guerilla99 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Witam Moje autko Foka z 2000r lakier panther black, moze od kiedy ja mam (2.5 roku) z dwa razy potraktowana jakims polish i woskiem Wszystko robione recznie Nieduzy zestaw pozniej go powieksze moze kolo maja, czerwca...kiedy to planuje kupic polerke DAS 6 PRO Uzyte produkty z zewnatrz APC Gunk ( tymczasowy do czyszczenia koł nadkoli i ciezkich czesci ...) Meguiars Gold Class Shampoo Meguiars Smooth Surface Clay Kit Tcut czarny (wiem ale taki akurat mam) Meguiars Cleaner liquid Wax (probka z zestawu glinki) Turtle wax orginal (na kola) Rain X na szyby (polecam jak ktos ma dostep podobne dzialanie do Car lack produktu) Wnetrze AG interior shampoo i Vinyl and Rubber Care Szczotki pedzelki MF i aplikatory od megsa (jak narazie) Czas dzien 1 - 7h...dzien 2 - 4h....dzien 3 (wnetrze) 4h A oto kilka zdjec....robione iphonem 4 prosze o wyrozumialosc (nie ma zdjec wnetrza sorry zamieszcze jak bede go pucowal na wyjazd do polski na wielkanoc) fotka z fajka Z gory dzieki za jakies podpowiedzi i dziekuje za rady od kilku osob
MM.MM Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Ładnie tylko opony by pasowało czymś przelecieć.
jagmar Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 opono koniecznie... i czekam na zdjecie środka (bo to mnie zawsze najbardziej interesuje ) i pytanko - jak Ci się pracowało AG interior shampoo ? Bo zastanawiam sieczy warto kupić...
eFeN Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 ładne fele (OZ ??) dokładnie jak pisze MM.MM brudne oponki psują cały efekt
guerilla99 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 eFeN, felgi 17 MAK VOLARE, samochod obnizony i ze sportowym zawieszeniem inaczej by 17 nie wygladaly na tym samochodzie dressing opon bedzie tylko braklo srodkow, pozniej sie zorientowalem jak robilem wnetrze ze moglem uzyc AG Vinyl and Rubber Care jagmar, AG IS fajnie wyczyscil siedzenia (tylko musze proprawic albo raczej przeleciec zwilzona szmatka i odkurzaczem bo pozostawial czasem bialy nalot od szamponu), to byl moj pierwszy raz z tym srodkiem i trzeba bedzie dopracowac technike, ladnie czysci plastiki. polecą zdjecia w ciagu tygodnia dwoch jak poprawie plastiki i te siedzenia. Aha i trzeba uwazac bo ja mam siedzenia na wpól skórzane i trzeba odrazu zmywac ze skory szampon bo zostawia po wyschnieciu slady AG Vinyl and Rubber Care ladnie wyglada i trzyma tylko trzeba pamietac aby jak sie prysnie odrazu pedzelkiem go rozlozyc bo zaczyna sciekac po nierownosciach (plus dwie techniki nakladania na blysk i mat zalezy jak dlugo sie zostawi produkt)
guerilla99 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 damianTDCi, niestety nie, zderzak od ST170 z halogenami (bedzie lakierowany przed wielkonoca), lampy,spoiler i siedzenia tez od ST170, i kilka jeszcze rzeczy zmienione
Justyna Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 wszystko ładnie tylko te opony i nie stawiaj butelki bezpośrednio na dachu tylko na jakiejś MF bo jak się zsunie to będzie rysa
guerilla99 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Te nieszczesne opony chyba jutro i w sobote bedzie pogodam umyje go i zarzuce AG SRP (sprawdzic jaki efekt) oraz dopracuje wnetrze, zarzuce na skóre AG Leather Care, i zrobie te opony Justyna, wszystko bylo pod kontrola ale bede pamietal po dwoch warstwach Meguiars Cleaner Wax Kropelkowanie [ Dodano: 10 Marzec 2011, 16:49 ] To jest przy okolo 70-90 km/h w czasie jazdy do pracy nie uzylem wogole wycieraczek (przy koncu filmu lepiej widac), nie testowalem przy wiekszej predkosci (ze wzgledu na bezpieczenstwo) ale pewnie zejdzie wszystko, niezly efekt jak sie uzyje wycieraczki zbiera wode jakby sie chlusneło wiadrem
kempus Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Extra Ferdek Idealne dodatki - zderzak od ST, światła od ST i ten felunek. Jednak co MAK to MAK
bucki Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Ładny czarnuszek nasmalcuj oponki i będzie git
rafal__lodz Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 Fajnie odświeżona foka:) szkoda że nie masz zdjęć z przed. Czym nakładałeś wszystko tylko piankowymi Megsa? Jak na hand made
guerilla99 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 rafal__lodz, Wszystko megsem tcut i wax, dzisiaj jak zdaze (pozno wroce z pracy) dodam wiecej zdjec z wczoraj z nalozonym AG SRP i odswiezona skora siedzen
rafal__lodz Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 No ja na dniach też zabieram się za ręczną korektę takiego samego lakieru z tym że tri color + UC i awaryjnie 3M Hand Glaze bo akurat mi zostało. Chętnie zobaczę czy SRP wyciągnie jeszcze głębię.
