Jump to content

Jak to doczyścić.

Recommended Posts

Witam.

Mam co najmniej dziwny problem. W trakcie nakładania na deskę PB NL, prysnąłem, nieświadom skutków, na szybę. Próbowałem już APC i SZCZOTKI przez duże "SZ", benzyny ekstrakcyjnej, denaturatu, nitro i nic.

Czy macie jakieś sugestie ?

Zerknijcie na zdjęcie. To jest efekt po czyszczeniu powyższymi środkami i metodami.

:dontknow:

plamynaszybie.jpg

• Moderator

Jeden nie potrafił usunąć śladów po SRP :shock: a teraz kolejny po NL :dontknow: To jakaś nowa epidemia czy co :kox:

Już sobie ciężko wyobrazić dziwniejsze tematy, a jeszcze się znajdą tacy co będą na nie odpisywać i ciągnąć tą farsę :zly::wallbash:

Umyj szybę z zewnątrz :lol:

Eee no nie róbcie sobie jaj.

Szyba była myta i to dość solidnie. Pisałem że szczota szła w ruch i z obu stron Xkem. A ilość środków użytych też nie mała.

Jak dla mnie to są normalne w świecie ślady po twardej wodzie, też mam takie po ostatnim myciu i wiem że płyn do spryskiwaczy tego nie rusza ale nie mam narazie czasu się tym zająć;)

Też miałem takie ślady po płukaniu auta wodą na działce i znajomych ( nie osuszyłem). Okazało się, że woda jest strasznie twarda i zamiast opłukać to narobiłem sobie jeszcze większej roboty przy aucie :lol: Cleaner nie chciał całkowicie tego usunąć. Sa jakieś środki specjalnie to takich przypadków? Teraz juz z dala od takiej wody ;) Jedynie destylowaną płucze jeśli jużm, ale to na myjce ;) Także Bronc może mieć rację, water spoty mogą być od zewnętrznej strony :/

• 3 months later...

pojeździj po tym paznokciem

czujesz to to ?

jak nie chce zejść po łagodności to spróbuj czymś ściernym (chociaż CIF już mialeś)

-pasta do zębów ?

-jakiś płyn do kibla (tylko nie żadne z chlorem bo Ci zeżre uszczelki) - mam na myśli coś odkamieniającego

• 3 years later...

Nie wiedziałem w którym tutaj temat dorzucić post, ale ten wydawał się taki nijak więc mam pytanko podpowiedzcie proszę czy macie jakiś sprawdzony sposób na wyczyszczenie przedniej szyby wewnątrz samochodu by nie było smug. Próbowałem już na wiele sposobów i za każdym razem są smugi.

Autoglym Car Glass Polish, a jak nie masz to płyn do szyb i potem IPA. Zero smug.

Najlepiej jak jeszcze użyjesz MF do szyb z krótkim włosiem do wycierania IPY, to będziesz zadowolony.

• 4 weeks later...