Artur Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Czy miał ktoś doświadczenia z BP 125mm i 75mm oraz futrami i padami firmy Flexipads? Jeśli tak to poproszę o ocenę ich jakości.
Borek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Mam taki zestaw, jeszcze nie używany ale macany. Duzy bp mam w wersji białej, której zaletą jest to że nie ma mozliwości przypadkowego zajechania lakieru plastikiem bo jest on oblalny po bokach pianką. Sama pianka dosyc miekka, porównałby twardosć do cutting padów. Mały mam czerwony dla urozmaicenia pianka sporo twardsza (akurat dla mnie ok bo kupiłem go głownie z myslą i filcu i polerce szyb). Jakość ok, szału nie ma, ale chinolem nie zalatuje, choć na 99% nim jest
yukon Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 też mam większego białego flexipads, tak jak napisał Borek ale ja już jestem po testach. wszystko w porządku maszyna chodzi bardzo ładnie. na nierównościach nic nie bije.
spons Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Ja mialem bialego testowac dzisiaj, ale za oknem 20cm sniegu ;/
Artur Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Ja mialem bialego testowac dzisiaj, ale za oknem 20cm sniegu ;/ Szkoda, bo w poniedziałek chcę go zamówić i każda opinia jest na wagę złota.
spons Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Moze uda mi sie go chociaz zapiac do polerki i zobaczyc co i jak
yukon Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Artur a jakiej Ty chcesz jeszcze opinii? każdy poleci Ci te bp, są dobre i tanie.
matteo1309 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Powie mi ktoś jaka jest różnica pomiędzy talerzami 75mm z poniższego linku? Opis mają taki sam. http://www.flexipads.pl/produkty/podkla ... 4&catid=82
matteo1309 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Wysokość ? W obu przypadkach grubość pianki to 10mm
WaxItCar Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Wysokość ? W obu przypadkach grubość pianki to 10mm skontaktuj się z Flexipads prawdopodobnie jest to błąd w opisie
matteo1309 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Dzwoniłem i facet powiedział, że ta gruba gąbka to tylko tak na zdjęciu wyszła. Co do padów Flexi 135mm to mam jasność, że biały to tnący, pomarańcz polerowanie, żółty finish. Natomiast przy 80mm jest już inaczej niż sądziłem tj. kolory nie pokrywają się twardością z padami 135mm. Może ktoś mi napisać w takim razie jakie odpowiedniki 80mm padów będą do tych każdemu znanych 135?
piter007i Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Z flexipads nie do końca polecam pady z mikrofibry. Raz ze szybko się zapychaja, ciężko je wyczyścić, Dwa, nie do końca płynnie się nim pracuje tzn na DA bije mimo wszystko, po przesiadce na polishing gabkowy flexipads normalnie bajka, zero bicia maszyny, czuć jakby pływała po wodzie. Na koniec- po zrobieniu Fiesty pad nadaje się do wyrzucenia. Wysłano z mojego G4S
Kozaa Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2017 Ja niedawno zaopatrzyłem się w bp 50mm i nie wiem czy to z powodu mojej nieuwagi, wadliwej sztuki czy po prostu jakości wykonania po jednym reflektorze i dwóch przejazdach po lakierze odkleił mi się w połowie rzep od pianki..
Rekomendowane odpowiedzi