yacek _b Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 kurna chłopaki nie żartujcie , jutro zakładam letnie oponki a na nich mam glossa , w piwnicy prezentują się świetnie ( macik tak jak lubię ) , ale żeby taka słaba trwałość ?
dzinkins Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 kurna chłopaki nie żartujcie , jutro zakładam letnie oponki a na nich mam glossa , w piwnicy prezentują się świetnie ( macik tak jak lubię ) , ale żeby taka słaba trwałość ? Obyś doniósł do auta bez straty wyglądu
Geno Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Potwierdzam, psiuknięte wczoraj, dziś poddały się na bezdotyku, a był taki szał i blinkblink efekt
TWes Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Potwierdzam, psiuknięte wczoraj, dziś poddały się na bezdotyku, a był taki szał i blinkblink efekt Blink blink to tylko przy nakładaniu jest
yacek _b Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Obyś doniósł do auta bez straty wyglądu przejechałem 10 kilosów po mieście , droga suchutka , piękne słoneczko , a oponki jakoś " przyblakły " , cholerka cienko to widzę , obym się mylił .
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 17 Marca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Prawdopodobnie macie starszą wersję Glossa ( w czarnych opakowaniach), który rzeczywiście nie był trwałym dressingiem, nowy (w przeźroczystym opakowaniu) jest znacznie bardziej trwały.
TWes Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 No coś wczoraj na DW właśnie czytałem o różnicy w opakowaniach. Excede czy ten nowy Gloss jest już w ofercie w PL?
DawPi Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Prawdopodobnie macie starszą wersję Glossa ( w czarnych opakowaniach), który rzeczywiście nie był trwałym dressingiem, nowy (w przeźroczystym opakowaniu) jest znacznie bardziej trwały. Darmowa wymiana?
tukolarz Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 aro_77, Bardziej trwały od VP. Najdłużej jak u mnie był miesiąc i nadal opona była czarna, choć nie tak bardzo jak zaraz po aplikacji (nałożyłem dressing od nowa). To jak to jest? Powyższe to post z 18 października, czyli jakby nie było wynika, że opisywałeś starą (czarną) wersję... Darmowa wymiana? Ja mam swojego czarnego Glossa nawet nie tykanego jak coś .
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 17 Marca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 No coś wczoraj na DW właśnie czytałem o różnicy w opakowaniach. Excede czy ten nowy Gloss jest już w ofercie w PL?Tak, ale już nie daje takiej satyny jak stary. To jak to jest? Powyższe to post z 18 października, czyli jakby nie było wynika, że opisywałeś starą (czarną) wersję... Już we wrześniu testowaliśmy nowego Glossa, przedtem z racji, że mniej więcej co tydzień myję auto nie robiłem długodystansowego testu dla starszej wersji, wydawało nam się, że poza wykończeniem nic się nie zmieniło.
TWes Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Co to znaczy że nie daje już takiej satyny? W sensie jest bardziej "Gloss" czy raczej mocny mat?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 17 Marca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 TWes, Zdecydowanie bardziej Gloss, w poniedziałek porobię zdjęcia w naturalnym świetle i wrzucę tutaj.
Kubz Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Jakby dało radę 50:50 stary:nowy to byłoby super
tukolarz Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Już we wrześniu testowaliśmy nowego Glossa, przedtem z racji, że mniej więcej co tydzień myję auto nie robiłem długodystansowego testu dla starszej wersji, wydawało nam się, że poza wykończeniem nic się nie zmieniło. No to "trochę" wprowadziliście w błąd w tym temacie, bo zasugerowałem się m.in. Twoją opinią na temat trwałości Glossa (nigdzie nie było informacji, że opisujesz nową wersję- napisałeś post w temacie dotyczącym "starej" odmiany) przy kupnie tego produktu . No ale trudno...
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 20 Marca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Nie dało rady zrobić porównania, ponieważ skończył mi się mój stary Gloss Nowy Gloss nakładany aplikatorem daje taki efekt: Bardziej gloss, ale też bardzo przyjemne wykończenie, natomiast nakłądany pędzelkiem daje połysk.
DawPi Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 EXCEDE, może ktoś miły podeśle starego do testów? No i po nałożeniu to wiadomo, że bajka, ale daj znać, jak z trwałością.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 20 Marca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 jak z trwałością. 3 - 4 tygodnie maksymalnie
TWes Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zdjęcia są zaraz po nakładaniu czy po jakieś chwili? (nie wiem jak w nowym ale stary był bardzo gloss zaraz po nałożeniu a po dłuższej chwili przechodził w mat, stąd pytanie).
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 20 Marca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 TWes, Zaraz po nałożeniu, nakładany aplikatorem, ten ma już inną tendencję, nie zmienia wykończenia tak szybko. Ale po nałożeniu pędzelkiem jest prawdziwy Gloss jak po VP Traditional.
grabek246 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 a ten mowy jak wygląda? bo ja mam całą butle czarna
TWes Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 a ten mowy jak wygląda? bo ja mam całą butle czarna Butelka jest przeźroczysta - czyli masz starego glossa.
Seba723 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Mam też całą butlę 250ml (czarna).Jeżeli w detailingu przyznawanoby "Złote Maliny"- jest to pewniak 2011r.
yacek _b Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 z preparatem to jest tak , na suchutkie drogi jeszcze daje radę ( jako tako ) , opona matowa , nie da Boże troszkę deszczu i dupa blada ba już umycie kółek zmywa go ( czarna butelka ) , środek nadaje się tylko do salonów samochodowych
Rekomendowane odpowiedzi