pLaYmAn Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Możesz go spokojnie użyć na całym lakierze.
jodan Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Darius121, jeżeli UC stosowany na całym samochodzie nie powoduje spustoszenia to ssr2, który jest porównywalny bądź nawet słabszy niż UC tym bardziej nie zaszkodzi. Pytanie tylko czy osiągniesz nim zadowalający efekt.
DJ Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 MRostek, jak na samo UC to za dobrze wyglada musiales mocno wypracowac
Gość Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Dziękuje za odpowiedzi, rozumiem że w miejscach "które bolą najbardziej" nałożyc więcej - bardziej się przyłożyć a na całość jako podkład przed woskiem ? Dzięki i pozdrawiam
Morgan Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Fajny efekt jak na robótki ręczne Przy okazji, żeby nie zakładać nowego wątku, mam pytanie szybkie. Jak się plasuje UC w stosunku do 105 i 205? UC jest słabsze od 105 czy pomiędzy 105 a 205? W weekend planuję ogarnąć auto żony i wypróbować na nim właśnie te dwie pasty megsa. UC już znam więc szukam jakiegoś odniesienia
spons Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 UC jest do pracy recznej, 105 i 205 do maszynowej, nie ma jak porownac.
Administrator Evo Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 UC,205 i 105 to ta sama technologia, więc nie rozgraniczałbym tutaj użycia na maszynie/ręcznie. UC można z powodzeniem pracować na rotacji i DA, a 105 choćby ręcznie usuwać rysy pod klamkami.
spons Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Fakt, wlasnie sprawdzilem, cos mi sie musialo zamotac z rana
Morgan Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 To, że można UC jechać maszynowo to wiem - sprawdzone Jakbyście mieli go porównać do 105 i 205 to gdzie by stał wśród nich pod względem ścieralności?
firmek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 http://www.meguiarsonline.com/forums/sh ... hp?t=28407
Morgan Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 O proszę jak ładnie - nie widziałem tego wcześniej nigdzie. Dzięki
jodan Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 MRostek jak tam się mają sprawy z polerką, działałeś coś dzisiaj?
MRostek Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Niestety nie bo raz ze co kilka minut troche deszczu padało, a dwa, że zwyczajnie nie miałem czasu... Pewnie jutro od rana sie wezmę za to
Bio Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Takie pytanie, po Ultimate Compund i Tri Colorze, jest sens lecieć lakier VW jeszcze SwirlX lub SSR1 ? Jeśli tak to kierować się właśnie ku SSR czy SwirlX ?
malkolm Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 ja bym bardziej proponował jakiś cleaner ścierny
DJ Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 malkolm, recznie na tricolor: SwirlX> DJ LP> 2x wosk czy dobra kombinacja SwirlX przykryje te minimalne ryski? specjalnie wybrałem średnio agresywny środek
Bio Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 DJ, A jak to u Ciebie wygląda ? Moje raczej nie są delikatne. Próbowałem UC na błotniku efekt jest ok, ale może da radę więcej coś z Tego wyciągnąć ?
DJ Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Bio, u mnie mniej ilosciowo ich jet przod maski u ciebie dosc poryty szczotami
Nawi Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 u mnie wyglądało to tak: a po UC i DC step 2:
yukon Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Nawi przetarłeś to np. IPA po? bo jak nie to takie zapychanie rys
Nawi Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 przetarłem IPA po UC, zostały tylko pojedyncze głębsze rysy, swirle ładnie poschodziły. Na to DC2
DJ Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Nawi, warto tak nawarstwiać? czy to sztuka dla sztuki, bo mozna jeszcze wiecej srodkow znalesc i polozyc... tylko czy jest sens, bo tutaj akurat ladnie wyglada
Nawi Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 DJ, jestem początkującym detailerem, więc na pewno wiele osób tutaj odpowie Ci bardziej kompetentnie, ale moim zdaniem warto, a przynajmniej na ciemnym lakierze. Kolor nabiera "mokrości" i jest jakby ciemniejszy UC ściera rysy a DC2 nadaje głębi
wojteoCK Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Tak ręczna (po całym samochodzie mi ręka odpadnie chyba ) własnie tez teraz pomyslałem, że może rysy sa wypełnione... wieczorem przetre IPA i się okaże Witam! Czy możesz pokazać fotki po użyciu IPA? Bardzo mnie ciekawi efekt bo sam będę się zabierał za ręczne polerowanie lakieru po polerce zrobionej przez lakiernika. Będę używał ScratchX 2.0
MRostek Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Po przetarciu wyglądało identycznie, zdjec nie mam bo juz nie było słonca i na zadnym ze zdjec nie widac efektu W sobote zrobiłem maske i myslałem, że mi łapa odpadnie... w weekend bede dalej walczył
Rekomendowane odpowiedzi