JM63 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ostatnio sprawdził sie jako substytut IPA
escimo Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 JM63, interesujące. W jakim rozcieńczeniu?
saddam Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 W sumie zawiera w sobie nieco alkoholu izopropylowego (10-30%)... http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/pdfs/meguiars-glass-cleaner.pdf.
JM63 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 JM63, interesujące. W jakim rozcieńczeniu? Bo ja wiem... 1:10 robione na oko
dzinkins Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 płyn jest kozak To wiemy Ale możesz podzielić się dla innych co gdzie użyłeś, czym , w jakich warunkach?? Każda opinia daje pogląd dla innych aby również spróbowali
siwyjac Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 faktycznie pachnie jak "świeży" TOITOI...
ad4m3k Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 kupiłem sobie galon trochę dla siebie zostawiłem i myję szyby w swoim aucie. A resztę płynu rozeszło się po kilkunastu znajomych, każdy mówi że lepszego płynu nigdy w rękach nie miał. A co jeszcze ważne, że płyn nie sprawdza się tylko w szybach samochodowych ale również w domu bez problemu daję rade. A szczególnie lubię umyć wszystkie szyby od środka i wtedy fajny zapaszek w środku auta zostaje
czysty Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 U mnie w domu blaty kuchenne czyści , elementy niklowane z "palców" , okna , ekran kompa , gres polerowany , resoraki , żona mówi że śmierdzi , ale używa bo 0,5L kosztuje 1pln. Za takie pieniądze do wszystkiego się nadaje . Ja ostatnio używałem jako poślizg pod BH , działał bez zarzutu ( nalot z lakieru na szybach zdejmowałem , od środka i na zewnątrz) tylko polecać
saddam Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Ja ostatnio używałem jako poślizg pod BH [...] Chyba bym się bał
czysty Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 saddam, lubię ryzyko jestem z Brzeziej Łąki
saddam Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Nie wiem z czego słynie Brzezia Łąka ale jeśli Meguiar's GC sprawdził się u Ciebie jako poślizg do glinki to Mniemam, że szybko odparowywał z lakieru?
escimo Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Co to za glinka była, że wytrzymała GC?
saddam Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Bilt Hamber z tego co kolega wyżej napisał. Soft, Medium, Regular?
czysty Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 saddam, Regular, i to był czysty przypadek . Kolega od zapylonych szyb wysłany na regał po glinkę i poślizg pomylił atomizery. Nie poznał po zapachu itd , bo to nie jego bajka. Wiedział , że trzeba popryskać i potrzeć i zadziałał. Po radosnym okrzyku , SCHODZI ! podszedłem i zobaczyłem , że jedzie na GC. Wszystko W ramach testu zrobiliśmy całą szybę ( tylną wew/zew ) , poślizg był przyzwoity , glinka znosiła to bardzo dobrze , zużycie mega 0,5 L , odparowywał szybko tu macie racje , auto to Q7 w srebrnym metalu , zapylenie 2 dniowe , lakierowana wnęka bagażnika i wnęki drzwi tył ( na gwarancji ) , GC jest na pewno mniej śliski niż dedykowane środki , ale daje radę.
Shmatan Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Ostatnio domywając pastę termoprzewodzącą przy wymianie radiatora na gpu używałem glass cleanera ;] sprawdza się też przy myciu całego laptopa (nie tylko ekranu)
DetalCar Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Czy wiecie może jaka jest różnica między Meguiar's Glass Cleaner Concentrate a Meguiars Perfect Clarity Glass Cleaner ? Chodzi mi o porównanie efektów zastosowania w praktyce.
Tomek WRO Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Czy tym Megsem można myć bez obaw o zniszczenie szyby przyciemniane folią, tzn. od strony wew. - folię?
rufus295 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Czy tym Megsem można myć bez obaw o zniszczenie szyby przyciemniane folią, tzn. od strony wew. - folię? Bez obaw, można.
dzinkins Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Czy tym Megsem można myć bez obaw o zniszczenie szyby przyciemniane folią, tzn. od strony wew. - folię? Używam w każdym samochodzie z przyciemnionymi szybami od dawna i nic złego się nie dziej
SpideR86 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Tez używam i jest moim ulubionym specyfikiem do szyb
whateverek Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Dzisiaj myłem nim okna w mieszkaniu po remoncie. Daje rade - nie ma co... Na szybach 0 smug, ramy też nieźle. Przeszkadza mi tylko zapach. Jest trochę zbyt intensywny. Pachnie jak Natty's Blue
Jedi Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 zapach dla mnie też zbyt intensywny, dlatego nie stosuję go wewnątrz auta, ale ogólnie produkt bardzo dobry
dzinkins Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Dzisiaj myłem nim okna w mieszkaniu po remoncie. Daje rade - nie ma co... Na szybach 0 smug, ramy też nieźle. Przeszkadza mi tylko zapach. Jest trochę zbyt intensywny. Pachnie jak Natty's Blue zapach dla mnie też zbyt intensywny, dlatego nie stosuję go wewnątrz auta, ale ogólnie produkt bardzo dobry W jakim stężeniu za intensywny ?
Rekomendowane odpowiedzi