guerilla99 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Moj wstepny zestaw Umyte auto.....rysy (jednak za glebokie na AG SRP chyba za naloze druga warstwe za tydzien moze cos pomoze)......nie suszylem go recznikiem bo i tak mialem do zrobienia srodek wiec zostawilem w samopas Zderzak idzie do malowania i poprawek jak bede w kwietniu w polsce bo koles od ktorego go kupilem spapral robote Rysy Srodek odkurzony Chodniczki wyprane AG Interio Shampoo Plastiki wyczyszczone AG IS i nalozony dressing AG Vinyl and Rubber Care (to bylo kilka dni temu) Skóra na siedzeniach AG Leather Cleaner i AG Leather Care Cream Szyby w środku zawykły płyn do szyb To najwieksze zabrudzenia na siedzeniach To już pranie Tu wyczyszczone ile sie dało pedała i pod dywanikiem kierowcy gdzie najbardziej wyżyłowane....troche dziwne swiatło dlatego efekt nie wydoczny tak bardzo Dywaniki kierowcy znowu swiatlo dziwne wyglada jakby byl brudny na srodku czyms bialym ale zapewniam ze wyprane nawet dwa razy tam jest takie rozerwanie i on idzie do wymiany .....tam gdzie jest taki bialy pasek to bylo prawie czarne ale dwa razy zostawiony AG IS i wyczyszone nie jest takie sniezno biale jak na zdjeciu ale jak na 10 lat wyglada dobrze To juz caly srodek tu najlepiej widac jak dywaniki sa wyprane....siedzenia jeszcze mokre od prania To tak na koniec środka moja instalacja To juz po nalozeniu AG SRP niestety nie udalo sie nalozyc wosku bo zostawilem auto na godzine czy poltorej aby odrazu nie nakladac i zaczelo padac wiec lipa ....alenastepnym razem naloze jeszcze jedna warstwe SRP i wtedy wosk ....nie bylo tez fajnego slonca do fotek wiec nie wiem czy bedziecie zadowoleni z glebi Wszystkie zewnetrzne plastiki AG VAR Tu nie zauwałem jakis patyczek sie na dach przypaletał Na kola poszedl Wonder Wheels Seal (podobno ma wytrzymac 4 tyg ...poczekamy pozyjemy ) Opony wyczyszone ale ten AG VAR tak sobie je zderessingował ....sorry To sa nowe opony moze ze 300 mil zrobione, maja gdzienigdzietakie znaczniki czerwone i jakies kółka nie wiem pewnie zejdzie po jakims czasie Na szyby zewnetrzne poszedl Rain X z Rain Repellant (moje ulubione cacko ...) Mam najdzieje ze lepiej jest....... i dawajcie co i jak poprawic jestem zawsze otwarty....to dopiero poczatki wiec prosze o wyrozumialosc Jak bede w polsce to zajrze do mrcleaner w Katach to cos sobie dokupie wiem ze moge tutaj ale ja wole sobie pomacac zanim kupie, a przez internet to nie to samo
uri90 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Na szyby zewnetrzne poszedl Rain X z Rain Repellant (moje ulubione cacko ...) przy twojej pogodzie zdecydowanie Fotele sam od st-ka zamieniałeś?? generalnie jest dobrze dopieść nadkola no i ten zderzak na wzór st-ka rewelka- tylko do lakierowania
Przemko Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Obawiam się, że tych rys to nie uda się wyciągnąć samym polerowaniem, a tym bardziej ręcznym. IMHO bez zaprawk się nie obędzie. A tak swoją drogą - to po samym SRP bez wosku bardzo ładnie lakier wygląda.
guerilla99 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 uri90, sam ale nie obylo sie bez pomocy warsztatu bo wpinacze do pasów były z taka siła przykrecone do starych siedzen ze masakra, a nie mialem takiego dobrego torxsa,to musialem od nich pozyczyc , bo po odkreceniu siedzen juz sie wyrobil ale takto zamiana to plug and play Nadkola pojda, ale planuje pozniej sciagnac kola i wyczyscic wszystko moze poleca wtedy zaciski na czerwono......kola sa porysowane wiec jest pomysl renowacji i pomalowac na bialo
uri90 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 guerilla99, całego chcesz zrobic wizualnie na st-ka??
guerilla99 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 uri90, juz nic nie wsadzam do niego bo planuje kupic cos nowego na nastepny rok, dlatego chce go dopiescic maksymalnie aby jak co jak najwiecej kasy wyciagnac a nastepny pewnie znowu ford ale MK2,5 ST albo jak bog da nowy RS (choc cena niedoprzebicia chyba ;/) ale poczekamy zobaczymy narazie to dopracowauje tego Aha całe wnetrze bagaznika wymyte APC, kolo zapasowe wymyte, podnosnik itp wyczyszczone nie ma fotek bo to bylo chyba z tydzien temu, a musialem to zrobic bo nigdy nie zagladalem pod kolo zapasowe i co sie okazalo mialem tam troche za 3 mm wody i brudu ;/
Gość Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 O nie!! On ma kierownicę po złej stronie.
guerilla99 Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Impulsator, Problemem jest jak jestem w polsce jezdzenie np. samochodem mojej mamy z kierownica po lewej stronie
Gość Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 guerilla99, aż tak źle to nie jest. Byłem w Anglii to po 2 dniach załapałem jak tam trzeba jeździć na małych skrzyżowaniach, rondach. Gorzej jak jest kilka pasów w każdą stronę i trzeba między tym jeździć.
wojciechch Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 ja wole sobie pomacac zanim kupie, a przez internet to nie to samo Idź do Halfords, pomacaj AG HD Wax, później zamów na Amazonie za Ł25, nie pożałujesz ).
guerilla99 Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 wojciechch, no nie omieszkam ale mysle nad coli 915 albo 476
Rekomendowane odpowiedzi