Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rim Protect trzyma się bardzo dobrze, Finish Kare zaaplikowany w tym samym czasie na pozostałych trzech felgach powoli słabnie.

Dodatkowo do felgi pokrytej produktem 4nano mniej przywiera brud, mycie w zasadzie mogłoby się ograniczyć do opłukania koła myjką wysokociśnieniową ;)

Rim Protect i Finish Kare siedzą na felgach od 3 miesięcy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na ile felg 16" lub ile aplikacji na komplet w/w felg - mniej więcej - wystarczy buteleczka 50ml Rim Protect?

Opublikowano

pLaYmAn, liczyłem że na koniec filmiku przejedziesz palcem, nie koniecznie w białej rękawiczce, ale gołym po feldze i pokażesz do kamery czy faktycznie cały 3 tygodniowy bród został usunięty.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Fakt, moglem tak zrobic, przy nastepnej okazji mozesz liczyc na 'test palca' :D

(co nie zmienia faktu, ze podczas wycierania felg nie pobrudzilem recznika ;))

a jak tam przywieranie opiłków z klocków i innych wymysłów natury? Pozdro

Opublikowano

Na felgach środek nadal siedzi i chyba się nie wybiera na emeryturę.

Na zdjęciach akurat nie wyszło bo już za ciemno było, ale miałem akurat okazje porównać zmycie brudu samą wodą pod ciśnieniem, po 4nano felga odzyskała czystość, nie pełną bo leciałem z grubsza felgi, a po FK1000(który przy okazji już kończy żywota powoli) za dużo nie zeszło.

Kropelki po myciu:

p1040677u.jpg

Opublikowano

Ja się właśnie zastanawiam co kupić do zabezpieczenia felg bo wosk za długo nie wytrzymuje :D

4 nano czy Wolf's :o więcej przemawia za Wolfem ale i 4nano widzę ze daje rade :o

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem 4nano Rim imam pytanie, czy mogę go nałożyć na wywoskowane wcześniej felgi? Da to jakiś dłuższy efekt, czy lepiej położyć go na czystą felgę?

Opublikowano

Tak myślałem spons ale chciałem się upewnić na 100% :-] dzięki za info.

Opublikowano

Fiodor, powiem Ci to tak, jak kiedys pewien Master mi to powiedział.

Jeśli masz coś na lakierze, aio, wosk cokolwiek, i na to nalozysz jeszcze cos, to wytrzymalosc calego tego zestawu zalezy od wytrzymalosci tego najblizej lakieru. Jak z wieżą, rozwalisz dol to i gora spadnie ;)

Opublikowano

spons, a co powiesz nad rozprowadzeniem preparatu za pomocą pedzelka? czy moze wyjdzie za grubo i niewydajnie?