Fredi88 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 No to przyszedł czas żeby pokazać co zabrało mi czas przez ostatnie 2 weekendy. Koła to bbs rs 722. Felgi występowały w wersji golfa 3 gti 20 jahre (wersja na 20lecie golfa gti) A że jestem posiadaczem takiego auta i lubię auta w miarę oryginalne bez udziwnień, to zakupiłem te właśnie felgi. Po zakupie felgi nie były w zbyt ciekawym stanie, jedna do podprostowania, rotory porysowane, bębny utlenione alu, całość niestarannie pomalowana. Na sam początek wziąłem się za rozkręcenie felg. Tak żeby wypiaskować je jak najdokładniej. Po piaskowaniu prezentowały się tak: Następnym krokiem było psiknięcie je podkładem i oczywiście dokładne wyszlifowanie. Do takich zabiegów polecam pianki 3M, naprawdę fajnie się na nich pracuje. Nie wyobrażam sobie jechać tych wnęk papierem na mokro... Odtłuszczenie... i zaczynamy malowanie bazą Rotory poszły w czarny kolor, ranciki w czerwony, a tył bębnów tez czarny. Jak baza przeschła, trzeba było okleić rotory do malowania 2 kolorem... i tu zeszło 6h pracy mojej i kolegi... masakra Przyszła pora na malowanie oklejonych rotorów. Na sam koniec zerwanie taśmy i psiknięcie całości lakierem bezbarwnym: Po skręceniu bębnów z rotorami (śrubki pomalowałem na czarno) felgi zawiozłem do wrzucenia opon. W wulkanizacji mi się pytali czy to nowe felgi :g Po przywiezieniu wziąłem się za mycie bo fele całe były upieprzone od pasty do zakładania opon i podotykane paluchami. Na pierwszy ogień poszła ciepła woda + meguiars gold class (w słoiczku bo już kończę całe prawie 2l opakowanie ), pędzelek do zakamarków i rękawica do mycia bębnów, opon i frontów. Felgi umyte, wysuszone, ale opony wyglądały siwo. Wcześniej był na nich preparat z lidla... wytrzymuje jak widać jedno konkretne mycie więc nadaje się tylko do psiknięcia opon na sprzedaż. Na opony powędrował poorboy's trim restorer, na początku połysk był dość mocny, jak preparat wysechł zrobiła się ładna satyna Na felgi nałożyłem bardzo cienką warstwę politury DC2 meguiars'a. DC2 wypolerowałem mikrofibrą. Efekt końcowy a w tym temacie można obejrzeć felgi na aucie: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 2363#92363 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hart88 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Kolorystyka mi się nie widzi ani trochę ,ale sama robota jak najbardziej pozytywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Super praca i kolorystyka . Podziwiam za cierpliwość i odwagę w doborze koloru, w sensie pozytywnym rzecz jasna. Oczywiście to kwestia indywidualnych upodobań ale mi bardzo podobają się czerwone akcenty czy też całe czerwone felgi na aucie, zwłasza jeżeli jest to Porsche GT3RS w szarym niemetalicznym kolorze i z czerwonymi felgami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonosz Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Nie moje kolory ale grubo wyszło ! Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastacrx Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 czerwień z czarnym wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpiotrek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 pięknie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Bardzo ciekawy efekt ci wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw1 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Robota Kolory mi troszkę nie pasują, z racji wieku (oczywiście mojego) wolę BBS-y w oryginalnym kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIAN1991 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Rwie Suty.. ze tak powiem Piękna sprawa Do Golfiny tym bardziej Golf + BBS zawsze było super Fajny pomysł na koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Kupa roboty z tym oklejaniem . Wyszło całkiem ładnie. Jakimi piankami 3M docierałeś wnęki? Chodzi o gąbki ścierne.... takie klocki gąbkowe ze ścierniwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Jakimi piankami 3M docierałeś wnęki? Chodzi o gąbki ścierne.... takie klocki gąbkowe ze ścierniwem. http://www.klakiernik.pl/index.php?prod ... rod_id=948 tym dokładnie docierałem kupowałem u siebie na miejscu w sklepie lakierniczym, ceny podobne. dzięki wszystkim za opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Szacun za wykonaną robote Fajny pomysł na tą felge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi