_Makki_ Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam Wczoraj wrocilem z 2 dniowego szkolenia organizowanego przez Scholl Concepts i Chemical Guys Norway. Testowalem rozne maszyny m.in Flexa, Hitachi, AEG, Makite, Festool i Milwaukee. Najlepiej pracowalo mi sie Festoolem, bajka poprostu. Zdecydowalem sie chyba na zakup, ale narazie tak na 99% Chcialbym poznac Wasze za i przeciw. Wiem ze ma "troche" za wystajaca glowe, moze i nie jest najmocniejsza ale z wygladu bardzo mi sie podoba , jest lekka i mnie bardzo dobrze lezy w rekach. Dla mnie kosmetyka to czysta przyjemnosc i taka tez ma byc maszyna.. No i oczywiscie cena, sprawdzalem troche w Polsce ale szczerze duzo czasu na to nie poswiecilem jeszcze. Tutaj w Norwegii moge miec Festoola za ok 1850zl. Z tego co znalazlem na polskich stronach to wydaje mi sie ze to dobra cena. A moze sie myle? Wiec osoby ktore moga porownac Festoola z innymi maszynami, z doswiadczenia wlasnego, prosze bardzo o pomoc asap! Pozdro z deszczowej Norwegii
cash Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Lżejszej nie znajdziesz cena porównywalna więc nie ma co kombinować. W każdym bądź razie polecam
SJake Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 _Makki_, przyjacielu - spójrz jeszcze na FLEX PE14-2 150. Wiem gdzie można wyrwać w miarę po dobrych zniżkach.
Prezes Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Ja mam Festoola i jestem zadowolony z pracy z nią i jej wyglądu. Płaciłem coś koło 1400 netto.
dzinkins Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 ja też mam festool-a i sobie chwalę Bierz a na pewno nie będziesz żałował
wax-master Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jak będziesz pracował nią we własnym zakresie od czasu do czau to zadowolenie będzie na 100% poziomie. Przy częstej pracy lubią pójść węglowe szczotki - koszt ok 80pln oryginał - nie proponuje kupować zamienników - 14zł ,ponieważ nie mają automatycznego wyłącznika i możesz spalić maszynę. Ogólnie polecam sprzęt pracuję na nim codziennie.
Tomasz KRK Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Festool Shinex to świetna maszyna. Praca nią to bajka. Lekka, cicha, idealnie się prowadzi. Makita przy bezpośrednim porównaniu to straszny topór. Moim zdaniem Festool pod względem komfortu pracy jest porównywalny z Flex PE 14-2 150. Obie świetnie zaprojektowane polerki.
faraon3021 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Fakt ze troche kosztuje ale moim zdaniem jest warta kazdego centyma Pozwolilem sobie na caly zestawik Uploaded with ImageShack.us
cash Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Walizeczka jest kozacka chyba sobie wystrugam zamiennik
faraon3021 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Szkoda ze nie pasi z ta z 3M choc system ten sam
VinCe Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 pobawiłem sie takim festoolem na jakiś targach. kozak maszyna naprawde. mysle ze zdecydowanie warte ceny !
wax-master Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Szkoda ze nie pasi z ta z 3M choc system ten sam Pasty Festool to pasty Menzerna więc też dadzą radę
faraon3021 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Szkoda ze nie pasi z ta z 3M choc system ten sam Pasty Festool to pasty Menzerna więc też dadzą radę Ale ja o opakowaniach
_Makki_ Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 _Makki_, przyjacielu - spójrz jeszcze na FLEX PE14-2 150.Wiem gdzie można wyrwać w miarę po dobrych zniżkach. A dlaczego mam spojrzec na Flexa? Czuje tutaj oferte sprzedazy a nie porownanie z innymi maszynami. A taki byl cel tego watku.. [ Dodano: 29 Czerwiec 2011, 17:13 ] A to moje marzenie:) Obrazek A gdzie taki zestawik mozna dorwac?? Przegooglowalem juz troche i nie moge znalesc Bo oddzielnie kupowac to troche przesada Dziekuje wszystkim za wypowiedz! PS: Po szkoleniu poszly 3 prawie nowe Festoole - uzywane tylko podczas szkolenia poszly za ok 1150zl.. A ja sie nie moglem zdecydowac no
kuflik Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 A gdzie taki zestawik mozna dorwac?? Przegooglowalem juz troche i nie moge znalesc Oddzielnie, trzeba skrzynkę od shinexa przerobić i włożyć rap80;p
_Makki_ Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 A gdzie taki zestawik mozna dorwac?? Przegooglowalem juz troche i nie moge znalesc Oddzielnie, trzeba skrzynkę od shinexa przerobić i włożyć rap80;p Łeeee, a juz mialem nadzieje
SJake Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 A dlaczego mam spojrzec na Flexa? Czuje tutaj oferte sprzedazy a nie porownanie z innymi maszynami. A taki byl cel tego watku. Bo to bliźniacza maszyna i można ją kupić trochę taniej niż Festoola. Wszyscy wiedzą, że Festoola "trzepie" FLEX. Doskonała alternatywa dla festoola. Ja sam mam RAP-150 i sobie chwale. Ale miałem okazje używać przez jakiś czas PE14-150 i wydaje mi się, że w konstrukcji FLEXa zastosowano lepsze rozwiązania ergonomicznie niż w Shinex-ie. W moim poście nie było żadnej propozycji sprzedaży, ani nic w tym rodzaju. Nie handluje maszynami, nie mam powiązań z tą firmą itd. Jeśli jesteś niezdecydowany, to kup Silverline. Od razu przejdzie Ci niezdecydowanie
kanar Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Kupiłem z ciekawości silverline'a, rozniosłem go w pył w kilka dni Flex to dobra propozycja.
maya Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Kupiłem z ciekawości silverline'a, rozniosłem go w pył w kilka dni Flex to dobra propozycja.co się popsuło ?
SJake Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 co się popsuło ? Marek, zapytaj co się nie popsuło
Danio Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Zdziwiłbym się jakby było inaczej, co innego jest amatorsko wypolerować jedno auto na rok i mówić że jest a a co innego katować przez tydzień (tyle chyba wytrzyma) nonstop
Rise and Shine Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Festool też się czasem sypie. Nasz idzie w tym tygodniu do serwisu, posypała się przekładnia najpewniej, zobaczymy co powiedzą serwisanci. Wytrzymał 10 miesięcy bez awarii. Dla mnie to i tak świetny wynik, patrząc na to jak katuję te maszynę, choć fakt faktem, że Makita wciąż ma się dobrze.
kanar Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Silverline do takiego amatorskiego głaskania ujdzie, jak na futrze jeszcze dawał rade to po zapięciu żółtego pada 3m na menzernie maszyna się prawie spałiła Padło łożysko, przekładnia, i regulacja obrotów. Odnośnie makity to znam tylko jednego typa który zajeździł tą maszynę Natomiast kiedyś podczas wspólnego wykonywania projektu widziałem maszynę Łukasha ze Strykowa, 4 (chyba?) letni Festool, maszyna śmigała jak nowa. Dużo zależy od tego kto i jak się obchodzi z maszyną.
Rekomendowane odpowiedzi