Swiety Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2011 Witam Kolejny mały projekcik. Tym razem jest to auto które użytkują na co dzień. Clio III ph1 1.5 DCI 106KM. Co do samego auta to pochodzi ono z NRD rocznik 2006 od roku moje. Wersja dość fajna są zenony, abs, esp, asr , poduchy, klima itp. Sam silnik fajny idealnie pasujący do auta. Stan lakieru przy zakupie oceniam na 4. Wiadomo ze jest to auto używane itp. Na pewno będę musiał pomalować zderzak przedni i maskę jest tam o prostu milion odprysków. Pewnie połowa z nich zrobiłem sam na naszych drogach. Dzień mycia: Jak widać na zdjęciach auto brudne ale nie bez przesady. Specjalnie czekałem 2 tyg żeby sprawdzić moc kosmetyków jakich używam. Ostatni tydzień to były częste wypady na ryby wiec trochę błota tez była i przy okazji dwie burze. Co ciekawe Coli 476 był nadkładany dokładnie 13 maja i to dwie warstwy. Po zdjęciach widać ze został tylko na dachu. Nie mam zielonego pojęcia gdzie podziała się reszta. Gdzieś pewnie zrobiłem błąd. Na jedym zdjęciu widać Lagune którą wcześniej dałem na forum. Niestety auto idzie do lakierowania i wymiany paru elementów karoserii i szyby. Skutki zrywania asfaltu na drodze, co ciekawe odszkodowanie dostałem bez problemu Użyte środki: Mycie: Piana VP Neutral Snow ( tu mam pytanie do pianownicy daje proporcje 2x50lm (kieliszek od vodka) na 1L gorącej wody, przy mniejszym mam mleko zamiast piany) Szampon Duragloss Car Wash 901 (super szampon niesamowicie odprowadza wodę, mocny i zapach, na pewno lepszy od Megu ultimata Was Wax) Felgi, opony: Tenri En-jee (tani, mocny i ogólno dostępny) wada jest zapach mało przyjemny Szyby UC od Megu na zacieki (dzięki Muti za podpowiedz) Megu Glass Cleaner Plastiki APC od Megu Meg Ultimata Protestant (słaba czerń wole PP NL) Lakier UC od Megu PP Black Hole ( ubóstwiam ten środek ) Coli 476 (jedna warstwa) Z UC nie miałem dużo roboty na wiosnę robiłem ręcznie cale auto i do tej pory jest ok. Celem by usuniecie lekkich nowych rysek i oczyszczenie lakieru z małego syfu. Swoja droga jest to już 5 raz kiedy używam UC ręcznie z Tri color i chyba faktycznie kupie polerkę. Jak widać na zdjęciach zakamarki i listwy tez dostały a co będą sobie brudne leżeć. Tu mam tez pytanie listwy mam z kawałkami carbonu czy to wymaga jakiś specjalnych środków? By swiety666 at 2011-06-18 To widać resztki wosku na dachu I na koniec małe info. Nie zajmowałem się nadkolami jaki konserwacja opon bo czekam mnie czyszczenie felgi wymiana hebli. Krytyka mile widziana ale ta lżejsze chętnie dowiem się co jeszcze mogę poprawić a co robię źle. Człowiek uczy się na błędach.
Afi Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2011 No wreszcie Panie Święty Niezły efekt Jeśli chodzi o mnie - Black Hole do mnie jakoś w ogóle nie przemawia... Może na moim lakierze tak nie widać
Rekomendowane odpowiedzi