Jump to content

Pasty, pady do polerki Kestrel Das-6 Ktory zestaw wybrac?

Recommended Posts

Posted

Ktory zestaw bedzie lepszy (jakosciowo bo cenowo podobnie drugi zestaw ok 12zl drozszy, ale pasty wiecej objetosciowo, nie wiem jak z wydajnoscia)

1. Kestrel Das-6 Scholl starter Kit

Pasty polerskie :

Scholl Concepts s17 250ml x1

Scholl Concepts s40 250ml x1

Gąbki polerskie:

Scholl Concepts blue Cutting pad 135mm x1

Scholl Concepts Orange polishing pad 135mm x1

do tego zestawu pad Lake Country CCS Finessing Pad czarny 135mm x1

2. Kestrel Deltayo Das-6 (orbitalno rotacyjna polerka + tarcza 125mm i standardowa 150mm)

I do niej dokupic pady:

Lake Country CCS Cutting Pad żółty 135mm

Lake Country CCS Polishing Pad biały 135mm

Lake Country CCS Finessing Pad czarny 135mm

Pasty:

Poor Boys SSR 2.5 473ml

Poor Boy's World SSR 1 wykańczająca 400ml

Zestaw potrzebny do korekcji ciemnego miekiego lakieru prawie 14 letniego samochodu z typowymi swirlami, zadrapaniami po prawdopodobni brudnej mikrofibrze. Nie wiem czy nie warto by bylo cos mocniejszego jak ssr3 wybrac. Czym sie rozni pad Finessing od Finishing?

Posted

W moim escorcie, który ma już 15 latek bez SSR3 się nie obyło. Nie mam 2.5, więc nie wiem jak ze ścieralnością.

Posted

Moze mial ktos stycznosc z padami obu firm, badz pastami. Moze PB wiecej schodzi i mimo wiekszej ilosci pasty w opakowaniu lepiej wychodza pasty scholla?

Posted

Zestawem nr jeden zrobisz wszystko co potrzebujesz, zwlaszcza na miekkim lakierze. Pomysl tylko o zmianie S17 na S17+ bo warto.

Posted

1 zestaw jest to zestaw promocyjny w sklepie mr cl.... "bez pada LC" wiec pasty nie moge zmienic, bo wyjdzie wiele drozej skladajac ten zestaw z past s17+, 2gi sam zlozylem czytajac porady i rozne relacje z forum. Mialem 3cia propozyje na kosmetykach megza z UC i SwirX do wykonczenia ale najdrozej wyszlo, nie mowiac o systemie 3m.

Moze jakies inne propozycje?

Posted
Moze jakies inne propozycje?
Chyba trudno bedzie przebic zestaw 1 w mrcleaner.pl Bardzo dobra zestawienie i (jesli chcialbym minimalizowac koszty) nawet bez pada LC da rade. Wtedy S17 na niebieskim twardym i poprawka S40 na pomaranczowym. Ewentualnie w jednym kroku S17 na pomaranczowym - w zaleznosci od lakieru, jego stanu i Twoich wymagan.
Posted

Fedur bierz zestaw pierwszy. Możesz ewentualnie dokupić pad czarny - może być MS do wykończenia :)

Powodzenia

PS. MB czy EK ?