yzydor Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam. Mam co najmniej dziwny problem. W trakcie nakładania na deskę PB NL, prysnąłem, nieświadom skutków, na szybę. Próbowałem już APC i SZCZOTKI przez duże "SZ", benzyny ekstrakcyjnej, denaturatu, nitro i nic. Czy macie jakieś sugestie ? Zerknijcie na zdjęcie. To jest efekt po czyszczeniu powyższymi środkami i metodami.
spons Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Mozemy sie w tygodniu wieczorem spotkac pod M1 w czeladzi, sprobujesz naszego srodka
Moderator rychu Opublikowano 27 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Jeden nie potrafił usunąć śladów po SRP a teraz kolejny po NL To jakaś nowa epidemia czy co Już sobie ciężko wyobrazić dziwniejsze tematy, a jeszcze się znajdą tacy co będą na nie odpisywać i ciągnąć tą farsę
yzydor Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Umyj szybę z zewnątrz Eee no nie róbcie sobie jaj. Szyba była myta i to dość solidnie. Pisałem że szczota szła w ruch i z obu stron Xkem. A ilość środków użytych też nie mała.
jagmar Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 to na pewno jest po NL ?! Przecież on bez problemu schodzi przecierając zwykłym APC...
paluch Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 AG CGP pewnie by sobie z tym poradziło. Mi to usuwa wszystko z szyb
yzydor Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Na pewno jest to po PB NL bo już po spryskaniu szyby, która wyschła błyskawicznie na słońcu, nie mogłem tego zmyć.
m1chal Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 a wy psikacie w ogole tego PB NL? ja z tego oryginalnego dozownika zawsze nakladam na aplikator i wtedy rozsmarowuje
Bronc Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Jak dla mnie to są normalne w świecie ślady po twardej wodzie, też mam takie po ostatnim myciu i wiem że płyn do spryskiwaczy tego nie rusza ale nie mam narazie czasu się tym zająć
emilus100 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Też miałem takie ślady po płukaniu auta wodą na działce i znajomych ( nie osuszyłem). Okazało się, że woda jest strasznie twarda i zamiast opłukać to narobiłem sobie jeszcze większej roboty przy aucie Cleaner nie chciał całkowicie tego usunąć. Sa jakieś środki specjalnie to takich przypadków? Teraz juz z dala od takiej wody Jedynie destylowaną płucze jeśli jużm, ale to na myjce Także Bronc może mieć rację, water spoty mogą być od zewnętrznej strony
paull Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Twarda woda typowa ze studni. Ja bym to spróbował ruszyć octem.
Gibon86 Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 Jeśli chodzi o szyby to ocet ewentualnie umiejętnie żyletką. Glinka często się poddaje
Moderator Domel Opublikowano 7 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Uzywalem CLINA ale kupilem ostatnio Mr.Muscle z octem zielony. REWELACJA
yzydor Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Koledzy już nie mam siły. IPA CIF DENATURAT APC ACETON BENZYNA ROPA Co ja mogę jeszcze spróbować ?
marcingg Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 pojeździj po tym paznokciem czujesz to to ? jak nie chce zejść po łagodności to spróbuj czymś ściernym (chociaż CIF już mialeś) -pasta do zębów ? -jakiś płyn do kibla (tylko nie żadne z chlorem bo Ci zeżre uszczelki) - mam na myśli coś odkamieniającego
SEBOOL2006 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Nie wiedziałem w którym tutaj temat dorzucić post, ale ten wydawał się taki nijak więc mam pytanko podpowiedzcie proszę czy macie jakiś sprawdzony sposób na wyczyszczenie przedniej szyby wewnątrz samochodu by nie było smug. Próbowałem już na wiele sposobów i za każdym razem są smugi.
MarcinM Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Dobry płyn typu nielsen/koch i inne oraz dwie mikrofibry. Szyba jak kryształ.
SEBOOL2006 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Hmm już się zastanawiałem czy nie wymyć najpierw IPA lub denaturatem ( tu się obawiam bo smród będzie) i dopiero płyn do szyb.
cannonn Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Autoglym Car Glass Polish, a jak nie masz to płyn do szyb i potem IPA. Zero smug. Najlepiej jak jeszcze użyjesz MF do szyb z krótkim włosiem do wycierania IPY, to będziesz zadowolony.
lukasz2457 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Witam, mam taki problem ponieważ od dość nie dawna pojawiło mi się to na przedniej szybie samochodu, ktoś wie jak tą "tęczę" doczyścić ?
kuba_zgr Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 lukasz2457, tlenek ceru na padzie filcowym da sobie bez problemu z tym radę
Rekomendowane odpowiedzi