adii Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 ValetPRO Dionysus Glitz Od użytkownika EXCEDE otrzymałem próbkę wyżej wymienionego specyfiku. Opis : · Zapewnia satynowy połysk · Trwały efekt przez kilka miesięcy · Odżywia wyblakłe plastiki · Można stosowad na gumę · Pozostawia świeże i nietłuste wykończenie na papierze wygląda smakowicie! tak więc do testu: użyłem: APC 1:4, delikatna szczotka do wyszorowania zderzaka,aplikator gąbkowy do dionysus'a. wszystko dokładnie spryskane i wyszorowane aby zmyć używane w przeszłości nawilżacze plastiku... po wysuszeniu ukazał się piękny wyblakły zderzak testowany środek przelany do buteleczki z dziubkiem, na aplikator wypuszczone ok 5 małych kropelek po wchłonięciu dionysusa w aplikator wszystko dokładnie wmasowałem w odgrodzony taśmą kawałek zderzaka i pozostawiłem na ok 5 minut jak nakazuje instrukcja. Po upływie czasu środek był już wchłonięty i nie wymagał przecierania, już widać efekt! kilka zdjęć 50/50 kropelkowanie kilka słów : Specyfik bardzo wydajny, oleisty co usprawnia nakładanie, o bardzo delikatnym zapachu - w sumie ciężko sprecyzować jakim jednak po nałożeniu kompletnie nic nie czuć, plastik po aplikacji Dionysusa i odczekaniu zrobił sie w dotyku troche jak wosk na lakierze bardzo śliski jednak nie wyczułem aby zostawił po sobie tłustą warstwę a wykończenie było takie jak by zderzak dopiero co wyjechał z fabryki , woda spływa bardzo ładnie w czasie jazdy od oporu powietrza momentalnie znika, ładnie odżywił 18 letni zderzak. Jeżeli chodzi o opony to równierz daje ładny satynowy efekt , jak z wytrzymałością - czas pokaże - po jednym myciu nie zauważyłem ubytków.
SzaKal Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Fajnie może spróbuję tego, pamiętam jak kiedyś użyłem sonax-a do plastików, gdy wyjechałem na słońce i tam zostawiłem auto (było wtedy dość ciepło może około 25 stopni) to gdy wróciłem to po stronie nasłonecznionej już nie było już śladu po dresingu, po prostu wyparował heh ...
witles Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Świetny test! Produkt również wydaje się być dobry, warto się zainteresować
adii Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Myślę że Dionysus to ciekawa alternatywa dla blackwow który jest sporo droższy a jest go ok 5razy mniej
damian Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Heh idealny zderzak do testu Efekt podoba mi się tylko ciekawe właśnie na ile się utrzyma
kempus Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Super efekt, czy da się kupić gdzieś próbki tego środka? Nie mam zbyt wiele zewnętrznych plastików, dlatego wolałbym kupić mniejsze opakowanie, żeby go zużyć przed końcem świata
damian Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 W focusie faktycznie tylko wąskie listwy to taka butelka wystarczyłaby na bardzo długoooooo
npiotr Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Trzeba się zastanowić nad jego zakupem, bo widzę że jest ok
Liptonosz Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam, Wczoraj zrobiłem mały test Valetpro Dionysus Glitz, który w postaci testera otrzymałem od Exede. Sam produkt jest w postaci oleistej przez co jest bardzo wydajny, wystarczy niewielka ilość żeby zrobić spory element. Zapach troche chemiczny lecz po aplikacji niewyczuwalny. Środek przeznaczony jest do zastosowań zew. lecz ja go użyłem na niektórych elementach w środku tj. okolice klamek w boczkach drzwi, osłona dachu(cabrio), progi i kilka innych elementów. Na zdjęciach widac porównanie z PB Natural Look. PB Natural Look ma bardziej naturalny wygląd ale w moim aucie się za bardzo nie sprawdzał, może ze względu na to że mam samochód cabrio i w lato jest narażony na "duże słońce". Dionysus Glitz sprawia wrażenie środka dużo trwalszego. Względem PB Natural Look nadaje mocniejszy efekt połysku, mnie to jakoś bardzo nie przeszkadza, wolę wygląd PB NL ale ten nie jest w ogóle trwały na moich plastikach i często spływa nawet jak spadnie na niego kilka kropli deszczu. mam nadzieje że tak nie będzie z Dionysus, ale to sprawdzę na dniach... Polecam ten preparat, sam na pewno niebawem zamówię jedną butelkę.
