Julian_cg Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Koledzy już nie mam siły.IPA CIF DENATURAT APC ACETON BENZYNA ROPA Co ja mogę jeszcze spróbować ? Nie próbowałeś octu, a często część osadu stanowią osady wapienne z wody/płynów do szyb. Mimo, że temat stary, to problem wciąż aktualny i ocet sprawdza się nad wyraz dobrze.
mateuszk Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam, mam taki problem ponieważ od dość nie dawna pojawiło mi się to na przedniej szybie samochodu, ktoś wie jak tą "tęczę" doczyścić ? Ta tęcza to pewnie po płynie do spryskiwaczy, miałem też całą górną część przedniej szyby + lakier nad szybą. Szybę doczyściłem Autoglym Car Glass Polish, no a lakier cleanerem .
karacz Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ten autoglym daję radę z waterspotami i zaschniętymi śladami po APC? niestety został mi na szybie i nie mogę tego domyć wraz z waterspotami. płyn do szyb, qd, glinka i ocet(chociaż tutaj szybko odpuściłem) nie pomogły
mbieniek Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Da radę. Śmierdzi niemiłosiernie [chyba że to moja bardzo stara edycja 1] ale efekty bomba. Miałem waterspoty i taką tęczę jak wyżej i jakieś ślady dziwne pewnie po chemii z bezdotyku pod wycieraczką tylnej szyby w kombi. O dziwo crp zebrał do gołej szyby. nakładam jakimś tanim padem z rzadkiej krótkiej mikrofibry. PS: niedużo robi dużo.
Michael MSTP Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 A CGP jest mocniejszy np. od Nanolexa lub czyscidelka z zestawu Gyeon Q View?
pablito12 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam, Pozwolę sobie podpiąć się pod temat bo mam podobny problem Kupiłem auto i szyba czołowa była zacieknięta jakimś syfem - nie wiem co to jest wygląda to jak by spryskał ją płynem i płyn wysechł na słońcu tworząc zacieki (dysze mam mgiełkowe wiec raczej to było czymś polane albo sam już nie wiem) Bardzo proszę o poradę próbowałem płynem do szyb, benzyną ekstrakcyjną itd ale lipa jest, zeszło trochę pastą G3 i tempo, że jest lepiej ale jeszcze został w załączniku foto to co zostało (w dzień ok jest ale noc odbicia powoduje mi i źle się jedzie) Pozdrawiam i liczę na pomoc http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/119255779f913594 ps. na wysokości rejestracji fajnie widać tam się odbiło najlepiej
cptolgierd Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autoglym CGP albo Tlenek ceru maszynowo obydwie.
vendetta Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Cześć, podepnę się pod temat bo jest ogólny. Proszę was o pomoc. Mam coś takiego na szybie przedniej jak na załączonych zdjęciach. Jest to jakiś osad którego za cholerę nie wiem jak się pozbyć. Jest on na powierzchni szyby przedniej tam gdzie nie zbiera wycieraczka... Pomyślałem że kupie najzwyklejszy preparat do szyb ADBL Glass Cleaner, lecz ten nie dał rady. Mam jeszcze glinkę uniwersalną i TarX z CarPro ale nie wiem czy to cos da bo wlasciwie nie jest to przeznaczone na szyby. Czy macie jakieś pomysły jak się tego pozbyć ? https://zapodaj.net/0831c2be235b8.jpg.html https://zapodaj.net/73f7062b1eb81.jpg.html
franekfr Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Post wyżej masz odpowiedż. Tlenek ceru maszynowo.
vendetta Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 A gdy brak i tlenku cedru i maszyny do polerki ? Jakiś inny knif ?
Mrt09 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Ręcznie możesz spróbować Autoglym Car Glass Polish i Tricolor (lub inny twardszy aplikator). Mi ostatnio na szybach osiadł jakiś pył i pod wpływem upałów na stałe związał się z szybą i lakierem, nawet wycieraczki strasznie skakały i nie chciały pracować (kupiłem nowe i to samo). Po zastosowaniu szyba idealnie wyczyszczona i świeci się jak nowa, jestem pod wrażeniem możliwości tego specyfiku
Hub Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 A jak się sprawdzi DG 775 Nu Glass?
vendetta Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Hmm poczytałem trochę i myślę że sprawdzilby się CarPro CeriGlass Polish. Czy ktoś pracował kiedyś na tym specyfiku? U mnie tam gdzie pracują wycieraczki jest idealnie gładko i czysto lecz miejsca pozostałe to jakiś nalot który przyciąga bród, refleksy i jakieś pyly. Wiem że poprzedni właściciel jeździł autem na myjnie cisnieniową. Ten z CarPro jest drogi i właśnie nie wiem jak się zachowa...
vendetta Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Edit: No i zrobiłem tak : kupiłem AutoGlym Car Glass Polish, zrobiłem jak natura przykazała ale nie puściło nic a nic... jest to jakaś chyba chemia bo daje pod kątem obraz tęczy... Co gorsza w szybie mam kilkaset drobniutkich kropek chyba z przyczyn przebiegu i wżartego pyłu drogowego ( jakieś kamyczki, odpryski z aut itp.) do tej pory nie było bardzo tego widać ale jak zastosowałem na to CGP - mleczko weszło w te dziurki i nie chce wyjść... Jak to stamtąd wyciągnąć ?! a co do mazów na szybie to chyba będzie trzeba zastosować CarPro...
Mrt09 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 W temacie o CGP pisze o tym, że zapycha ubytki w szybie jednak po wymyciu myjką lub zastosowaniu IPA łatwo schodzi. Ja na koniec wymyłem szybę płynem do szyb Meguiars Glass Cleaner Concentrate i nic nie zostało, a jakieś rysy na szybie też mam. Szkoda, że nie pomogło w Twoim przypadku, wydaje mi się, że musisz zabrać się za polerkę szyby tlenkiem ceru i filcem.
WaxItCar Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 CGP stosowałeś mechanicznie na filcu czy ręcznie?
vendetta Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 CGP stosowałem niestety ręcznie, mechanicznie nie mam możliwości Pewnie będę musiał zastosować CeriGlass od CarPro ale jak już się kupuje taki środek to lepiej już to zrobić mechanicznie ? Bo po co kupować CeriGlass jak potem nałożę to ręcznie...
WaxItCar Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 CGP stosowałem niestety ręcznie, mechanicznie nie mam możliwości Pewnie będę musiał zastosować CeriGlass od CarPro ale jak już się kupuje taki środek to lepiej już to zrobić mechanicznie ? Bo po co kupować CeriGlass jak potem nałożę to ręcznie... CeriGlass owszem ale z większą dosypką tlenku ceru więc bardziej opłacalnie wychodzi Ci zakup samego proszku + użycie filcu polerskiego na maszynie
vendetta Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Wydaje mi się że poszukam jakiejś dobrej stajni detalingowej od szyb na górnym śląsku i się tym zajmą
szpyrek Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2016 Daj znać gdzie z tym pojechales?
Rekomendowane odpowiedzi