kita33 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 billkill, Już opisywałem ten 1 patent. Mam tak zrobione w 4 wiadrach z castoramy i wszystko pasuje idealnie
billkill Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 billkill, Już opisywałem ten 1 patent. Mam tak zrobione w 4 wiadrach z castoramy i wszystko pasuje idealnie Hej kita33, nie sprawdzałem wcześniej, po prostu poszedłem na żywioł i opisałem co zmodzilem. Najważniejsze że działa jak należy
Barticf Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Spotkał się ktoś z taką kratką ? Można to gdzieś w Polsce kupić ?
verbel Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Witam, Ja używam koszy na cebulę lekko przycięte , do góry nogami włożone do wiadra, za 4pln z Juli
manio49 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 No tak, tylko że to nie spełnia zadania grit guarda, dorób poprzeczki zapobiegające wirowaniu wody na dnie i będzie gites.
krakow_kult Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Spotkał się ktoś z taką kratką ? Można to gdzieś w Polsce kupić ? Pewnie 60x60cm kratka transferowa - wykorzystywana przy sufitach podwieszanych. Nie będzie tania (nowa).
Barticf Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Co zrobiliście, że wasz grit nie wypływa ? Ja zrobiłem z koszyka na cebule i niestety cały czas mi wypływa do góry
Administrator AreK Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Barticf, kup pasek klejonych odważników u wulkanizatora
misoch Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Co zrobiliście, że wasz grit nie wypływa ? Ja zrobiłem z koszyka na cebule i niestety cały czas mi wypływa do góry Przywiąż taśmą izolacyjną lub drutem np. dwie śruby albo coś innego ciężkiego. Możesz też przykleić to klejem od spodu koszyczka. Wszytko zależy od tego, co użyjesz w roli obciążnika.
mario704 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2015 Ja zrobiłem krzyż choćby z plexy i przewierciłem w 2 miejscach.Przełożyłem 2 grube cynkowane śruby i skręciłem nakrętkami.Kratkę malarską dociąłem na wzór wiadra i przymocowałem klejem do krzyża jak i cienkimi trytytkami.Sprawdza się już jakiś czas,dobrze separuje brud jak i nie wypływa.
Przemcio Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Ja krzyż tez zrobiłem z plexi. Troche termogluta koszyczek do cebulek z leroya i jest miodzio.
Prze__mek Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 A ja zrobiłem dziś taki: koszyk do cebul ze sklepu ogrodniczego docięty nieco po obwodzie, aby zmieścił się w wiadrze. Krzyżak wykonany z plastiku wyciętego z rynny, przyklejony klejem poliuretanowym. I to wszystko. Powinno być w porządku. Koszt niewielki: koszyk do cebul 2,20 zł + trochę kleju + 0,5 godziny pracy.
swietlikk Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 fajnie ale te 0.5 godziny pracy są warte ze 50 zł, reszta bezcenna ;p a na czemu klej poliuretanowym, on w wodzie nie będzie się rozwarstwiał? Cyjanopan też da rade? ew przytopić plastiki oba. krzyżak można było i trytytkami machnąć, albo w 4 punktach po boku, albo od strony kleju.
jqb Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ja długo myślałem nad grid guardem, a w szczególności tym krzyżem, bo koszyki na cebulki kupiłem już dawno, o takie (leroy merlin): Żeby zmieścił się do wiadra trzeba pozbyć się dolnego kręgu, albo wyciąć kawałek i zmniejszyć jego średnicę. Ja zdecydowałem się na jego całkowite odcięcie: Dlaczego? Zmierzyłem, że po tej operacji GG ma dokładnie 5cm wysokości. Pozwoliło mi to na zastosowanie przykrywki z listwy kablowej (18x50 - też z leroy merlin, koszt 10zł, można zrobić z niej 4 krzyże). Listwa wygląda tak: Interesuje nas tylko część przykrywająca, z której robimy krzyż: To, że nie są to płaskowniki, tylko ceowniki dużo ułatwia, ponieważ krzyż lepiej trzyma się kratki i ramiona nie odginają się od pionu. Krzyż mocujemy na opaski kablowe (trytytki ): I zrobione: GG bez problemu tonie w wodzie nawet niedociążony, chociaż dla bezpieczeństwa zamierzam wrzucić tam parę ciężarków wędkarskich:
Prze__mek Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 fajnie ale te 0.5 godziny pracy są warte ze 50 zł, reszta bezcenna ;p Eeee tam taka praca też może być bezcenna a na czemu klej poliuretanowym, on w wodzie nie będzie się rozwarstwiał? Akurat taki miałem pod ręką. Woda nie powinna mu zaszkodzić. Można zespolić te części różnymi sposobami, tak jak napisałeś.
druhh Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2015 Świetne rozwiązanie, też musze się zabrać za stworzenie takiego GG.
azsryel Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Dzięki za ten temat, nie wiedziałem, że coś takiego istnieje chociaż jak pomyśleć to kojarzy się z filmów Amerykańskich gdy panie myją gąbką auto... Bezwarunkowo potrzebna rzecz... Właśnie przechodzę z mycia szczotką na rękawicę i kompletuję zestaw.
GR_BKP Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Kupiłem całkowicie przezroczyste wiadra, GG mam zrobiony z przezroczystym krzyżem - i do tego 2x wyższym niż w standardowym GG i jak tak patrzę myjąc auto, to mam wrażenie, że guzik to daje w sensie woda się burzy pięknie do samego dna przy płukaniu rękawicy. Muszę chyba ustawić kamerę na wiadro i później obejrzeć, żeby samego siebie przekonać
marcelonip Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Witam, mam wiaderko z Leroy Merlin i jak mierzyłem je od spodu to posiada 25cm średnicy. Mój koszyk na cebulki z którego będę chciał zrobić Grit Guarda powinien mieć też 25cm czy lepiej żeby miał 23-24cm? Nie wiem jaki kupić
Prze__mek Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Mój koszyk na cebulki z którego będę chciał zrobić Grit Guarda powinien mieć też 25cm czy lepiej żeby miał 23-24cm? Nie wiem jaki kupić Moim zdaniem kratka powinna być dopasowana do wiadra jak najdokładniej. Tak, aby woda nie wirowała przy brzegach.
theOne Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 http://www.ebay.co.uk/itm/Scratch-Shiel ... Sw-jhUGW4T Będzie to działać, jeśli krzyż nie idzie przez środek?
Crockett84 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Będzie, mam te Scratch Shieldy do wiader z Castoramy i pasują i sprawdzają się idealnie.
zmorka Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 theOne, może więcej osób by chciało, zamówienie kilku sztuk więcej i można przesyłkę podzielić, zawsze to mniejszy koszt, co o tym myślisz?
Rekomendowane odpowiedzi