Sucre Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam Wrzucam zdjęcia samochodu nad którym męczyłem się przeokrutnie...pierwszy raz miałem styczność z tak twardym lakierem, był on zmatowiony/przygaszony, masa rys, jak mniemam nigdy nie widział wosku. Mercedes E klasse, rok 2006, prócz zderzaków wszystkie elementy w ori lakierze. Korekta przeprowadzana jak zawsze pastami megsa, pad biały urban i czarny abw. Po korekcie IPA, AG SRP i Colli 476. Korekta na 70-80%. Ten lakier pokazał mi jak dużo jeszcze nauki przede mną. Widzę że trzeba będzie zaznajomić się z futrem i papierkami. Tak samochód wyglądał po podstawieniu pod dom, szybkie mycie i wjazd do garażu na glinkowanie bo zaczynało padać. Maska wyglądała najgorzej, po malowaniu zderzaka panowie lakiernicy chcieli ją "przepolerować"...raczej im się nie udało, zostawili za to przepiękne hologramy. Nad maską spędziłem chyba z trzy godziny Właściciel gdy zobaczył samochód bardzo się ucieszył z jego "nowego wyglądu". Ja z korekty byłem średnio zadowolony, kilka rys zostało ale myślę że normalnymi metodami ( czyt. padami ) nie dałbym rady. Żałuję że na pokładzie nie miałem wełniaka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiLu Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Fajnie wyszło Co nałożyłeś na opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Kolego świetna robota, zdjęcia 50/50 pokazują wkład Twojej pracy. Powiedz ile czasu nad nim spędziłeś i czego użyłeś do opon? Dziwi mnie tylko że megs nie poradził sobie z wszystkimi swirlami.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Ta maska ma makabryczny kształt do pracy Dobra robota Lakier chyba twardy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 pierwszy raz miałem styczność z tak twardym lakierem Ładna metamorfozę mesio przeszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Lekko zmasakrowany był, ale całkiem nieźle sobie poradziłeś, brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 po pierwsze : jak można było tak zpuścić tak dosyć swierze auto po drugie : kawał dobrej roboty po trzecie: teraz godnie reprezentuje markę gwiazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 23 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Wreszcie wyglada jak na limuzyne przystalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcell Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Właściciel gdy zobaczył samochód bardzo się ucieszył z jego "nowego wyglądu". Trzeba było dać właścicielowi kilka rad jak powinien prawidłowo dbać o lakier, aby efekt Twojej ciężkiej pracy utrzymał się jak najdłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autka dyrektorskie tak maja, jak brudny to na automat. 5 minut i autko czyste a wystarczy chwilke poszukac myjki recznej albo dac pracownikowi aby pojechal na bezdotykowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Teraz to wygląda jak prawdziwy MIECZYSŁAW, fajna robota i widać rezultat ciezkiej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
npiotr Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 dobra robota, brakuje tylko zabezpieczenia nadkoli jakiś dressingiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biggie Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgadzam się z przedmówcami.. teraz to wygląda jak MERCEDES co do pracy nad autem i jego lakierem to wiem coś o tym,kształt elementów nie ułatwia pracy no i twardość lakieru daje też nieźle popalić dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Fajny efekt jak na tak zawalony samochod , na takim kolorze mozna pokazac prawdziwy efekt ciezkiej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocket Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Trzeba było dać właścicielowi kilka rad jak powinien prawidłowo dbać o lakier, aby efekt Twojej ciężkiej pracy utrzymał się jak najdłużej., no właśnie... ile czasu auto jest wstanie utrzymać taki stan po korekcie??? zachowując podstawowe zasady przy myciu itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal55yh Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Samochód odzyskał swój prestiż, bo wyglądał okropnie. Lakier piekielnie twardy, wiem coś o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Na oponki nałożony Cartec Vinyl..używam go od kilku lat i uważam że jak za tą cenę to bardzo fajnie się sprawdza. Co do maski to bardzo brakowało mi małych padów ( jak na złość wszystkie były brudne ), dużą gąbkę ciężko się prowadziło po tych fikuśnych kształtach nad lampami.. Lakier bardzo twardy, po pierwszych przejazdach byłem w lekkim szoku, nie wiem czy megs za słaby ale widzę że trzeba zainwestować w wełniaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caddy Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Korekta lakieru naprawdę niezła ale efekt psują nadkola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nesta1313 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Z wielką przyjemnością ogląda się taką fotorelację Mam pytanie odnośnie pada. Czarny ABW używałeś przy korekcie czy już jako 'dopieszczenie' lakieru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Przy korekcie z megsowa 205 i drugi przy SRP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi