Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Darius121, jeżeli UC stosowany na całym samochodzie nie powoduje spustoszenia to ssr2, który jest porównywalny bądź nawet słabszy niż UC tym bardziej nie zaszkodzi. Pytanie tylko czy osiągniesz nim zadowalający efekt.

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi, rozumiem że w miejscach "które bolą najbardziej" nałożyc więcej - bardziej się przyłożyć a na całość jako podkład przed woskiem ?

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Fajny efekt jak na robótki ręczne :-]

Przy okazji, żeby nie zakładać nowego wątku, mam pytanie szybkie. Jak się plasuje UC w stosunku do 105 i 205? UC jest słabsze od 105 czy pomiędzy 105 a 205? W weekend planuję ogarnąć auto żony i wypróbować na nim właśnie te dwie pasty megsa. UC już znam więc szukam jakiegoś odniesienia ;)

• Administrator
Opublikowano

UC,205 i 105 to ta sama technologia, więc nie rozgraniczałbym tutaj użycia na maszynie/ręcznie. UC można z powodzeniem pracować na rotacji i DA, a 105 choćby ręcznie usuwać rysy pod klamkami.

Opublikowano

To, że można UC jechać maszynowo to wiem - sprawdzone :mrgreen:

Jakbyście mieli go porównać do 105 i 205 to gdzie by stał wśród nich pod względem ścieralności?

Opublikowano

Niestety nie bo raz ze co kilka minut troche deszczu padało, a dwa, że zwyczajnie nie miałem czasu... Pewnie jutro od rana sie wezmę za to ;)

Opublikowano

Takie pytanie, po Ultimate Compund i Tri Colorze, jest sens lecieć lakier VW jeszcze SwirlX lub SSR1 ?

Jeśli tak to kierować się właśnie ku SSR czy SwirlX ?

Opublikowano

malkolm,

recznie na tricolor:

SwirlX> DJ LP> 2x wosk :ad:

czy dobra kombinacja SwirlX przykryje te minimalne ryski? specjalnie wybrałem średnio agresywny środek :-]

Opublikowano

DJ, A jak to u Ciebie wygląda ?

Moje raczej nie są delikatne.

dsc0199vb.jpg

Próbowałem UC na błotniku efekt jest ok, ale może da radę więcej coś z Tego wyciągnąć ?

Opublikowano

Bio, u mnie mniej ilosciowo ich jet :P przod maski u ciebie dosc poryty szczotami :idea:

Opublikowano

przetarłem IPA po UC, zostały tylko pojedyncze głębsze rysy, swirle ładnie poschodziły. Na to DC2

Opublikowano

Nawi, warto tak nawarstwiać? czy to sztuka dla sztuki, bo mozna jeszcze wiecej srodkow znalesc i polozyc... tylko czy jest sens, bo tutaj akurat ladnie wyglada :oops:

Opublikowano

DJ, jestem początkującym detailerem, więc na pewno wiele osób tutaj odpowie Ci bardziej kompetentnie, ale moim zdaniem warto, a przynajmniej na ciemnym lakierze. Kolor nabiera "mokrości" i jest jakby ciemniejszy :o UC ściera rysy a DC2 nadaje głębi

Opublikowano
Tak ręczna (po całym samochodzie mi ręka odpadnie chyba :P) własnie tez teraz pomyslałem, że może rysy sa wypełnione... wieczorem przetre IPA i się okaże ;)

Witam!

Czy możesz pokazać fotki po użyciu IPA? Bardzo mnie ciekawi efekt bo sam będę się zabierał za ręczne polerowanie lakieru po polerce zrobionej przez lakiernika. Będę używał ScratchX 2.0 :)

Opublikowano

Po przetarciu wyglądało identycznie, zdjec nie mam bo juz nie było słonca i na zadnym ze zdjec nie widac efektu :/

W sobote zrobiłem maske i myslałem, że mi łapa odpadnie... w weekend bede dalej walczył :-]