Jump to content

w jakim aucie mieliscie najmniejszy zbiornik spryskiwaczy ??

Recommended Posts

Posted

Robię moda do swojego FXa czyli spryskiwacze Xenonów - wysokociśnieniowe wytargane ze skody octavi.

Ponieważ szkoda mi dziurawić fabryczny zbiornik chcę kupić jakiś niewielki dodatkowy i umieścić go w komorze silnika/ew. nadkolu.

Szukam jakiegoś małego i zgrabnego. Jeśli macie jakieś na oku proszę o podpowiedzi ew linki.

PS> kupiłem od MEGANE -taki podłużny ale okazał się być po prostu za długi :/

Posted

hehe tak jak stary bidon z korkiem - byl używany jako zbiornik spryskiwacza do syrenki ;)

Posted

jezeli ci sie nie spieszy to mam gdzies taki okolo litra chyba, nawet wraz z dzialajaca pompka. niestety nie pamietam od czego on jest... lezy w garazu na wsi, za tydzien jak bede moge mu strzelic fotki [zakladajac ze go odnajde...]

Posted

litrowy do spryskiwaczy ?! Chyba panowie nie wiecie jakie jest ciśnienie w takich spryskach... 2 psiknięcia i nie będzie płynu :P

Posted
Chyba panowie nie wiecie jakie jest ciśnienie w takich spryskach... 2 psiknięcia i nie będzie płynu

zdaje sobie z tego sprawe ale kolega pytal o jakis maly... moze chodzi o brak miejsca???

Posted

dziękuje koledzy za informacje - teraz poszukam na alle czy kształt i rozmiar wspomnianych zbiorniczków bedzie pasował.

Mało mam miejsca dlatego pytam o możliwie najmniejszy zbiornik. A co do ciśnienia to wiem jak to ciągnie ;)

Posted

Małe te zbiorniczki macie. ;)

U mnie wychodzi ca. 5 litrów, ale mam jeszcze wycieraczki reflektorów.

Posted

Puch, u ojca w A6 jest 4.7L, posiada ori spryskiwacze reflektorów :P

Posted

worek126.JPG

"Zbiornik" od malucha - taki jak na foto tylko z wbudowaną pompką. Kiedys nowy kosztował w sklepie ok 30 zł ale teraz pewnie już allegro zostaje. Jest to worek więc kształt można sobie dopasować.

Posted

Chcesz zbiornik do spryskiwaczy? :-] kup od Mercedesa W202, ma wejscia na 2 pompki a pojemnosc cale 5,1 litra :)

Posted

jednak nie wyobrażam sobie bukłaka w moim infi :)

dzieki wszystkim za rady.

Pogrzebie i wybiorę optymalne rozwiązanie.

:good:

Posted

idzie do przodu - zaciski zamówione ze stanów :)

a pod koniec tygodnia zamawiam przewody w oplocie - Stoptecha ;)

Jako że to własnie z zza wielkiej wody zestaw dotrze pewnie do mnie pod koniec lipca na początku sierpnia :)

resztę gratów kupuje w PL ( na fakturkę ) :evil:

ps. miło że ktoś kibicuje moim modom hehehe

i przepraszam za OT :)

Posted

W Hiluxie jest 2,5 litra, jak na takiego kolosa to kpina :) tyle dobrze, że spryski mgiełkowe i nawet dają radę :)