Jump to content

Samochod po Malowaniu

Recommended Posts

Podejrzewam że "lakiernik" okleił tylko elementy bezpośrednio stykające się z tym lakierowanym a pozostałe były odkryte i "ukurzył" je czyli osiadła taka mgiełka która była rozpylona w powietrzu. Moim zdaniem glinka sobie nie da z tym rady, jeśli jest to w miarę świeże spróbuj zmyć nitrem a jak nie będzie efektu to delikatnie papierem 2500/3000 przeszlifuj a później polerka. Chyba że ktoś z kolegów/koleżanek coś lepszego wymyśli.

Dzieki Koledzy , postaram zrobic polerke z glinka trudno mi wstawic zdjecia bo tego pylku wcale nie widac tylko w dotyku mozna poczuc taka szorstkie kropki , troszke mnie one wkurzaja bo brud lubi sie na nich utrzymywac . Jeszcze raz Dzieki

Trwałość tego jest jeszcze uzależniona od stanu w jakim był lakier w momencie lakierowania, jeśli był nawoskowany to łatwiej będzie się tego pozbyć , w przypadku gdy lakier był odtłuszczony i odpylony to przykleił się mocniej.

Też przechodziłem takie "profesjonalne" zabezpieczenie elementów nielakierowanych, że dach i cały tył pomijając klapę miałem w tej mgiełce włącznie z szybami. Chropowate i nieprzyjemne w dotyku strasznie. Wtedy jeszcze jako człowiek uważający Fareclę za szczyt technologii, pozbyłem się tego osadu G3 i polerką marketową nazwaną przez kogoś polerką do butów :D

bartolomeo, moze sie czepiam, ale czytajac tekst:

postaram zrobic polerke z Glinka
za pierwszy krok w celu pozbycia sie nalotu polecam lekture forum. Glinka nie ma nic wspolnego z polerka. Chociaz tez uwazam, ze glinka powinna pojsc na pierwszy ogien.

bartolomeo, moze sie czepiam, ale czytajac tekst:
postaram zrobic polerke z Glinka
za pierwszy krok w celu pozbycia sie nalotu polecam lekture forum. Glinka nie ma nic wspolnego z polerka. Chociaz tez uwazam' date=' ze Glinka powinna pojsc na pierwszy ogien.[/quote']

Wiem o co ci chodzi kolego , sorry ale zle moj post byl zle sformulowany ;)

• 2 weeks later...
  • Administrator

Właśnie zakończyłem projekt przy którym miałem taki defekt do usunięcia. Auto świeżo po lakierniku niemiłosiernie zapylone. Glinki BH soft i regular nie dały rady. TAKA załatwiła sprawę.