Jump to content

Kolejność

janus_z

Recommended Posts

Witam

Pewnie było, o tym ale jakos nie moge znaleźć, a dla początkującego to temat rzeka, nawet nie wiedziałem że takie rzeczy istnieją :shock:

A więc mam lakier metalik szary, auto fiat stilo.

Do tej pory używałem do woskowanie jakiegoś mleczka z woskiem, z rzadka jakiś wosk z marketu. Teraz chciałbym osiągnąć jakiś lepszy efekt, i chciałbym położyć wosk Coli 476 (zacznę od próbki powiedzmy na masce i zobacze czy mi wyjdzie) i tu mam problem od czego zacząć?

Powiedzmy że:

1. myje aktywną pianą np. ValetPro Snow Foam Combo, trzeba, czy wystarczy tylko mycie zwykłym szamponem, powiedzmy ValetPro Concentrated Car Shampoo?

2. domywam szamponem, jeśli trzeba

3. potem glinka, konieczna?

4 . cleaner, przed czy po glince, konieczny?

5. wosk

Pozdrówka

Do smoły użyj czegoś z cyklu Tar and glue Remover.

Po benzynie ekstrakcyjnej nie zostały ci plamki?Mój sąsiad miał na masce kropki po farbie i jak czyścił je benzyną ekstrakcyjną to zostały takie plamki. Po polerce dopiero zeszły.

Tani cleaner- sam nie wiem może inni coś ci doradzą

prawdę mówiąc nie zauważyłem plamek, później zawsze przecierałem mleczkiem z woskiem.

A ile idzie cleanera na jeden cykl?,

Doczytałem również że jego użycie polega na przetarciu i pozostawieniu tak?

a jaki cleaner byście proponowali, wersja raczej najbardziej ekonomiczna

R222 PAINTWORK CLEANSER - wychodzi dosc ekonomicznie a przy okazji uwazam ze jest to naprawde swietny produkt.

Tanio wychodzi rowniez SONUS PAINTWORK CLEANSER - niestety tutaj osobiscie nie uzywalem i zbyt wielu opinii tez nie slyszalem