Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy miał ktoś doświadczenia z BP 125mm i 75mm oraz futrami i padami firmy Flexipads? Jeśli tak to poproszę o ocenę ich jakości.

Posted

Mam taki zestaw, jeszcze nie używany ale macany. Duzy bp mam w wersji białej, której zaletą jest to że nie ma mozliwości przypadkowego zajechania lakieru plastikiem bo jest on oblalny po bokach pianką. Sama pianka dosyc miekka, porównałby twardosć do cutting padów. Mały mam czerwony dla urozmaicenia ;) pianka sporo twardsza (akurat dla mnie ok bo kupiłem go głownie z myslą i filcu i polerce szyb). Jakość ok, szału nie ma, ale chinolem nie zalatuje, choć na 99% nim jest

Posted

też mam większego białego flexipads, tak jak napisał Borek ale ja już jestem po testach. wszystko w porządku maszyna chodzi bardzo ładnie. na nierównościach nic nie bije.

Posted
Ja mialem bialego testowac dzisiaj, ale za oknem 20cm sniegu ;/

Szkoda, bo w poniedziałek chcę go zamówić i każda opinia jest na wagę złota.

• 4 years later...
Posted
Wysokość ? W obu przypadkach grubość pianki to 10mm

skontaktuj się z Flexipads :) prawdopodobnie jest to błąd w opisie :o

Posted

Dzwoniłem i facet powiedział, że ta gruba gąbka to tylko tak na zdjęciu wyszła.

Co do padów Flexi 135mm to mam jasność, że biały to tnący, pomarańcz polerowanie, żółty finish. Natomiast przy 80mm jest już inaczej niż sądziłem tj. kolory nie pokrywają się twardością z padami 135mm. Może ktoś mi napisać w takim razie jakie odpowiedniki 80mm padów będą do tych każdemu znanych 135? :)

Posted

Z flexipads nie do końca polecam pady z mikrofibry.

Raz ze szybko się zapychaja, ciężko je wyczyścić,

Dwa, nie do końca płynnie się nim pracuje tzn na DA bije mimo wszystko, po przesiadce na polishing gabkowy flexipads normalnie bajka, zero bicia maszyny, czuć jakby pływała po wodzie. Na koniec- po zrobieniu Fiesty pad nadaje się do wyrzucenia.

Wysłano z mojego G4S

• 2 years later...
Posted

Ja niedawno zaopatrzyłem się w bp 50mm i nie wiem czy to z powodu mojej nieuwagi, wadliwej sztuki czy po prostu jakości wykonania po jednym reflektorze i dwóch przejazdach po lakierze odkleił mi się w połowie rzep od pianki..