Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Przedstawiam efekty pracy na autem znajomego. Pacjent to Peugeot 306 z 1999r.

DSC_0044.jpg

Lakier w kiepskim stanie. Mnóstwo drobnych rys, głębszych też nie brakowało. Elementy szpachlowane i malowane. Pękająca szpachla. Kupę smoły na bokach (zeszła po glince) i dziwnego poprzyklejanego paskudztwa na masce, dachu i klapie bagażnika, które ciężko było usunąć nawet po potraktowaniu Poorboy’s Bug Squash.

Celem zabiegu było odświeżenie i przywrócenie lakieru do możliwie dobrego stanu, dlatego też nie walczyłem z każdą rysą do końca. Czas pracy ok.12h.

Użyte środki:

3M Fast Cut Plus

Meguiars 205

Pady 3M: zielony i żółty

Car Lack 68 Nano Systematic Care

Werkstat Acrylic Jett Trigger

Stan lakieru po umyciu i glinkowaniu:

Klapa bagażnika

DSC_0050.jpg

DSC_0051.jpg

DSC_0055.jpg

DSC_0099.jpg

Tylny błotnik

DSC_0060.jpg

DSC_0063.jpg

DSC_0065.jpg

Drzwi

DSC_0069.jpg

DSC_0074.jpg

DSC_0077.jpg

Pękająca szpachla na drzwiach

DSC_0072.jpg

DSC_0082.jpg

Maska

DSC_0088.jpg

DSC_0092.jpg

DSC_0094.jpg

Tak wyglądał lakier na całym aucie.

Po korekcie nałożyłem CL NSC a następnie Werkstat AJT.

A to, co udało się osiagnąć:

DSC_0103.jpg

306121of1.jpg

30641of1.jpg

306131of1.jpg

306141of1.jpg

Posted

Efekt super :good: Szpachla na drzwiach nie pęka tylko z tego co widać to siadła poprostu :)

Mam pytanko jakiej mocy masz halogen i ile czasu zajęła Ci praca nad autkiem :?:

Posted
Wtedy mogę pokazać kobiecie po co tyle kupuje tych kosmetryków ;)

co za czasy żeby się z kobietą licytowac na ilości posiadanych kosmetyków :D

a projekcik bardzo fajny, takie z ratowanie aut nie pierwszej młodości lubię najbardziej :good:

Posted
Wtedy mogę pokazać kobiecie po co tyle kupuje tych kosmetryków ;)

co za czasy żeby się z kobietą licytowac na ilości posiadanych kosmetyków :D

a projekcik bardzo fajny, takie z ratowanie aut nie pierwszej młodości lubię najbardziej :good:

To jest bardzo poważna sprawa :D Nieraz muszę moją kobietę na zakupy zabrać, żeby nie marudziła jak kolejna paczka przychodzi :song: Samochodzik świetnie wyszedł :good:

Posted

Foty z odbitymi konarami drzew świetnie prezentują lakier po korekcie.

Nieraz muszę moją kobietę na zakupy zabrać, żeby nie marudziła jak kolejna paczka przychodzi

ja stosuje czasem myk taki, że niby zamawiamy w 2-3 osoby na spółę i tylko 1 czy 2 buteleczki są moje w tej paczce :-]

Posted
Efekt super :good: Szpachla na drzwiach nie pęka tylko z tego co widać to siadła poprostu :)

Mam pytanko jakiej mocy masz halogen i ile czasu zajęła Ci praca nad autkiem :?:

Dzięki. Halogen ma moc 350W. Czas pracy ok.12h.

Posted

Wspaniały efekt, Normalnie szok :shock: Drugi żywot Pug'a. Gratuluje :good:

Posted

No b. ładnie wyszło. Lakier w strasznym stanie był, a wyszło całkiem przyjemnie. Swoją droga ładny kolor.

Posted

Mega różnica :good:

Ja bym na twoim miejscu wpierw przejechał go 105 a potem 205

Posted

Efekt powalający :good: Lubię bardzo patrzeć na dawanie nowego życia jak ktoś wyżej napisał, takim autom, które są popularne na naszych drogach i trochę już przeszły :)

Mierzyłeś może ile µm cię ta praca kosztowała? Bo przymierzam się w weekend do 206 która ma miejscami podobne zarysowania jak ta 306