Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :) A jakie ruchy? koliste czy jak? No i dokąd polerowałeś? Aż środek całkowicie zniknął? Mnie czeka polerka kombiaka :|

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Koliste, polerowałem dokąd nie zniknał ;) Najlepiej podziel sobie elementy na kawałki i rób dokładnie, każdy element kilka razy ;)

Opublikowano

A takie pytanie czy można np wypolerować jeden element UC wytrzeć mikrofibra i powiedzmy jeździć autem nastepnie 2 dni pozniej umyć auto od nowa przygotować nowy element i tez go polerować? Czy trzeba po uzyciu UC naniesc rownież wosk i dopiero jeździć?

Opublikowano
A takie pytanie czy można np wypolerować jeden element UC wytrzeć mikrofibra i powiedzmy jeździć autem nastepnie 2 dni pozniej umyć auto od nowa przygotować nowy element i tez go polerować? Czy trzeba po uzyciu UC naniesc rownież wosk i dopiero jeździć?

Można robić sobie po elemencie, ale po zrealizowanym jednym elemencie nałożył bym wosk. Kilka chwil więcej a już jest to jakoś zabezpieczone.

Opublikowano

Dać radę dasz, pytanie jest jakich efektów się spodziewasz. Auto po uc odzyska kolor, ale wielu rys tym nie zlikwidujesz niestety. Zostaje albo pogodzić się z efektami ręcznej pracy albo odłożyć kasę i kupić rotację albo DA.

Opublikowano

Poczytaj forum. Jest dużo tematów o maszynach polerskich. Znajdziesz nawet zestawienie z podziałem na kategorie cenowe.

Opublikowano

Mam szlifierkę z regulacją obrotów i tam dam pad:) Do lakieru srebrnego VAG kolor gąbki poleskiej pomarańczowy będzie ok? Na początek szlifierka na najmniejsze obroty tak? Wiem ze dla Was to banalne pytania ale 1 raz to będę robił i nie chce zepsuć:)

Opublikowano

po 2 recznych przejazdach maski UC

szalu moze nie ma ale roznica duza, ciekawe na ile rysy usuniete a na ile wypelnione :idea:

dsc6944copy.jpg

Opublikowano

Uzywalem UC i za nic nie moglem uzyskac takiego efektu jak snap, uzywałem UC dwukrotnie i efekt znikomy. Robota byla reczna, lakier czarny, 5cioletni. Nie wiem czy srodek jakis stary czy podrobka, kupiony w showcarshine.

Opublikowano

Raczej nie mocniejszym bo sobie rys znowu narobisz :) takie moje skromne zdanie ale mogę się mylić bo zaczynam dopiero z detailngiem :)

Ja wczoraj czyściłem ScratchX 2.0 ręcznie i rąk nie czuje a efekty nawet ok. Zniknęły wszystkie hologramy po polerowaniu pastą G3. Trochę rys pozostało.

Fajnie Ci wyszła ta maska :good: