Adrianeo Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Witam mam problem z doczyszczeniem felg. Tak się prezentowały przed czyszczeniem Tak po wyczyszczeniu ich za pomocą preparatu Autoland Atack. I moje pytanie czym pozbyć się pozostałych brudów? Próbowałem naftą oświetleniową ale nic nie chciało zejść (ani asfalt ani klej po starych odważnikach) . Co by mogło pomóc i nie być za drogie? Nitro może? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Pepper Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Do kleju po odważnikach i asfaltu polecam CAR valet usuwa klej i asfalt. Więcej informacji masz w teście tego środka w tym wątku: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=4876 Cena około 25-30 zł.
Administrator AreK Opublikowano 20 Marca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Ja do tego celu używam TAKIEGO SKROBAKA . Delikatny dla felgi a zarazem niezwykle skuteczny.
rogo Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Arekkaz - fajny ten skrobak muszę sobie zamówic
Mazder Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Mniejsze "czarne ślady" usuniesz preparatem do rozpuszczania smoły i kleju (np. wspomniany CarValet). Klej po odważnikach rozmiękczysz tym samym preparatem, a później zdrapiesz. Wżery ruszysz tylko silnym kwasowym środkiem, niestety.
Rekomendowane odpowiedzi