz bardziej Zymol mnie ciągnie Jak bedziesz miał zymola to bedzie Cie ciągło do SV lub innych. Sam teraz uzywam Carbona ale kusi mnie Mirage z SV....z drugiej strony cos mi podpowiada za Glasurem z Zymola.
gruby_RS Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Jak bedziesz miał zymola to bedzie Cie ciągło do SV lub innych. No, "niestety" tak wlasnie to dziala.....
Administrator AreK Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Tak to działa ale wg mnie to nie ma najmniejszego sensu
adii Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Wosk ładnie kropelkuje a wytrzymałośc ma bardzo zbliżoną do dodo banana... aplikacja bardzo baardzo ciężka...
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 1 Lipca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Wosk ładnie kropelkuje a wytrzymałośc ma bardzo zbliżoną do dodo banana... aplikacja bardzo baardzo ciężka... i to nas martwi najbardziej bo VICTORIA wcale nie jest złym woskiem (ogromnym minusem jednak jest aplikacja z czego zdajemy sobie oczywiście sprawę). Jednak można jeszcze porównać cenowo (w ramach ciekawostki): 1 litr VICTORII jest tańszy od Carbon'a (226g?) Ale cieszy nas jednak, że ten test wywołał dyskusję, bo poprzednia odsłona VICTORII (zdecydowanie mniej krytyczna) i porównanie do DODO nie wywołało żadnego komentarza adii a jak trwałość? VICTORIA jeszcze leży? czy może została zastąpiona już innym woskiem? Wiolka
Administrator AreK Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 adii, dobrze pamiętam , aplikacja nie sprawiła Ci problemu? Teraz piszesz ,że trudna. Wiolka moim zadaniem było ocenić. Myślę ,że zrobiłem to obiektywnie. Jeżeli coś mi nie pasuje to o tym pisze. Lepiej jak klient będzie przygotowany niż później niemiło zaskoczony.
adii Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Arekkaz, w porównaniu do wosku z puszki victoria jest trudniejsza w ogarnięciu... nakładałem maszynką na miękkiej gąbce i jakoś to szło dopolerowanie mf wymagało użycia siły. Od czasu aplikacji jeszcze siedzi na masce po kilku mocnych deszczach i 4 myciach neutralnym szamponem chociaż widać że kropelki już nie są takie ładne.
Rekomendowane odpowiedzi