coobah Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 świetnie się zapowiada ten produkt. trzeba go dopisać do listy prezentów na Dzień Dziecka
adii Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Też porównywałem sobie PB NL z dionysusem ale nie było sensu pokazywać bo PB to zupełnie inna liga - wogóle nie trwały na zewnątrz chociaż wykończenie daje naprawde piękne
Liptonosz Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgadza się PB daje bardzo dobre wykończenie ale denerowało mnie że wystarczyło że spadnie mały deszcz i po otworzeniu drzwi od razu robiły się plamy an boczku drzwi, poza tym wystaczy dotknąc plastik kilka razy dłonia i też są slady-trzeba wytrzeć MF i jest ok, ale nie mniej jednak jest to drażniące. PB NL totalnie się nie sprawdzał na mojej pokrywie dachu, tu schodził bardzo szybko a w lato wiadomo "szmata" ściągnięta jest cały czas więc plastiki narażone są na słońce cały dzień i tu z pomocą mam nadzieję przyszedł Dionysus. Na razie trzyma się mocno na wszystkich plastikach. gdyby był mniej błyszczący byłby idealnym dressingiem do środka a takto muszę go mieszać z PB NL.
SpeedR Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Świetny test. W tym miejscu muszę podziękować ponieważ poszukiwałem środka radzącego sobie z wypłowiałym plastikiem a na podstawie zdjęć śmiem twierdzić, że Dionysus może być ciekawą opcją. Co do PB NL to nie miałem okazji testować go na elementach zewnętrznych, jednak podobnie do przedmówcy w przypadku aplikacji na boczki drzwi drażnił mnie efekt smug powstałych po kroplach wody z padającego deszczu. Megs Natural Shine na wewnętrznych plastikach mojego służbowego Hyundai'a i30 miał podobne problemy.
marqs05 Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Dopiero wczoraj miałem okazje przeprowadzić mały test Valetpro Dionysus Glitz który dostałem w postaci próbki (ok. 100 ml) od EXCEDE. Koledzy przeprowadzili bardzo dobre testy produktu, pokazując jakiego efektu możemy się spodziewać po aplikacji Dionysus Glitz. Ja nie chcąc się powtarzać skupiłem się raczej na trwałości. Do testu wykorzystałem bardzo zmęczone życiem plastikowe lusterka boczne. Na lewym lusterku zastosowałem 50/50 aby pokazać efekt oraz aby przeprowadzić dokładny test trwałości produktu. Na początek lusterka dokładnie umyłem APC, a następnie nałożyłem Dionysus Glitz za pomocą gąbki. Następne zdjęcia wkleję za kilka/kilkanaście dni, auto nocuje pod chmurką a aktualna pogoda w Krakowie jest idealna do takich testów. Dodatkowo nałożyłem Dionysusa na podszybie, jednak zapomniałem zrobić fotek przed aplikacją (stan podszybia podobny do lusterek) Na koniec filmik prezentujący własności hydrofobowe Valetpro Dionysus Glitz http://www.youtube.com/watch?v=XIhdB_ZQO1s
uki Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 nie pozostaje mi nic innego jak tylko potwierdzić działanie dionysusa. jest naprawdę rewelacyjny. po jednym dniu Hd surflex (ok1:10) go nie zmywa. Mam nadzieję że będzie siedział na elementach dłuugo:)
adii Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Ogólnie kosmetyki od ValetPro są mistrzowskie i cena jest bardzo przystępna !
bbarti Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Na zdjęciach działanie tego produktu wygląda rewelacyjnie , mnie jednak zastanawia jak mocno "łapie" to kurz po dłuższym użytkowaniu i czy w ogóle "łapie" - czekam na spostrzeżenia
adii Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 bbarti, samo kurzu mocno nie przyciąga ale po przejechaniu przez polną drogę całe jest w piaskowym osadzie - wystarczy spłukać lekko wodą i jest ok
bbarti Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 adii, Po przejechaniu piaskową drogą to każde auto nadaję się od razu do opłukania - u mnie z opłukaniem troszkę ciężko - osiedlowy parking - no ale zawsze posotaje zaprzyjaźniony już bezdotyk na osiedlowym BP Co do opisywanego produktu chodziło mi bardziej czy zostawia on tłusty nalot, a wtedy przyczepność kurzu, piasku itp. jest nad wyraz upierdliwa
adii Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 bbarti, Nie zostawia tłustego nalotu już wcześniej pisałem o tym, po nałożeniu jest tłusty ale odparowuje i plastik w dotyku jest jak lakier po nawoskowaniu.
bbarti Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Czyli czas na zakupy Już miałem organizować się do opalania zderzaków w KA żony, a tu taka niespodzianka
sinrock Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 Jeżeli ktoś ma porównanie do Nielsen S-A-S to dajcie znać co lepsze
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 23 Maja 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Czy ktoś z Testujących miał okzję sprawdzić trwałość Dionysusa? Tutaj VP Dionysus po 2 miesiącach od nałożenia (na lakier i szyby poszedł wosk DJ):
Rekomendowane odpowiedzi