Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

uuuu. deesik :good: ja bym nie przesadzał z tą ściernością cleanerów. Jak teraz patrzę na moje czarne C4 to po 6 miesiącach już pojawiły się swirle i wypadałoby go pociągnąć czymś mocniejszym niż Lime Prime. Aplikację będziesz robić maszynowo czy ręcznie?

Opublikowano
uuuu. deesik :good: ja bym nie przesadzał z tą ściernością cleanerów. Jak teraz patrzę na moje czarne C4 to po 6 miesiącach już pojawiły się swirle i wypadałoby go pociągnąć czymś mocniejszym niż Lime Prime. Aplikację będziesz robić maszynowo czy ręcznie?

Niestety tylko ręcznie i gdzieś pod wiatą bo garażu nie mam :(

Opublikowano

Ścierność Lime Prime jest pomijalna (szczególnie ręcznie), więc śmiało bierz tą wersję.

Opublikowano
Ścierność Lime Prime jest pomijalna (szczególnie ręcznie), więc śmiało bierz tą wersję.

Kurcze no nic niepotrzebnie kupiłem PB Pro Polish 2 twierdząc, że cleaner i wosk z tej samej firmy będą najlepsze :idea:

Opublikowano

ot to :good:

i BTW, warto mieć maszynę, nawet jeśli używana by była tylko do nakładania cleanera.

Skoro już masz cleaner, to go nie zmieniaj...po co?

Opublikowano
ot to :good:

i BTW, warto mieć maszynę, nawet jeśli używana by była tylko do nakładania cleanera.

Problem z w tym, że nie mam żadnego znajomego, który udostępniłby mi garaż na 3-4 godziny :(

Opublikowano
Kurcze no nic niepotrzebnie kupiłem PB Pro Polish 2 twierdząc, że cleaner i wosk z tej samej firmy będą najlepsze :idea:

Nie znam tego środka, ale z opisu wygląda, że chyba nawet agresywniejszy będzie, niż DJ LP.

Opublikowano

Nie znam tego środka, ale z opisu wygląda, że chyba nawet agresywniejszy będzie, niż DJ LP.

No właśnie. Z drugiej strony jak cytryna będzie miała już ponad rok to będę śmiało mógł zastosować PB Polish Pro 2. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Z ciekawości napisałem do chłopców z PB do NY. Zobaczymy co oni odpowiedzą. Wiadomością podzielę się z wami.

No i idę zakupić DJ LP...

Opublikowano

jak tam ksiądz se życzy, ale jeden cleaner już masz :idea:

Sugerujesz, żeby nie robić szopek i po prostu go delikatnie użyć ? :D

Opublikowano
maziboss, :shock::shock: Uwielbiam ten samochód, jest piękny :song:

Dlatego pytam się speców, jakiego cleanera użyć, żeby to piękno utrzymać i nie zrobić mu krzywdy :oops:

Opublikowano

jak tam ksiądz se życzy, ale jeden cleaner już masz :idea:

Sugerujesz, żeby nie robić szopek i po prostu go delikatnie użyć ? :D

Dokładnie tak. Użyj tego PB Pro Polish 2 i nic nie zmieniaj. Nie musisz delikatnie używać. Takim cleanerem nie da się zrobić krzywdy lakierowi. Substancje ścierne są delikatne i tylko się przydadzą, bo zawsze będą się tworzyć mikrozarysowania, choćby po myciu auta.

Opublikowano

Obiecałem odpowiedź od chłopców z Poorboy's World więc wklejam to co otrzymałem.

Przypominam, że pytałem na forum czy PB Pro Polish 2 może być używany jako cleaner do nowych samochodów:

Pytanie

Hello,

I have a small request to You. I bought the PB World Natty's Red. I know before applying I should use a cleaner to increase effects PB Natty's Red. Could You tell me: Should I use PB Polish Pro on brand new car?

I'm worried that this product can damage the new paint. What do You think? Maybe I should use other product as cleaner...

Thank You in advance for Your help!

Best regards.

Odpowiedź

Hello,

The Pro Polish is a great polish to use on a new vehicle because it is non abrasive and it deep cleans the paint from contaminates prior to applying wax. Thus letting the wax bond better to the paint.

Best Regards,

Chris

Poorboy's World Inc.

www.poorboysworld.com = Site

www.poorboysworld.net = Forum

Tel: (845) 215-9700

I wszystko się wyjaśniło :roll:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy cleaner AUTO FINESSE TOUGH PREP będzie dobrym wyborem pod woski 467 i FK 1000P ? Aktualnie mam DG 652, ale niestety kończy się. Auto będzie po korekcie (mojej pierwszej) lakieru.

Opublikowano
Czy cleaner AUTO FINESSE TOUGH PREP będzie dobrym wyborem pod woski 467 i FK 1000P ? Aktualnie mam DG 652, ale niestety kończy się. Auto będzie po korekcie (mojej pierwszej) lakieru.

Moim zdaniem jak najbardziej, gdyż jest to cleaner przeznaczony w szczeguólności pod sealanty pozbawiony wszelakiej maści wypełniaczo-upiększaczy

Opublikowano

A jak się sprawował DG 652 pod te woski? Właściwie to jak się sprawowały ww. woski na tym cleanerze z DG?