Moderator psemo Opublikowano 24 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Camel-, Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z #111. Przecież u Arka na aucie leży TC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Powaliły mi się produkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Jak dla mnie to już prawie nic nie ma na lakierze i nastąpił zgon TC. Nie mam pytań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Jak dla mnie to już prawie nic nie ma na lakierze i nastąpił zgon TC. Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Czyli mam rozumieć, że to bardzo dobre odpychanie wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 24 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Świat nie jest 0-1, istnieją stany pośrednie pomiędzy "zgonem" a "bardzo dobrym odpychaniem wody" . Zaskakujące, wiem - takie detailingowe "101" Szybkość nie powala, ale dokładność sheetingu jest zdecydowanie ok Arekkaz, jakiego programu używasz do obróbki filmów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Camel-, Obiema rękoma podpisuję się pod tym co powiedział Evo. Camel nie bluźnij Pokuta w ciszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Evo, NERO VIDEO 11 na luzie a Adobe Premiere PRO w fazie nauki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 ...żeby nie było Micrusa też umyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 No Panie Kolego co tam wymodziłes po łyk-endzie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Oj długo by opowiadać. Generalnie trzy dni walki i prawie rozwód ale warto było. Efekt powalający nawet takiego amatora jak ja. Nareszcie otworzyłem Glasura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Oj tam oj tam przywieziesz zonke za 2 tygodnie to jej przejdzie bo beda mialy wspolny temat do narzekań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Efekt powalający nawet takiego amatora jak ja. Pożera mnie ciekawość Pochwal się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Zrobiłem "trzy dniową" korektę lakieru i nałożyłem nowe ,fajne "paćki"... Tak fajnie jeszcze nie było a rok temu wydawało mi się, że jest MAX. KochChemie Nano Magic Plast Care SV Pneu Zymol Glasur Troszkę więcej wkrótce.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 15 Maja 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Ładna kulistość kropelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raku Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Ależ modne ostatnio wrzucanie tylko zakąski do głównego dania Czekam z niecierpliwością na resztę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Zdjęcia nie działają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Dotychczas nie było ani czasu ani pogody żeby uruchomić zakupione zimą specyfiki. Zymolowe cudo, pierwsza buteleczka z SV i wiele innych... Wdzięcznym dzieckiem do testów jest Micra. Czarny lakier zachęca do eksperymentów. Czy można jeszcze lepiej? Zadaję sobie zawsze to pytanie aplikując coś nowego. Tym razem auto "zapuszczone" po zimie. Miesięczny TrackClaw na lakierze. Auto dość długo nie myte jak na moje warunki i przyzwyczajenia wyglądało tak.... Auto umyłem w następujący sposób. Na pierwszy rzut poszedł oprysk rewelacyjnego SNB Sanego Sanesolv Extra. Za pomocą opryskiwacza Kwazar rozpyliłem środek na cały lakier. Następnie mój ulubiony Bilt-Hamber Surfex HD. Całe auto i kolejne 10 minut czekania. Na koniec nowy zawodnik naniesiony za pomocą pianownicy . 10 minut i spłukanie wysokim ciśnieniem Po myciu bezdotykowym pora na pędzle różnej wielkości ale tym razem foci nie będzie... i znowu surfex. Tak umyte auto potraktowałem glinką. Oto glinka po CAŁYM aucie!!!! Po osuszeniu auta wjechałem do garażu i zacząłem zabawę z lakierem. Postanowiłem zaszaleć i zrobić korektę z prawdziwego zdarzenia. Do osiągnięcia zadowalającego efektu użyłem następujących past i padów: 1. Menzerna FG 500 na zmianę z 4nano HGSC w zależności od potrzeb. Pady to do ostrego cięcia futro lub fioletowy od 4nano do lżejszej pracy URBAN HONEY żółty lub biały. 2. Menzerna PF2500 na pomarańczowym padzie 4nano 3. Wykończenie mieszanka 2 krople HGFC i 1 kropelka FF3000. Menzerna dlatego ponieważ 4nano jest dla mnie delikatnie za sucha. Pady czarne karbowane od Urbana. Generalnie lakier "idealny" Poza kilkoma rysami same delikatne swirle. Zdjęcia troszkę porozrzucane ale wiadomo o co chodzi.... Po prawie trzech dniach walki osiągnąłem to co do tej pory oglądałem w relacjach kolegów z forum. Przyszedł czas na duet od Zymola czyli HDC i Glasur. HDC nałożyłem rotacją na czarnym padzie. Obroty około 1100 dwie krople i jazda. Efekt po samym HDC rewelacyjny. Lakier dostał niesamowitej głębi i połysku. Wisienką na torcie był Glasur. Tu lekkie rozczarowanie... Dlaczego tak on tak pięknie nie pachnie? Wolę Carbona pod tym względem. Aplikacja banalnie łatwa a wydajność Nic nie zużyłem a auto lśni jak nigdy dotąd. Na plastiki zewnętrzne nałożyłem KochChemie Nano Magic Plast Care. Opony SV Pneu. Ulubione zdjęcia czyli krople, kropelki, kropeleczki... Mam sporo materiału video ale jak zawsze brak czasu nie pozwala mi na wrzucenie wszystkiego od razu. Dziękuję za uwagę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Jak przyjedziesz fordem w sobote za tydzien to parkujesz za płotem Ja chce na zywo popatrzeć, sasiedzi chca pozazdrościć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baniek Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Micra, że tak powiem robi robotę!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Arku, jak jest z domywaniem owadów na TC w porównaniu do Carbona? Mam sporo materiału video Czekam niecierpliwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Arekkaz, to już trzecia korekta (jak dobrze liczę) na tym samochodzie Zadowolony jesteś z Glasura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwejk Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Arekazzzastanawia mnie skad tyle holosów na drzwiach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 No wlasnie skad te holo ? malowane cos bylo przez zime ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Pewnie mopem mył Arek mógłbyś jeszcze raz przypomnieć jak się nazywa ta niebieska rozciągliwa taśma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi