CMQ Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Cześć, Auto odebrałem właśnie z lakierni. Do zrobienia mam delikatną korekcję oraz przygotowanie pod wosk i oczywiscie woskowanie. Okazuje się że musze ciut dłużej poczekać na Concorso (ok 2 tyg), a ten wosk chciałem założyć. Mam w tym tygodniu torchę czasu i pewne rzeczy chętnie bym już wykonał, potem jednak auto może trochę jeździć i nie wiem czy to nie spieprzy efektu. Oto opcje: -nic nie robić dopóki nie przyjdzie wosk, wtedy robic wsio zgodnie z prawidłami podczas jednego postoju auta. szkoda tylko czasu, który mógłbym już poświęcić -wykonać korekcję, na skorygowany lakier położyć red mist i jeździć, potem jak przyjdzie wosk to mycie, IPA cleaner fluid i wosk. pytanie czy ta jazda nie posuje efektu korekcji z lakierem zabezpieczonym tylko mistem. Mam jeszcze jakiegoś sealant aturtla clear vue, nie wiem tylko jak go potem ściągać. Co radzicie?
nOx Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Opcja korekta teraz + Red mist jest ok Sealant sobie poradzi z tym czasem i zabezpieczy lakier (no ale nie przed rysami) z pewnością nic nie ppsuje , potem jak dojdzie Swiss Vax po skontrowaniu stanu lakieru ewentualnie poprawił bym koretke jakś jedną dwoma rundami cleaner fluid no i SwissVax Concorso .
julian Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 ja bardzo nie lubie robić auta "na raty". wolę posiedzieć do 2 w nocy i zrobić wszystko od razu. ale to akurat moje osobiste preferencje. Jeśli zaś chodzi o efekt, to myślę, ze opcja 2 w niczym nie zaszkodzi. po zrobionej korekcji zabezpiecz auto "tymczasowo", potem najlepiej by bylo przejechać je glinką, cleanerem i nakładać docelowy wosk.
CMQ Opublikowano 22 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Nie można by zamienić tej glinki na IPA? Zawsze to mniej roboty a funkcję powinno spełnić. P.S. Nie cierpię robić na raty, tak samo ;-)
metys Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 a nie zostało ci onyxa na przesmarowanie? Tak żeby pozostać w jednej rodzinie produktów
CMQ Opublikowano 22 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Onyx jest, tylko potem nie chce mi się go ściągać.
metys Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 tak czy tak powierzchnia będzie musiała być oczyszczona
CMQ Opublikowano 22 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 No doobra.....mycie Megsem NXT i IPA powinny sprawę załatwić, potem wejdzie cleaner fluid więc onyx musi po czymś taki zejść, prawda?
Tomasz KRK Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Nie można by zamienić tej glinki na IPA? Zawsze to mniej roboty a funkcję powinno spełnić. Dokładnie Pomysł z usuwaniem wosków glinką jest co najmniej słaby.
Rekomendowane odpowiedzi