Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam 2 samochody Forda Focusa i Toyote Corolle. Oba są z 2003r i tego samego koloru - srebrny. Noszę się z zamiarem wyczyszczeniach samochodów na wiosnę. Nigdy wcześniej nie używałem profesjonalnych produktów do czyszczenia samochodu i korzystałem z marketowskich CarPlanow, Autolandow, K2, Sonax. Dzisiaj dotarłem na forum i bardzo spodobało mi się "dbanie" o samochody. Jednak, chciałbym zasięgnąć opinii fachowców odnośnie kosmetyków dla samochodów. Chodzi mi dokładnie o jakiś ciekawy zestaw za 150 zł dla koloru srebrnego. Przeglądałem dzisiaj forum i ilość informacji przytłoczyła mnie, oczywiście w pozytywnym sensie, ale chciałbym uzyskać jakies informacja nt takiego zestawu. Samochody wcześniej były myte na myjniach ręcznych, posiadają trochę zarysowań, ale bardzo powierzchowne.

Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi.

pozdrawiam

Opublikowano

Po wejściu do działu "Zestawy kosmetyków" na samej górze masz podwieszony temat "Gotowe zestawy" do różnych kwot. Po wybraniu zestwu, kóry Cię interesuje polecam dogłębną lekturę forum :)

Opublikowano

Rzeczywiście, nie zauważyłem tego akurat:) Przejrzałem ten temat i w sumie za 150 nie można kupić za bardzo rozbudowanego zestawu. W takim razie zadam jeszcze jedno pytanie: czy jest sens kupować takie zestaw 2 kosmetyków jak AG SRP i Colli. 476? czy lepiej kupić glinkę + inny zestaw?

Opublikowano
jest sens kupować takie zestaw 2 kosmetyków jak AG SRP i Colli.

Jest sens, jeżeli chcesz zamaskować rysy(AG SRP) i zabezpieczyć lakier (Collinite)

czy lepiej kupić glinkę + inny zestaw?

Glinka to absolutna podstawa jeżeli chodzi o budowanie zestawu...

Opublikowano

czyli podsumowując, można powiedzieć że mogłoby to wyglądać w następujący sposób:

umyję samochód jakimś szamponem "no name", potem przetrzeć go glinka, następnie AG SRP i na sam koniec wosk Colli. Jest to jakieś rozwiązanie? :)