Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurna chłopaki nie żartujcie , jutro zakładam letnie oponki a na nich mam glossa , w piwnicy prezentują się świetnie ( macik tak jak lubię ) , ale żeby taka słaba trwałość ?

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
kurna chłopaki nie żartujcie , jutro zakładam letnie oponki a na nich mam glossa , w piwnicy prezentują się świetnie ( macik tak jak lubię ) , ale żeby taka słaba trwałość ?

Obyś doniósł do auta bez straty wyglądu :mrgreen:

Opublikowano

Potwierdzam, psiuknięte wczoraj, dziś poddały się na bezdotyku, a był taki szał i blinkblink efekt :kox:

Opublikowano
Potwierdzam, psiuknięte wczoraj, dziś poddały się na bezdotyku, a był taki szał i blinkblink efekt :kox:

Blink blink to tylko przy nakładaniu jest :-]

Opublikowano

Obyś doniósł do auta bez straty wyglądu :mrgreen:

przejechałem 10 kilosów po mieście , droga suchutka , piękne słoneczko , a oponki jakoś " przyblakły " , cholerka cienko to widzę , obym się mylił .

• Dystrybutor
Opublikowano

Prawdopodobnie macie starszą wersję Glossa ( w czarnych opakowaniach), który rzeczywiście nie był trwałym dressingiem, nowy (w przeźroczystym opakowaniu) jest znacznie bardziej trwały.

Opublikowano

No coś wczoraj na DW właśnie czytałem o różnicy w opakowaniach. Excede czy ten nowy Gloss jest już w ofercie w PL?

Opublikowano
Prawdopodobnie macie starszą wersję Glossa ( w czarnych opakowaniach), który rzeczywiście nie był trwałym dressingiem, nowy (w przeźroczystym opakowaniu) jest znacznie bardziej trwały.

Darmowa wymiana? :D

Opublikowano
aro_77, Bardziej trwały od VP. Najdłużej jak u mnie był miesiąc i nadal opona była czarna, choć nie tak bardzo jak zaraz po aplikacji (nałożyłem dressing od nowa).

:o To jak to jest? Powyższe to post z 18 października, czyli jakby nie było wynika, że opisywałeś starą (czarną) wersję...

Darmowa wymiana? :D

:good: Ja mam swojego czarnego Glossa nawet nie tykanego jak coś :D:lol:.

• Dystrybutor
Opublikowano
No coś wczoraj na DW właśnie czytałem o różnicy w opakowaniach. Excede czy ten nowy Gloss jest już w ofercie w PL?
Tak, ale już nie daje takiej satyny jak stary.

To jak to jest? Powyższe to post z 18 października, czyli jakby nie było wynika, że opisywałeś starą (czarną) wersję...
Już we wrześniu testowaliśmy nowego Glossa, przedtem z racji, że mniej więcej co tydzień myję auto nie robiłem długodystansowego testu dla starszej wersji, wydawało nam się, że poza wykończeniem nic się nie zmieniło.
Opublikowano

Co to znaczy że nie daje już takiej satyny? W sensie jest bardziej "Gloss" czy raczej mocny mat?

Opublikowano
Już we wrześniu testowaliśmy nowego Glossa, przedtem z racji, że mniej więcej co tydzień myję auto nie robiłem długodystansowego testu dla starszej wersji, wydawało nam się, że poza wykończeniem nic się nie zmieniło.

No to "trochę" wprowadziliście w błąd w tym temacie, bo zasugerowałem się m.in. Twoją opinią na temat trwałości Glossa (nigdzie nie było informacji, że opisujesz nową wersję- napisałeś post w temacie dotyczącym "starej" odmiany) przy kupnie tego produktu :/. No ale trudno...

• Dystrybutor
Opublikowano

Nie dało rady zrobić porównania, ponieważ skończył mi się mój stary Gloss :/

Nowy Gloss nakładany aplikatorem daje taki efekt:

iL1GuJMxvAfyk.jpg

iVmYeOvLIgyGz.jpg

Bardziej gloss, ale też bardzo przyjemne wykończenie, natomiast nakłądany pędzelkiem daje połysk.

Opublikowano

EXCEDE, może ktoś miły podeśle starego do testów? ;)

No i po nałożeniu to wiadomo, że bajka, ale daj znać, jak z trwałością. :)

Opublikowano

Zdjęcia są zaraz po nakładaniu czy po jakieś chwili? (nie wiem jak w nowym ale stary był bardzo gloss zaraz po nałożeniu a po dłuższej chwili przechodził w mat, stąd pytanie).

• Dystrybutor
Opublikowano

TWes, Zaraz po nałożeniu, nakładany aplikatorem, ten ma już inną tendencję, nie zmienia wykończenia tak szybko. Ale po nałożeniu pędzelkiem jest prawdziwy Gloss jak po VP Traditional.

Opublikowano
a ten mowy jak wygląda? bo ja mam całą butle czarna

Butelka jest przeźroczysta - czyli masz starego glossa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

z preparatem to jest tak , na suchutkie drogi jeszcze daje radę ( jako tako ) , opona matowa , nie da Boże troszkę deszczu i dupa blada :(

ba już umycie kółek zmywa go ( czarna butelka ) , środek nadaje się tylko do salonów samochodowych :/